Νεαροί Επιτυχημένοι Επιχειρηματίες

0

Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα είναι ένα σπορ για λίγους και τολμηρούς. Πάντα ήταν, αλλά ειδικά στις μέρες μας ισχύει περισσότερο από ποτέ.

Παρότι το περιβάλλον είναι ζοφερό έως και ‘σκιαχτικό’, πάντα υπάρχει περιθώριο για μια καινοτόμα ιδέα προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα ή μια πολυφορεμένη ιδέα που απλά την υλοποιείς στην απόλυτη τελειότητά της.

Απαιτεί πολύ πρότερη σκέψη όλων των πιθανοτήτων, καλή τεχνική γνώση, και άριστο οικονομικό σχεδιασμό σε βάθος χρόνου. Βέβαια, και όλα αυτά να ’χεις κάνει, εγγύηση επιτυχίας ΔΕΝ υπάρχει. Αστάθμητοι παράγοντες πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν.

Επειδή, όμως, πολλών ανθρώπων ακόμη το αίμα βράζει και το ανήσυχο μυαλό τους βγάζει καπνούς υπερδιέγερσης, ο δρόμος του επιχειρείν αποτελεί μονόδρομο. Γι’ αυτούς, λοιπόν, τους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες, που θέλουν να ξεχυθούν εντός ή εκτός συνόρων, και θέλουν να δημιουργήσουν … τα λόγια κάποιων ήδη επιτυχημένων του χώρου μπορούν να φανούν χρήσιμα.

Επιχειρηματίες, μικροί σε ηλικία από διάφορα μέρη του κόσμου που γνώρισαν την επιτυχία νωρίς, δηλώνουν τα ακόλουθα πολύ εμψυχωτικά με πρακτικές όμως προεκτάσεις:    

 

1. Stanley Tang, eMillions
H επιτυχία είναι συνδυασμός σκληρής ΔΟΥΛΕΙΑΣ και πάθους. Αν δουλέψεις πάρα πολύ σκληρά για κάποια χρόνια, αυτό σίγουρα κάποια στιγμή θα σου ανταποδώσει καρπούς.   

2. Ashley Qualls, WhateverLIfe
Τα πάντα μπορούν να συμβούν, αρκεί να το ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ.

3. Jake NickellThreadless
Μην παίρνεις αποφάσεις ενώ το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι ο ΦΟΒΟΣ.

4. Adora SvitakFlying Fingers
Δεν υπάρχει καμιά επιτροπή που να λέει: “Αυτός είναι ο τύπος ανθρώπου που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, ενώ ΕΣΥ όχι”. Το να συνειδητοποιήσεις ότι ο καθένας μπορεί εν δυνάμει να το κάνει είναι το 1ο βήμα. Το επόμενο βήμα είναι να ανακαλύψεις πώς ακριβώς θα το κάνεις.

5. Sahil LavingiaGumroad
α) Ταξινόμησε τις σκέψεις σου.
β) Τόλμα συνεχώς καινούργια πράγματα.
γ) Κάνε ΛΙΣΤΑ με τις ιδέες σου.
δ) Μεγάλωσε τη λίστα όσο μπορείς περισσότερο.

Νεαρός Επχειρηματίας 16. Jonathan NemanSweetgreen
Διάλεξε τους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ σου πολύ προσεχτικά. Τα πόστα τους είναι πιο σημαντικά απ’ το δικό σου.

7. Jesse TevelowPlayQ
Ένα πράγμα που λέω συνεχώς είναι ότι πρέπει να κάνεις επιχειρηματική είσοδο όσο το δυνατόν νωρίτερα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρπάζεις τις ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ όταν βλέπεις κάτι καινούργιο στον ορίζοντα ή όταν αισθάνεσαι ότι μια τάση πάει να εμφανιστεί.

8. Anda GanscaKnotch
Όταν δουλεύεις πάνω στο χτίσιμο της επιχείρησής σου, ουσιαστικά δουλεύεις πάνω στον εαυτό σου. Διότι η επιχείρηση είναι η αντανάκλαση της προσωπικότητάς σου, και κάθε μια απ’ τις ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ σου – με κάποιον μαγικό τρόπο – θα βγουν στην επιφάνεια. Αν θέλεις, λοιπόν, να πετύχεις τον στόχο σου, θα πρέπει ταχύτατα να νικήσεις όλες αυτές τις ανασφάλειές σου.

9. Liam DonClassDojo
Αν παρατηρήσεις κάποιο σοβαρό ΠΡΟΒΛΗΜΑ που απασχολεί συναισθηματικά τους ανθρώπους γύρω σου … βρες τη λύση και κάλυψε το κενό.

10. Zoe BarryZappRx
Μην περιμένεις μέχρι να βρεις όλες τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στα κρίσιμα ερωτήματα, γιατί ποτέ δε θα τις βρεις.

11. Noah Ready – GampbellTwice
Βρες έναν αξιόλογο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ. Πιστεύω ότι 2 μυαλά μαζί φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα απ’ ότι το 1 μόνο του.

12. Alex WhiteNext Big Sound
Έλα σε επαφή με τα ΣΩΣΤΑ άτομα και σύναψε σχέσεις με ισχυρούς και ευφυείς ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν να εξελιχθείς περισσότερο απ’ ό,τι θα μπορούσες μόνος σου.

13. Catherine CookMyYearBook
Αν δεν κάνεις ΛΑΘΗ, σημαίνει ότι δεν παίρνεις αποφάσεις.

Νεαρός Επχειρηματίας 214. Juliette BrindakMissOandFriends
Πάρε τις αποτυχίες και τις επιτυχίες όπως έρχονται, γιατί τα πάντα ΑΛΛΑΖΟΥΝ στο λεπτό.

15. Paul BourqeUberAffiliate
Τα πρότυπά μου είναι όλοι αυτοί των οποίων ούτε τα ονόματα δε γνωρίζω. Είναι κάποιοι ‘μεγάλοι παίκτες’ στον κλάδο του affiliate marketing που βγάζουν εκατομμύρια τον μήνα, αλλά τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τους στοιχεία είναι μπλοκαρισμένα. Επίμονα παλεύω να φτάσω σ’ αυτό το σημείο, και δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι να το πετύχω.

16. David WilkinsonAffiliate Defined
Δε χρειάζεται να είσαι 18. Δε χρειάζεται να είσαι μικρότερος από 60. Δε χρειάζεται να έχεις IQ 10.001. Δε χρειάζεται ούτε καν να γράφεις καλά, όσο έχεις μια ενδιαφέρουσα ιστορία να πεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να φέρεις μια ‘ανάσα ΦΡΕΣΚΟΥ ΑΕΡΑ’ σ’ αυτόν τον τόσο ελεγχόμενο – γεμάτο στερεότυπα – κόσμο που ζούμε.

17. Carl OcabCarlOcab
Δημιούργησα ένα ενδιαφέρον περιεχόμενο, και κάτι σαν “fan club”. Σ’ εκείνο το σημείο άρχισα κάτι αχνό να βλέπω στον ορίζοντα. Παρότι αυτό που έβλεπα δεν ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό, εγώ συνέχισα ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ.

18. Josh BuckleyMinoMonsters
Αν ‘τρέχεις’ μια επιχείρηση και δεν προκύπτουν ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, τότε σημαίνει ότι πρέπει να ‘τρέξεις’ πιο γρήγορα.

19. Matt WegrzynBodis
Πρέπει να είσαι πλήρως αφοσιωμένος. Υπάρχουν 3 τρόποι αφοσίωσης σε μια δουλεία, άρα και 3 τύποι αφοσιωμένων ανθρώπων: οι πραγματικά αφοσιωμένοι – οι μη αφοσιωμένοι – και αυτοί που νομίζουν ότι είναι αφοσιωμένοι, σ’ έναν δικό τους φανταστικό κόσμο. Η 3η κατηγορία είναι αυτή που με διασκεδάζει περισσότερο. Αν θέλεις, λοιπόν, να γίνεις επιτυχημένος και να βγάλεις χρήματα, πρέπει πρώτα απ’ όλα να δείξεις απόλυτη ΑΦΟΣΙΩΣΗ σ’ αυτό που έχεις επιλέξει.

20. Harrison GevirtzCPA Share
Προσπαθώ να ζω το ΠΑΡΟΝ και να μη σκέφτομαι υπερβολικά μελλοντικά, ώστε να μένω όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένος πάνω σ’ αυτό με το οποίο καταπιάνομαι τώρα.

Νεαρός Επχειρηματίας 321. Donny OuyangKinkarso
Αν θα μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω, στα πρώτα μου βήματα, σίγουρα θα αποκάλυπτα στον εαυτό μου το πιο σημαντικό πράγμα του να είσαι επιχειρηματίας: “πάντα να χτίζεις πάνω στις ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ σου”.

22. Andrew SutherlandQuizlet
Τα πάντα έχουν να κάνουν με το να έχεις στα χέρια σου ένα πολύ ΠΟΙΟΤΙΚΟ προϊόν. Είναι πραγματικά τόσο απλό όσο ακούγεται…

23. Thilak Raj RaoTech Buzz
Νομίζω ότι το να έχεις καλές ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ επαφές πάντα στο τέλος αποδίδουν. Κράτα, επομένως, υγιείς σχέσεις, και έχε πίστη και υπομονή σ’ αυτό που κάνεις. Η ποιότητα και όχι η ποσότητα είναι αυτό που έχει σημασία. Γι’ αυτό κινήσου έξυπνα!

24. Mubarak MuyikaZagace
Σέβομαι την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, αλλά έχε την στο μυαλό σου σαν ένα εργαλείο που δημιουργεί απλά περισσότερες ευκαιρίες.

25. Raindolf OwusuOasis Websoft
Βρες αυτό με το οποίο ΠΑΘΙΑΖΕΣΑΙ, και στο τέλος θα ανακαλύψεις τους τρόπους να το φέρεις στα μέτρα σου.

26. Palmer LuckeyOculus VR
Το καλό με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ είναι ότι μπορείς να παραμείνεις ο εαυτός σου καί εντός καί εκτός σπιτιού.

.macroskopio.gr

Πηγή: Custom Writing

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here