Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας.

0

Δελτίο Τύπου 

Το 10ο κατά σειρά Περιφερειακό Συνέδριο για την Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανήκει πλέον στο παρελθόν. Τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματά του όμως θα είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα στην επικαιρότητα.
Το Αναπτυξιακό συνέδριο αποτέλεσε ευκαιρία για την κοινωνία της Περιφέρειας να συνομιλήσει απ’ ευθείας με τη κυβέρνηση, μιας και στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 20 Υπουργοί, Αναπληρωτές Υπουργοί και Γενικοί Γραμματείς των κυριότερων υπουργείων, γεγονός πρωτόγνωρο για τη Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους φορείς, τους κλάδους των επαγγελματιών και των εργαζομένων να εκφράσουν και να διατυπώσουν τις ιδέες, τις προτάσεις και τα οράματά τους για μία καλύτερη Περιφέρεια Πελοποννήσου, για ένα καλύτερο παρόν και για ένα καλύτερο μέλλον των κατοίκων της.

Η κυβέρνηση από τη πλευρά της, άκουσε άμεσα και χωρίς ενδιάμεσους την κοινωνία, έλαβε γνώση τόσο για τα προβλήματα που την απασχολούν όσο και για τις λύσεις πολλών εξ αυτών, όπως αυτές προτάθηκαν από τους φορείς και τους πολίτες.

Η διαδικασία της αμεσότητας που χαρακτήρισε τις συνεδρίες του διημέρου καθώς και το κλείσιμο των εργασιών του Συνεδρίου από τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας, αποτελούν πρωτόγνωρες διαδικασίες χάραξης ενός προγράμματος Ανάπτυξης για τη χώρα μας. Ενός προγράμματος, που προκύπτει από τα κάτω προς τα πάνω, μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος, που οδήγησαν τη χώρα μας και το Λαό της στην οικονομική και κοινωνική κατάρρευση το μέγεθος της οποίας δεν έχει προηγούμενο στη νεότερη ιστορία της χώρας.

Έπειτα από το σβήσιμο των προβολέων της δημοσιότητας του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου, όλοι μας Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δημοτικές αρχές, κοινωνικοί φορείς και πολίτες έχουμε την υποχρέωση, να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε την υλοποίηση των όσων εξαγγέλθηκαν από τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς, προκειμένου να βελτιωθεί η ζωή των κατοίκων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Για την Αρκαδία ανακοινώθηκαν τα εξής :

1ο. Η Δημοπράτηση της παράκαμψης των Λαγκαδίων εντός του έτους 2019 και η ολοκλήρωση της μελέτης για τη σύνδεση Ηραίας –Λούβρο ώστε να ολοκληρωθεί έπειτα από σχεδόν 40 έτη η Εθνικής οδό Τρίπολης-Πύργου.
2ο. Η Κατασκευή του αρδευτικού δικτύου του ταμιευτήρα της λίμνης Τάκας για την άρδευση των παραγωγικών περιοχών της Τεγέας και της Μαντινείας.
3ο. Η επέκταση του δικτύου τηλεθέρμανσης στη πόλη της Μεγαλόπολης προκειμένου να καλυφθεί το σύνολό της.
4ο. Η κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων με τη διευθέτηση των ρεμάτων Αγίου Νικολάου και Αγίου Αθανασίου με παράλληλη αποπεράτωση της περιφερειακής οδικής αρτηρίας στο βόρειο τμήμα της Τρίπολης.
5ο. Η Διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στις μονάδες της ΔΕΗ όταν και εφόσον αυτές πωληθούν.
6ο. Η εξασφάλιση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων σε κάθε περίπτωση.
7ο. Η απόδοση εκτάσεων των λιγνιτικών πεδίων της Μεγαλόπολης στην τοπική κοινωνία για αξιοποίηση και εκμετάλλευση.
8ο. Η Καθιέρωση ειδικού τιμολογίου ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΗ για τα νοικοκυριά του Δήμου Μεγαλόπολης που θα επιφέρει μείωση έως και 30%.
9ο. Η παραχώρηση των κτιρίων και της έκτασης του Ψυχιατρείου, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μετά τη μεταφορά και λειτουργία της Ψυχιατρικής κλινικής σε νεόδμητο κτίριο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
10ο. Η παραχώρηση έκτασης περίπου 130 στρεμμάτων, από το στρατόπεδο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” στο δήμο Τρίπολης, για την ανέγερση Διοικητηρίου και δημιουργίας πάρκου αναψυχής.
11ο. Η παραχώρηση έκτασης 11 στρεμμάτων από τη ΓΕΟΣΕ στο δήμο Τρίπολης για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του σιδηροδρομικού σταθμού.
12ο. Η ίδρυση μουσείου μνήμης για την Εθνική Αντίσταση του Λαού μας εναντίον των κατοχικών ναζιστικών δυνάμεων, στα υπόγεια του Δικαστικού μεγάρου Τρίπολης.
13ο. Η ανέγερση Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου πλησίον του ΕΠΑΛ Τρίπολης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.
14ο. Η ανακαίνιση και η συντήρηση των σχολικών συγκροτημάτων του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου, του Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου και της οροφής του αμφιθεάτρου του Μουσικού Σχολείου.
15ο. Η αντικατάσταση του ιατρικού και μηχανολογικού εξοπλισμού στο Παναρκαδικό νοσοκομείο και περαιτέρω προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.
16ο. Η ίδρυση εντός του έτους 2018 μονάδας ΤΟΜΥ στη Τρίπολη για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους της.
17ο. Ο προγραμματισμός για τη σύνδεση της Μεγαλόπολης της Τρίπολης και της ΒΙ.ΠΕ αυτής με το φυσικό αέριο.

Πέραν των ανωτέρω στο Περιφερειακό Συνέδριο επιβεβαιώθηκε ακόμη μία φορά η μετατροπή ενός Ολιγαρχικού συστήματος ανάδειξης και διοίκησης των Δήμων και των Περιφερειών σε Δημοκρατικό με την καθιέρωση της Απλής Αναλογικής ως εκλογικό σύστημα από τις προσεχείς εκλογές και την καθιέρωση τω Δημοψηφισμάτων με πρωτοβουλία των πολιτών για σημαντικά θέματα των Δήμων και των Περιφερειών.

Τρίπολη, 6 Μαρτίου 2018
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here