Ξαναχτύπησαν νύχτα τα θρασύδειλα φασιστοειδή

0

ΤΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Φασιστοειδή, με μανία, έσπασαν σήμερα τη νύχτα, τις μαρμάρινες πλάκες στο μνημείο της ΚΕ του ΚΚΕ, που φέρουν τα ονόματα των αγωνιστών του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ – ΔΣΕ που καταδικάστηκαν σε θάνατο με αποφάσεις του Έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης και εκτελέστηκαν την περίοδο 1947 – 1949.

Είχε προηγηθεί δύο φορές βεβήλωση του συγκεκριμένου μνημείου με μπογιές λάδια και σπάσιμο της μαρμάρινης πλάκας προς τιμήν των αγωνιστών με την υπογραφή της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οι βάνδαλοι, τα   φασιστοειδή, οι  απόγονοι των συνεργατών κατακτητών Γερμανών και Βουλγάρων, των γερμανοντυμένων  δοσίλογων, με την πράξη τους επιβεβαίωσαν το γεγονός ότι δεν μπορούν να ησυχάσουν στην ιδέα ότι το ΚΚΕ εδώ και 101 χρόνια εξακολουθεί να οργανώνει την πάλη του λαού ενάντια στο κεφάλαιο, την πάλη κατά των αφεντικών τους, κατά των καπιταλιστών, στο δρόμο για τη λαϊκή εξουσία.

Φαίνεται ότι η πρόταση της Εισαγγελέα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έδωσε αέρα στα πανιά τους.

Το δηλώνουμε για μια ακόμα φορά για να το πάρουν απόφαση μια και καλή:

Δεν κάνουμε πίσω, όσο και να βεβηλώνουν τα μνημεία εμείς θα τα ξαναχτίζουμε και θα τα κάνουμε καλύτερα.

Το μόνο που πετυχαίνουν με αυτές τις ενέργειες  είναι να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο την επιμονή μας να καθαρίσει η κοινωνία από κάθε φασιστοειδές σκουπίδι και καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να παλέψει μαζί μας και μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ώστε να το πετύχουμε.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία να εντείνουν τον αγώνα τους για την απομόνωση των φασιστών παντού, αλλά και για την τιμωρία τους για τα αποτρόπαια εγκλήματα που έχουν διαπράξει.

Οι βανδαλισμοί δυναμώνουν την απόφασή μας  να συνεχίσουμε την προσπάθεια να υλοποιηθεί η δημιουργία του πάρκου θυσίας των αλύγιστων του Μοριά με  την απαλλοτρίωση όλου του χώρου και τη δημιουργία του πάρκου θυσίας των αλύγιστων του Μοριά .

Με αφορμή το βανδαλισμό καλούμε τους φορείς της πόλης, της ευρύτερης περιοχής, τα σωματεία,  τους συλλόγους,  τους φορείς της τοπικής διοίκησης να καταδικάσουν τους βανδαλισμούς, να στηρίξουν την προσπάθεια ώστε να υλοποιηθεί το συντομότερο η δημιουργία του πάρκου των αλύγιστων, στον ευρύτερο χώρο του μνημείου, που θα είναι ένα ακόμη πάρκο στολίδι στην πόλη μας.

Πρόκειται για χώρο θυσίας σε όλη τη δεκαετία του ’40, τόσο την περίοδο της γερμανικής κατοχής με την εκτέλεση των 40 πατριωτών αγωνιστών την πρωτομαγιά του 1944, όσο και μετά την περίοδο του εμφυλίου με την εκτέλεση των αγωνιστών, με αποφάσεις του Έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης.

Από μεριάς μας κάνουμε σοβαρές προσπάθειες και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση για την ανάδειξη της ιστορικής αλήθειας, με εκδηλώσεις, εκδόσεις, ντοκουμέντα που εμπλουτίζουν το αρχειακό μας υλικό και καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της περιοχής να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν θα σταματήσουμε. Δεν κάνουμε βήμα πίσω, συνεχίζουμε στα χνάρια των ηρώων μας.

 

Τρίπολη 30 Δεκεμβρίου 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here