Ξεκίνησαν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις 2019: Πότε είναι ανοιχτά μαγαζιά και σούπερ μάρκετ την Κυριακή – Αναλυτικά το ωράριο λειτουργίας

0

Ξεκίνησαν σήμερα 1η Νοεμβρίου οι φθινοπωρινές εκπτώσεις με τους καταναλωτές να έχουν καλύτερες επιλογές προϊόντων σε χαμηλότερες τιμές. Μέχρι πότε θα διαρκέσουν και ποιο θα είναι το ωράριο των καταστημάτων – Τι επισημαίνει στους καταναλωτές ο εμπορικός σύλλογος.

Οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις ξεκίνησαν σήμερα 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως και την 15η Νοεμβρίου 2019. Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Κατά το διάστημα αυτό παρέχεται από το νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ ‪την Κυριακή 3 Νοεμβρίου‬, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις ‪11:00 έως τις ‪18:00.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ότι «εκφράζοντας την πλειοψηφία των μελών του και θέτοντας ως στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, έχει καταθέσει πρόταση άμεσης κατάργησης του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων».

Ο Εμπορικός Σύλλογος, επίσης, ενημερώνει τους καταναλωτές ότι η προωθητική ενέργεια της «Black Friday» θα διεξαχθεί ‪στις 29 Νοεμβρίου‬ ενώ η «Cyber Monday» ‪στις 2 Δεκεμβρίου‬.

dikaiologitika.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here