Ξεκίνησε και στο Άστρος η τοποθέτηση σύγχρονων – ψηφιακών υδρόμετρων…

0

Ξεκίνησε και στο Άστρος η τοποθέτηση σύγχρονων – ψηφιακών υδρόμετρων σταδιακά για όλες τις υδατοπαροχές, που θα δίνει την  δυνατότητα απομακρυσμένης λήψης των δεδομένων για όλους τους τελικούς καταναλωτές.

Παράλληλα γίνεται η  εγκατάσταση σύγχρονου ασύρματου δικτύου ,για την λήψη των μετρητικών δεδομένων σε όλη την επικράτεια του Δήμου ,καθώς και στην εγκατάσταση λογισμικού διαχείρισης όλων των ζωνών που είναι εγκατεστημένοι οι μετρητές ,ώστε να γίνεται ορθά η συλλογή των δεδομένων και η ανάλυση αυτών.

Η εγκατάσταση των ψηφιακών υδρόμετρων θα έχει ως αποτέλεσμα την καταγραφή και τον άμεσο εντοπισμό των βλαβών στα δίκτυα ύδρευσης μέσω των συναγερμών των μετρητών, την άμεση ενημέρωση των καταναλωτών για τυχόν μεγάλες καταναλώσεις τους που μπορεί να οφείλεται σε διαρροή του εσωτερικού τους δικτύου, την άμεση ενημέρωση στους τελικούς καταναλωτές σχετικά με την κατανάλωση τους και την ορθή τιμολόγηση.

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Γιώργος Καμπύλης δήλωσε σχετικά: «Με την εξασφάλιση χρηματοδότησης του παραπάνω έργου ο Δήμος είναι ένα βήμα πιο κοντά στη σύγχρονη τεχνολογία. Αποκτά τις υποδομές που απαιτούνται στη νέα εποχή. Σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΒΚ αποσκοπούμε στην ορθότερη διαχείριση του νερού, στη μείωση του λειτουργικού κόστους, στη βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού και στη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης νερού και ενέργειας. Στόχος μας είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για την εξοικονόμηση νερού και την αντιμετώπιση των διαρροών των δικτύων ύδρευσης και η αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους καταναλωτές. Ακόμη μια φορά αποδεικνύουμε έμπρακτα την αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας προς όφελος των δημοτών μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ