Ξεκινά σε ένα μήνα την λειτουργία του ο ΣΜΑ στο Σπαθοβούνι & Τα νέα της Περιφέρειας…

0
Στα 188 κρούσματα covid-19 η Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου – 42 οι νοσηλείες

Posted: 18 May 2022 10:42 AM PDT

Σε 188 ανέρχονται τα κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου.

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου μέχρι τις 9 το πρωί ανέρχονταν σε 4.626.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 18 Μαΐου 2022, ώρα 09:00

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από τον νέο κορονοϊό (covid-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 18 Μαΐου (ώρα 09:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 4.626. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.406.553 (ημερήσια μεταβολή +0,1%), εκ των οποίων 48,8% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 494 ενώ από την αρχή της

πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 130.499 (3,7% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 161 (64,6% άνδρες) με διάμεση ηλικία 71 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 81 (50,31%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 80 (49,69%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.660 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 126 (ημερήσια μεταβολή +20%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 113 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 19 ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 29.619 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 80 έτη”.

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου καταγράφηκαν 188 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 161.158.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 34, στην Π.Ε. Αρκαδίας 20, στην Π.Ε. Κορινθίας 56, στην Π.Ε. Λακωνίας 23 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 55.

Εξ άλλου, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Τρίτη 17 Μαΐου- συνολικά 42 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 4, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 6, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 4, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 15, στο Νοσοκομείο Σπάρτης 5 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 8.

Επιβεβλημένη πάση θυσία η αναβάθμιση των νοσοκομείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας στη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη

Posted: 18 May 2022 10:41 AM PDT

“Επιβάλλεται να υπάρξει πάση θυσία αναβάθμιση των νοσοκομείων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε ήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου, στην Αθήνα, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αγγελο Χρονά, ενημέρωσε τον υπουργό για τα θέματα που διαπιστώνονται στον τομέα των υπηρεσιών παροχής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -με τον τελευταίο να γνωστοποιεί ότι θα βρεθεί σε αυτή τον ερχόμενο Ιούνιο προκειμένου να επισκεφθεί τα δημόσια νοσοκομεία ώστε να καταγράψει την κατάσταση και να διαπιστώσει ενδεχόμενα προβλήματα που υπάρχουν.

Από την πλευρά του ο υπουργός διαβεβαίωσε τον περιφερειάρχη -όταν του έθεσε το σχετικό ζήτημα- ότι αυτή την στιγμή δεν συζητείται θέμα κατάργησης νοσοκομείων -“αυτό που επιζητείται και αποτελεί βούληση του υπουργείου είναι η αναβάθμιση των νοσοκομείων, αυτό απασχολεί άμεσα το υπουργείο” επισημάνθηκε στη συνάντηση.

Στον υπουργό, ο Π. Νίκας παρέδωσε πίνακα με το σύνολο των πιστώσεων -ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ- που έχει διαθέσει η Περιφέρεια στο εθνικό σύστημα υγείας και στις 5 Περιφερειακές Ενότητες.

Παράλληλα, τον ενημέρωσε για το μέτριο -όπως το χαρακτήρισε- επίπεδο του τομέα υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο ως συνέπεια έχει “πολλοί πολίτες με σοβαρά ή και μέτριας σοβαρότητας νοσήματα να υποχρεώνονται για την παροχή υπηρεσιών υγείας να φεύγουν από την Περιφέρεια, είτε προς Αθήνα, είτε προς Πάτρα” όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας προς τον υπουργό ότι “επιβάλλεται να υπάρξει πάση θυσία αναβάθμιση των νοσοκομείων” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, σημείωσε εξ άλλου ότι το ίδιο επιβεβλημένο είναι να υπάρχουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στις διοικήσεις των νοσοκομείων -“ήδη η ΕΝΠΕ, με ομόφωνη απόφασή της, ζητεί να μετέχουν εκπρόσωποι των Περιφερειών στα Δ.Σ. των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, από τα οποία δεν νοείται να απουσιάζουν οι αιρετοί των τοπικών κοινωνιών” επισήμανε ο Π. Νίκας.

Στο συγκεκριμένο ζήτημα υπήρξε θετική αντιμετώπιση από την πλευρά του υπουργού, δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Σημειώνεται, ακόμα, ότι στη σημερινή συνάντηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση και στο θέμα που αφορά στην υγειονομική περίθαλψη στην Αργολίδα για το οποίο -όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης- θα κάνει αναφορά ο υπουργός στην διάρκεια της επικείμενης έλευσής του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, στην ίδια συνάντηση, ο υπουργός ενημερώθηκε από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αγγ. Χρονά σχετικά το θέμα του προγράμματος “Η Ελλάδα κατά του καρκίνου” που υλοποιείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και το Ελληνικό Ιδρυμα Ογκολογίας (ΕΙΟ), στο πλαίσιο του οποίου έχουν ήδη εξεταστεί πάνω από 12.000 γυναίκες, ενώ καταγράφηκε η ανάγκη να υπάρχει συνέχεια και επέκτασή του.

Ξεκινά σε ένα μήνα την λειτουργία του ο ΣΜΑ στο Σπαθοβούνι, αυτοψία στην περιοχή σήμερα από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα

Posted: 18 May 2022 10:39 AM PDT

Σε ένα μήνα θα ξεκινήσει να παραλαμβάνει απορρίμματα ο Σταθμός Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) στο Σπαθοβούνι, στις εργασίες κατασκευής του οποίου διενήργησε αυτοψία σήμερα Τετάρτη 18 Μαΐου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Η λειτουργία του ΣΜΑ Σπαθοβουνίου θα επιτρέψει στο σύνολο πλέον των δήμων της Κορινθίας να προωθούν σκουπίδια για επεξεργασία στην μονάδα της Παλαιόχουνης, όπως προβλέπεται από την ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τα έργα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Αρκαδία

Posted: 18 May 2022 10:37 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας προήδρευσε το πρωί σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου, σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της έδρας, στην Τρίπολη, σε σύσκεψη με αντικείμενο την εξέλιξη των έργων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τα οποία χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.

Στη σύσκεψη, στην οποία μετείχαν επίσης -μεταξύ άλλων- ο προϊστάμενος της ΕΦΑ Αρκαδίας Κωνσταντίνος Κίσσας, οι αντιπεριφερειάρχες Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες, εξετάστηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν στην εξέλιξη των πιο πάνω έργων και δρομολογήθηκαν λύσεις.

Σημαντική παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην φετινή Διεθνή Εκθεση Οίνων – Ποτών Prowein, στο Ντίσελντορφ

Posted: 18 May 2022 10:36 AM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με 14 οινοπαραγωγούς στην φετινή Διεθνή Εκθεση Οίνων – Ποτών Prowein, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, στο Ντίσελντορφ, από τις 15 έως της 17 Μαΐου.

Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1994 και μετά, αποτελεί δε την σημαντικότερη έκθεση για το κρασί στη Γερμανία και μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες εκθέσεις για το κρασί και τα ποτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου -την οποία εκπροσώπησαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αννα Καλογεροπούλου και η προϊστάμενη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κανέλλα Καράμπελα- χρηματοδότησε την συμμετοχή των 14 οινοπαραγωγων από την περιοχή της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου συστεγάστηκαν (χωρίς την οικονομική συνδρομή της) και 4 οινοποιητικές εταιρείες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με σκοπό να υπάρξει ενιαία προβολή της γεωγραφικής ενότητας της Πελοποννήσου και στον κλάδο της Αγροδιατροφής.

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης, “προβλήθηκε με εξαιρετικά δυναμικό τρόπο η Πελοπόννησος σε μία αγορά που μετά από 2 χρόνια υγειονομικής κρίσης προσπαθεί να ανακάμψει, ενώ εμφανής ήταν η ικανοποίηση των συμμετεχόντων. Σταθερό στόχο μας αποτελεί η προβολή των πελοποννησιακών κρασιών, η αύξηση των πωλήσεων των επιχειρήσεων του κλάδου και η προβολή και καθιέρωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως προορισμός ποιότητας και υψηλού επιπέδου υπηρεσιών”.

Εκδήλωση για την επέτειο της μάχης του Παπαφλέσσα στο Μανιάκι

Posted: 18 May 2022 10:00 AM PDT

Tιμάται μεθαύριο Παρασκευή 20 Μαΐου η επέτειος της μάχης που έδωσαν στο Μανιάκι, στις 20 Μαΐου 1825, ο Παπαφλέσσας και περίπου 300 Ελληνες εναντίον των στρατευμάτων του Ιμπραήμ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν μεθαύριο, στις περιοχές Φλεσιάδας και Μανιακίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου (Π.Ε. Μεσσηνίας) και ο  Δήμος Πύλου – Νέστορος, προβλέπονται τα εξής:

Στις 10.30 το πρωί, στον ναό της Αγίας Τριάδος, στα Ταμπούρια της Φλεσσιάδας, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέησης μπροστά στο ανδριάντα του Παπαφλέσσα, προϊσταμένου του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομου και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Μισή ώρα αργότερα, στο Μανιάκι, μπροστά στον ανδριάντα του ήρωα, στον ναό Αναστάσεως του Χριστού (όπου και το οστεοφυλάκιο των πεσόντων στη μάχη) θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση προϊσταμένου του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου. Θα ακολουθήσει ομιλία από τον οικονομολόγο – ιστορικό Σταύρο Νικολόπουλο, κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής, ανάκρουση του εθνικού ύμνου, απαγγελίες ποιημάτων από μαθητές και μαθήτριες των 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Χώρας και του Δημοτικού Σχολείου Βλαχόπουλου και απόδοση παραδοσιακών χορών από τη χορευτική ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου.

Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής οινοποιήσιμων Αμπελώνων περιόδου 2022-2023 Π.Ε. Κορινθίας

Posted: 18 May 2022 04:57 AM PDT

Δημοσίευση τευχών του διαγωνισμού για το έργο “ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Επ.Ο. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ – ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΡΥΑ» της Π.Ε. Κορινθίας, προϋπολογισμού 7.640.000,00€, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4412/2016

Posted: 18 May 2022 04:44 AM PDT

Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για την αμπελοοινική περίοδο 2022-2023 ΠΕ Αργολίδας

Posted: 18 May 2022 03:54 AM PDT

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here