Ξεκινούν οι δράσεις από το “ΜΕΡΑΚΙ”με την υποδοχή του 4ου συστήματος προσκόπων Νέας Σμύρνης στον Αγιάννη!

0

Χθες είχαμε την χαρά να υποδεχθούμε στον Αγιάννη , 35 προσκόπους από την Νέα Σμύρνη που ήρθαν στο χωριό για να προσφέρουν εθελοντική εργασία για ένα 3ήμερο. Οι πρόσκοποι ήρθαν με πρωτοβουλία του “Meraki People” ύστερα από πρόσκληση της συντοπίτισσας μας κ.Χριστιάνας Γαρδικιώτη, σε συνεργασία με την τ/κ Άστρους και τον δήμο μας.

Αυτή  είναι η αρχή για πλήθος δράσεων που θα γίνονται στον Αγιάννη, με απώτερο στόχο ,σύντομα το παλιό σχολείο του Αγιάννη,να γίνει “Κέντρο μάθησης νέων καινοτόμων ιδεών” για τους νέους της περιοχής και όλης της Ελλάδας, με ανταλλαγή τεχνογνωσίας από συνεργάτες από όλο τον κόσμο του “Meraki People” και με τις αρχές της «Μπλε οικονομία»  που είναι ,παράγω με ότι έχω στον τόπο μου, χωρίς να μεταφέρω τίποτα …με μηδενικά απόβλητα!!

Κατά την άφιξη τους,τους καλωσόρισε ο πρόεδρος της κοινότητας Άστρους κ.Κ.Μπάρλας, μαζί με τον αντιπρόεδρο κ.Π.Μαντίκο,καθώς και τον πρόεδρο της Αθλητικής επιτροπής του δήμου μας,κ.Γιάννη Δαλιάνη που εκπροσωπούσε και το Δ.Σ.

Να σημειώσουμε, ότι παρευρίσκετο και ο δήμαρχος κ.Γ.Καμπύλης νωρίτερα για να τους υποδεχθεί ,αλλά λόγω άβλαβης του λεωφορείου, ήρθαν με καθυστέρηση 2,5 ωρών και έπρεπε να φύγει λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

 

Λίγα λόγια για τον Προσκοπισμό

Christiana Gardikioti

Προσκοπισμός – Boys & Girlσ’ Scouts – https://www.scout.org/

Με πρωτοβουλία του “Meraki People” και υποστήριξη απο τον Δήμο Β.Κυνουρίας και Τοπική Κοινότητα Αστρους φιλοξενουνται στον Αγιαννη Κυνουριας- Agiannis Kynourias Parnonas 30 ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ – ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Συνεργασία Panos Andrikopoulos kai Christiana Gardikioti

Αυτο – Οργάνωση, ΗΘΟΣ/ΑΞΙΕΣ, Σεβασμός στην ΦΥΣΗ και ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΖΩΗΣ Με αφήσαν ΑΦΩΝΗ ΕΥΓΕ ΤΟΥΣ

https://el.wikipedia.org/…/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%C…
Ο προσκοπισμός είναι μια εθελοντική, μη πολιτική, μη κομματική, παιδαγωγική και παγκόσμια κίνηση, για νέους και μεγάλους ανθρώπους, ανοικτή σε όλους, χωρίς διάκριση καταγωγής, φυλής ή πίστης, με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη των νέων σωματικά, διανοητικά, κοινωνικά και πνευματικά μέσω της αλληλεκπαίδευσης με έμφαση στην υπαίθρια ζωή. Η κίνηση δημιουργήθηκε το 1908 από τον Λόρδο Μπέηντεν Πάουελ και αυτή την στιγμή περιλαμβάνει 50 εκατομμύρια μέλη σε περισσότερες απο 160 χώρες και περιοχές.

Οι δύο μεγαλύτερες κεντρικές οργανώσεις είναι η Παγκόσμια Οργάνωση Προσκοπικής Κίνησης (WOSM), η οποία απευθύνεται στα αγόρια και στους συν-εκπαιδευτικούς οργανισμούς και η Παγκόσμια Οργάνωση Οδηγών και Κοριτσιών Προσκόπων (WAGGGS) για κορίτσια, αλλά και την αποδοχή συν-εκπαιδευτικών οργανισμών. Το έτος 2007 σηματοδότησε την εκατονταετηρίδα του Προσκοπισμού σε όλο τον κόσμο και οι οργανώσεις μέλη πραγματοποίησαν προγραμματισμένες εκδηλώσεις για να γιορτάσουν την περίσταση.

Christiana Gardikioti

Ημερα προγραμματισμού, μοιράσματος εμπειριών, ΚOΙΝΩΝΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ απο τους προσκόπους στο χωριο (βάψιμο και συντήρηση ξύλινων φρακτών) καθώς και η εμπειρία Μαγειρέματος στην ΦΥΣΗ … Καζανα που μέσα βράζει φασολάδα … Απογη η οργάνωση ομάδων για ΚΟΙΝΟ καλο ΔΟΓΜΑ και του «Meraki people” δουλεύουμε ΣΤΗΝ Φύση ΓΙΑ την Φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, δέντρο, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, φυτό, δέντρο, γέφυρα και υπαίθριες δραστηριότητες

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here