Ξεκινούν οι εμβολιασμοί των μαθητών Λυκείου

0

«Πράσινο» φως για τον εμβολιασμό εφήβων 15 έως 17 ετών (σ.σ. μαθητές Λυκείου) δίνει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Αυτό ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο από την πρόεδρο της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι η σχετική πλατφόρμα για όσους έχουν γεννηθεί μετά την 1.1.2006, «θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα» και σχετικές οδηγίες θα δοθούν στην ενημέρωση της επόμενης Δευτέρας.

Για τον εμβολιασμό θα απαιτείται γονική συναίνεση.

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου για τους νέους και τα παιδιά κάτω των 18 ετών ισχύουν τα εξής:

-Αποτελούν (σ.σ. στοιχεία ΗΠΑ) το 14,1% των περιπτώσεων νόσησης.

-Σπάνια μπορούν να παρουσιάσουν το πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο με θνητότητα 1,2%.

-Η συχνότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο από κορωνοΐο είναι 2,5-3 φορές μεγαλύτερη από την εποχική γρίπη. Συγκεκριμένα, με βάση στοιχεία από τις ΗΠΑ (1-3/21) από τα 204 περιστατική που νοσηλεύτηκαν το 70,6% είχε υποκείμενο νόσημα, το 31,4% νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ και το 5% χρειάστηκε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής ενώ δεν υπήρξε κανένας θάνατος.

-Στα υποκείμενα νοσήματα περιλαμβάνονται κατεξοχήν η παχυσαρκία (36% ), χρόνιες πνευμονοπάθειες (31%), νευρομυικά και νευρολογικά νοσήματα (14%)

-Οι έφηβοι μεταδίδουν τον ιό ευκολότερα από τα παιδιά μικρότερης ηλικίας.

-Τα MRNA εμβόλια είναι πιο αποτελεσματικά σε παιδιά και εφήβους, έως και 100%.

-Εμβολιασμό των 12-17 ετών έχει ξεκινήσει ήδη στον Καναδά.

-Αναφορικά με τις παρενέργειες, μέχρι 21/6 σε 8 εκατ. εμβολιασμούς με μία δόση παιδιών και εφήβων (12-17) και 6 εκατ. με δύο δόσεις καταγράφηκαν 250 περιπτώσεις ήπιας περιμυοκαρδίτιδας, που αντιπροσωπεύουν το 1-4% ανά 100.000.

.aftodioikisi.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ