Οδοιπορικό ενημέρωσης στο “Κέντρο Υγείας Άστρους” για τον Κορωνοϊό

3

Σήμερα, επισκεφθήκαμε το Κ.Υ Άστρους για να ενημερωθούμε  από κοντά, για τις διαδικασίες που απαιτούνται ,πριν να επισκεφθούμε το Κ.Υγείας, αυτή την περίοδο, της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Αρχικά, στην είσοδο μας υποδέχονται ιατροί ή νοσηλευτικό προσωπικό,που μας προσφέρει προστατευτική μάσκα ,εφόσον δεν διαθέτουμε, αντισηπτικό υγρό για το πλύσιμο των χεριών μας και στην συνέχεια γίνεται η θερμομέτρηση.Αν τελικά ο ασθενής- επισκέπτης παρουσιάσει αυξημένη θερμοκρασία, οδηγείτε σε ειδικό οικίσκο που βρίσκεται εκτός του Κ.Υγείας , ακριβώς δίπλα στην είσοδο, για να γίνει η αξιολόγηση του περιστατικού.  Εφόσον ακολουθηθούν οι διαδικασίες του πρωτοκόλλου, προχωρούν στην μεταφορά του ασθενούς στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο με το ασθενοφόρο κι έπειτα σε νοσοκομείο αναφοράς  ,με όλα τα μέτρα προστασίας που απαιτούνται, με ειδικές στολές , εξοπλισμό, κ.λπ.

Δείτε παρακάτω στο σχετικό video:

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr:Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

Στην συνέχεια, συνομιλήσαμε με την διευθυντήρια του Κ.Υ Άστρους  κ.Πηγή Περδικάκη, η οποία, όπως πάντα,πρόθυμα μας απάντησε σε απορίες και ερωτήματά μας.

Δείτε παρακάτω όσα μας είπε σε μια γενική ενημέρωση ,καθώς και απαντήσεις που έδωσε σε θέματα, όπως την επάρκεια των αναλώσιμων υγειονομικών υλικών. Τέλος μας δόθηκε η σαφής διαβεβαίωση ,για την  ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του Κ.Υ Άστρους αυτή την εποχή.

Ας ακούσουμε  τί μας συμβουλεύουν οι γιατροί ,να πληροφορηθούμε σωστά για την όλη διαδικασία, γνωρίζοντας και για τα πιθανά ύποπτα συμπτώματα,ώστε να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα και συνέπεια ατομική και συλλογική την σημερινή κρίση. Τους ευχαριστούμε πολύ!

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Georgios Dalianis
  Ευχαριστώ Δημόσια τον κ. Φώτη Τζιβελόπουλο και kynourianews.gr για το οδοιπορικό που έκανε στο κέντρο υγείας Αστρους . Θέλω να ευχαριστήσω
  Την κ. Περδικάκη τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους του κέντρου υγείας Αστρους για τον μεγάλο αγώνα σας στην πρώτη γραμμή . Η ενημέρωση σας ήταν άψογη . Αναμένουμε να κάνετε και άλλα οδοιπορικά .

 2. Χριστιάνα Γαρδικιώτη

  Ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου την Δ/τρια Κα Πηγή Περδικάκη και τους Ιατρούς του Κέντρου Υγείας καθώς και την Δημοτική “Βοήθεια στο Σπίτι” για την αποτελεσματική, γρήγορη, άκρως επαγγελματική τους αντιμετώπιση στην περίπτωση μου γιατί ήμουν από τα ελάχιστα περιστατικά του Δήμου μας που νόσησα με 37.1 για 4 μέρες και υψηλό πυρετό την 5η μέρα. Η εκλογή μου να τους ειδοποιήσω ήταν ΑΚΑΡΙΑΙΑ! Δεν το σκέφτηκα πολύ γιατί το ΩΦΕΙΛΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ μου και στους συμπολίτες μου παρόλο τον ΦΟΒΟ που ένοιωσα εγώ και νοιώθει ο καθένας μας σε συνθήκες Πανδημίας. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία καθημερινή 2 φορές το ελάχιστο και περισσότερο αν χρειαστεί. Ευτυχώς συμπτώματα ΒΗΧΑ, ΔΥΣΠΝΟΙΑΣ και ΠΟΝΟΥ των ΜΥΩΝ ειναι ανύπαρκτα …και ο πυρετός 4 μέρες τώρα ΑΠΩΝ! Το σώμα αρρωσταίνει και από άλλες αρρώστιες όχι μονο απο Covit19 όπως τόνισε και η Δρ. Περδικάκη.

  Η καραντίνα παρότι δεσμευτική και τρομερά δύσκολη ψυχολογικά είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ – ΤΗΡΗΤΑΙ δε ευλαβικά απο μένα να σας διαβεβαιώσω και δημόσια! Eίμαι στην 5η μέρα και ευτυχώς ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ καλώς εκτός απο μικροπροβλήματα.

  Μην ξεχνάτε:
  1) Παραμένουμε ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΟΙ και ΑΝΘΡΩΠΟΙ ιδιαίτερα τις δύσκολες στιγμές.
  2) Παραμένουμε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΑΤΟΜΙΚΑ εναντι των συμπολιτών μας για να βοηθήσουμε το Σύστημα Υγείας που θα πάμε τρέχοντας όταν το χρειαστούμε!

  Και πάλι ένα τεράστιο “ευχαριστώ” στους πολεμιστές της πρώτης γραμμής τους επαγγελματίες ΥΓΕΙΑΣ που δίνουν την μάχη μαζί με την Δημοτική Αρχή και Εθνικό Σύστημα και με όλους τους πολίτες της περιοχής! Ας τους βοηθήσουμε ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΑΜΠΟΥΡΩΜΕΝΟΙ.

  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

  Με εκτίμηση

  Χριστιάνα Δημ. Γαρδικιωτη

  Υ.Γ. Δεν θα σχολιάσω περαιτέρω την ανευθυνότητα αυτών που κατέβηκαν να περάσουν ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ Δεν θέλω να σκέφτομαι τις επιπτώσεις των πράξεων τους …αν τους δείτε στο δρόμο σας …καλό είναι να αντιδράσετε λεκτικά τουλάχιστον!

 3. Θα ήθελα να επικαιροποιήσω τα ΚΑΛΑ ΝΕΑ.

  Παρέμεινα απύρετη για 4 μέρες συνέχεια και η καραντίνα που μου πολύ καλώς ίσχυε… ΕΧΕΙ ΑΡΘΕΙ!

  Φυσικά εκτός απο μια μικρή βολτιτσα 20 λεπτών ΜΟΝΗ, σε ερημικό τόπο και σε ΜΗ ωρες αιχμής ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ ΜΟΥ τον ΑΡΝΙΕ, τίποτα άλλο!

  ΜΕΝΩ ΣΠΙΤΙ γιατί η ΥΓΕΙΑ μας και η ΥΓΕΙΑ των συμπολιτών μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη!

  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

  Χριστιάνα Γαρδικιώτη

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here