ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ 46ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ»

0

Δίνουμε αίμα, «ανάσα» ζωής και αλληλεγγύης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 46ου Φεστιβάλ<< ΚΝΕ – Oδηγητή>> που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη την 1η Σεπτεμβρίου, οι οργανώσεις της ΚΝΕ, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα των νοσοκομειακών ιατρών διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ” Η Ευαγγελίστρια”.

Η ΚΝΕ με το σύνθημα <<Δίνουμε αίμα, ”ανάσα” ζωής και αλληλεγγύης>> καλεί τα μέλη και τους φίλους της, τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν μαζικά στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτέμβρη και ώρα 19:15 έως 20:15.

Ο αιμοδότης ο οποίος προσφέρει λίγο από το αίμα του και λίγο από το χρόνο του, πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω:

Οδηγίες για τους αιμοδότες:

  • Αίμα μπορούν να δώσουν όσοι είναι 18 – 65 ετών, χωρίς κάποιο σοβαρό ή χρόνιο πρόβλημα υγείας.
  • Ο αιμοδότης θα πρέπει να έχει πιει αρκετά υγρά (νερό, χυμούς), να έχει πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία, κατά προτίμηση 3 – 4 ώρες πριν, να έχει κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες και να μην έχει καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα.
  • Κατά την αιμοδοσία, οι αιμοδότες χρειάζεται να αναφέρουν τυχόν ασθένειες και φάρμακα που λαμβάνουν στο γιατρό της αιμοδοσίας. Εάν έχουν κάνει τατουάζ να έχουν παρέλθει 4 μήνες.
  • Οι γυναίκες να μην αιμοδοτήσουν κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως ή εγκυμοσύνης.
  • Να έχει μεσολαβήσει διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών από την προηγούμενη αιμοδοσία.
  • Η είσοδος των αιμοδοτών στα νοσοκομεία θα γίνεται με τη διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας, τη χρήση μάσκας και την τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.
  • Οι αιμοδότες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ΑΜΚΑ και ταυτότητα ή διαβατήριο.
  • Οι αιμοδότες που εργάζονται στον δημόσιο τομέα δικαιούται άδεια δύο ημερών από την εργασία τους, ενώ στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τον Ν. 4554/2018, δικαιούνται άδεια με αποδοχές μόνο τη μέρα αιμοδοσίας

46Ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ

<< Σοσιαλισμός για να μπορούμε να ανασάνουμε, για να νικήσει η ζωή>>

Σε ένα από τα πιο πετυχημένα Φεστιβάλ των τελευταίων ετών στην Τρίπολη αναδείχθηκε το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- <<Οδηγητή>> στην Πλ. Άρεως, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες της πανδημίας .

Η κεντρική ομιλία έγινε από το Νίκο Κουτρουμάνο, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ και γραμματέα της Ε.Π Πελοπονήσσου.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η μαζική συμμετοχή προσφύγων που διαμένουν στην Τρίπολη και η έκθεση ζωγραφικής από προσφυγόπουλα με θέμα την προσφυγιά και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Στο χώρο του Φεστιβάλ υπήρχε βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής.

Τους παρευρισκόμενους ξεσήκωσαν με τις μουσικές τους νεανικά- μαθητικά συγκροτήματα.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here