Οι Ελληνες εκδρομείς κυρίως “απογείωσαν” από τα μέσα Ιουλίου την πληρότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου & Άλλα νέα…

0
Οι Ελληνες εκδρομείς .κυρίως. “απογείωσαν” -από τα μέσα Ιουλίου- την πληρότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 17 Aug 2020 09:57 AM PDT

Ο εσωτερικός τουρισμός “απογείωσε” τις πληρότητες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, οι περισσότερες περιοχές της οποίας -από τα μέσα του περασμένου Ιουλίου μέχρι και σήμερα- “βουλιάζουν” από κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά από φορείς του τουριστικού τομέα.

Μεγάλη επισκεψιμότητα και ικανοποιητική κίνηση είχαν επίσης τα καταστήματα εστίασης και τα παραλιακά κλαμπ, σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΛΑΚΩΝΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Ενδεικτικά, τα καταλύματα στη Μεσσηνία και τη Λακωνία (Καλαμάτα, Πυλία, Κορώνη, η συνολική περιοχή της Μάνης, καθώς και η Τριφυλία), από τις αρχές του τρέχοντος Αυγούστου σημείωσαν πληρότητα η οποία το περασμένο Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου κυμάνθηκε μεταξύ 70 και 100 %, ενώ παρόμοιες τάσεις φαίνονται ότι θα ισχύσουν την τρέχουσα εβδομάδα, έως και τις 23 Αυγούστου.

Η πλειονότητα των επισκεπτών στις πιο πάνω περιοχές είναι Ελληνες, κυρίως από Αττική, ενώ υπάρχουν αρκετοί και από την Βόρεια Ελλάδα.

ΑΡΚΑΔΙΑ

Στην Αρκαδία, σύμφωνα με πηγές του τουριστικού τομέα, μεγάλη επισκεψιμότητα, -από τις 10 Ιουλίου έως και σήμερα- έχουν οι παράλιες περιοχές και ιδιαίτερα το Αστρος, κατά βάση από Ελληνες εκδρομείς.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Στην Αργολίδα, στο Τολό -το οποίο παραδοσιακά δουλεύει με ξένη αγορά-, ένα 30% της επισκεψιμότητας, από αρχές Αυγούστου, αφορούσε τουρίστες από το εξωτερικό και συγκεκριμένα οργανωμένα γκρουπ Ιταλών Ισπανών, Βέλγων και Γάλλων). Η πληρότητα, από την αρχή του Αυγούστου μέχρι και την τρέχουσα εβδομάδα, κυμαίνεται μεταξύ 80 και 100%, ενώ η πλειονότητα των επισκεπτών ήταν Ελληνες.

Παρόμοια ποσοστά προκύπτουν και για την Ερμιονίδα, με τον μεγαλύτερο όγκο των επισκεπτών να είναι Ελληνες. Το 100% άγγιξε μέσα στον Αύγουστο η πληρότητα στο Ναύπλιο.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ιδιαίτερα μεγάλη επισκεψιμότητα προκύπτει στο Λουτράκι, καθ’ όλα τα Σαββατοκύριακα περία τα τέλη του περασμένου Ιουλίου, ενώ οι ρυθμοί εντάθηκαν μέσα στον Αύγουστο, στη διάρκεια του οποίου και μέχρι σήμερα σημειώνεται συνεχής επισκεψιμότητα και τις καθημερινές.

Σύσκεψη για την οργάνωση της μεταστέγασης των υπηρεσιών της Περιφέρειας στην Τρίπολη

Posted: 17 Aug 2020 09:54 AM PDT

Η μεταστέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Π.Ε. Αρκαδίας σε ένα και μόνο κτήριο, στην Τρίπολη, αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Δευτέρα 17 Αυγούστου, στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Το εν λόγω κτήριο, συνολικής επιφάνειας 2.408,86 τ.μ., βρίσκεται στην ανατολική είσοδο της πόλης, επί της οδού Ναυπλίου 57, απέναντι από το ΚΤΕΛ, είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρίες, ενώ διαθέτει και 100 θέσεις στάθμευσης.

“Η μεταστέγαση συντελεί στην εξοικονόμηση δαπανών από την Περιφέρεια, ενώ παράλληλα θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας για τους υπαλλήλους και συνεπακόλουθα τις παρεχόμενες από αυτούς υπηρεσίες προς τους πολίτες, καθιστά δε ευκολότερη την διαδικασία εφαρμογής της ψηφιακής διοίκησης μέσω του προγράμματος ‘Ιριδα’” σημείωσε ο περιφερειάρχης, ο οποίος έδωσε τις εξής κατευθύνσεις.

Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ξεκινούν εκκαθαρίσεις αρχείων σε όλες τις υπηρεσίες, εργασία που θα γίνεται κατά τον απογευματινό χρόνο και γι’ αυτό θα δοθούν οι προβλεπόμενες υπερωρίες.

Παράλληλα, τονίστηκε ότι θα γίνει σταδιακή μετακίνηση των υπηρεσιών στο νέο κτήριο, με στόχο η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας να γίνει μέχρι το τέλος του ερχόμενου Οκτωβρίου. Μέσα σε αυτό το διάστημα, οι υπηρεσίες θα ενημερώσουν εγγράφως για την εν λόγω μεταβολή, τόσο τους ιδιοκτήτες των ακινήτων στα οποία σήμερα στεγάζονται, όσο και τις ΔΕΚΩ για τις απαραίτητες διαδικασίες ως προς τα διάφορα δίκτυα.

Τονίστηκε ακόμα ότι μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα λειτουργήσει διπλογραφικό σύστημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ

Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης γνωστοποιήθηκε ότι η Περιφέρεια προτίθεται να προχωρήσει στην διαδικασία κατασκευής νέου διοικητηρίου για τις υπηρεσίες της στην Τρίπολη, σε χώρο ιδιοκτησίας της, ο οποίος παλαιότερα φιλοξενούσε την ΥΕΒ.

Οπως τόνισε ο περιφερειάρχης, η επιλογή αυτή κατέστη αναγκαία μετά την απαίτηση εκ μέρους του Ταμείου Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ) καταβολής από την Περιφέρεια τιμήματος ύψους 1.000.000 ευρώ ετησίως για την παραχώρηση σε αυτή έκτασης και υποδομών στο στρατόπεδο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης”, στην Τρίπολη.

Τέλος, στην ίδια σύσκεψης επαναβεβαιώθηκε ότι επιταχύνεται η έναρξη διαδικασιών για την κατασκευή σε ιδιόκτητο χώρο της Περιφέρειας, στην αρκαδική πρωτεύουσα -στην οδό Καλαμών-, του Κέντρου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Π. Νίκας για τον κορονοϊό: “Απολύτως απαραίτητη η αυτοπροστασία και η επίδειξη υπευθυνότητας, απ’ όλους μας”

Posted: 17 Aug 2020 09:48 AM PDT

Αυξητική τάση παρατηρείται σε καθημερινή βάση όσον αφορά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

“Αυτό δεν συνιστά καλή εξέλιξη” σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος για μία ακόμα φορά επανέλαβε την έκκλησή του για τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας απέναντι στον κορονοϊό.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι ο καθένας θα πρέπει να δείξει υπευθυνότητα, τόσο απέναντι στον εαυτό του, όσο και απέναντι στο σύνολο των συνανθρώπων του, τονίζοντας ότι πλέον έχει καταδειχθεί πως δεν υφίσταται καμία “άτρωτη” ηλικιακή ομάδα.

“Απευθύνομαι προς τα νιάτα και τους ζητώ να προσέχουν ιδιαίτερα, να σκέπτονται τους εαυτούς τους, αλλά και τους μεγαλύτερους και όλους όσοι πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα” τόνισε με έμφαση ο Π. Νίκας, ο οποίος -για πολλοστή φορά- ξεκθάρισε ότι η Περιφέρεια, στο εξής, δεν θα χρηματοδοτήσει καμία εκδήλωση, κανενός είδους.

Η Περιφέρεια θα συνδράμει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο η 6η ΥΠΕ χαρακτήρισε covid νοσοκομείο

Posted: 17 Aug 2020 09:47 AM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει “πάση δυνάμει” το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ορίστηκε ως covid νοσοκομείο.

Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα ενισχυθεί άμεσα με 4.000.000 ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Νίκας είχε ζητήσει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στην Τρίπολη, να λειτουργήσει ως τέτοιο νοσοκομείο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, δεδομένου ότι αποτελεί το πλέον κεντροβαρικό νοσηλευτικό ίδρυμα της Περιφέρειας.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, εξέφρασε την θέση ότι η λειτουργία ενός τέτοιου νοσοκομείου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί “βήμα που στηρίζει το δημόσιο συμφέρον και ανακουφίζει ιδιαίτερα τους φτωχούς ανθρώπους”.

Προμήθεια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ράπιντ τεστ για τον έλεγχο ερασιτεχνών αθλητών ομαδικών αθλημάτων

Posted: 17 Aug 2020 09:45 AM PDT

Πίστωση άνω των 60.000 ευρώ θα διατεθεί σε πρώτη φάση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την προμήθεια 3.700 τεμαχίων των αποκαλούμενων ράπιντ τεστ, προκειμένου να γίνει έλεγχος κορονοϊού στους ερασιτέχνες αθλητές ομαδικών αθλημάτων, στις Π.Ε. της Περιφέρειας.

Οπως έκανε γνωστό ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το 60% των εν λόγω τεστ προορίζονται για ποδοσφαιριστές και το υπόλοιπο 40% για αθλητές άλλων ομαδικών αθλημάτων.

Ανά Περιφερειακή Ενότητα η κατανομή των ράπιντ τεστ -τα οποία θα διενεργηθούν αποκλειστικά από δημόσια νοσοκομεία- είναι, Αργολίδα 800, Αρκαδία 600, Κορινθία 800, Λακωνία 600, Μεσσηνία 900.

Καταλήγοντας ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι ο συντονισμός και η οργάνωση των εν λόγω ελέγχων στους ερασιτέχνες αθλητές ομαδικών αθλημάτων θα γίνει σε συνεργασία που θα έχουν οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες με τον αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού Γιάννη Μαντζούνη και τους φορείς των αθλημάτων.

ΠΕΡΙΛΗΨΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 19Α ΕΠΑΡΧΙΑΚΗΣ ΟΔΟΥ (Β΄ ΦΑΣΗ)

Posted: 17 Aug 2020 04:49 AM PDT

Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 18-08-2020

Posted: 17 Aug 2020 04:22 AM PDT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει  ότι:

Την ΤΡΙΤΗ 18/8/2020 θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός Δακοκτονίας στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:…

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Δελτία Πιστοποίησης μέσων τιμών πώλησης προϊόντων Α’ 15θήμερου Αυγούστου

Posted: 17 Aug 2020 12:20 AM PDT

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Π.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΗΝ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΈΡΓΟΥ ” ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Κ.Υ. ΑΡΕΟΠΟΛΗΣ”

Posted: 17 Aug 2020 12:03 AM PDT

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here