Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη: Το μεγάλο πακέτο για εργαζόμενους και επιχειρήσεις που θα ανακοινώσει

0

Έτοιμος για ανακοίνωση ενός μεγάλου πακέτου στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – Το μεγάλο πακέτο στήριξης της Οικονομίας αναμένεται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη

Για φέτος, θα κυριαρχήσουν τα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αλλά και τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων, ειδικά των εποχικών υπαλλήλων. Επίσης, θα υπάρξει άμεση αύξηση των δημοσίων δαπανών για την αμυντική θωράκιση της χώρας. Από την άλλη, για το 2021, το βάρος θα πέσει στη μείωση του μη μισθολογικού κόστους –με έμφαση στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και της εισφοράς αλληλεγγύης- αλλά και στην ανακοίνωση ισχυρών κινήτρων για τη συγκρότηση ισχυρότερων και μεγαλύτερων επιχειρηματικών οντοτήτων.

1. Μέσα στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι η άμεση καταβολή όλων των αναδρομικών των συνταξιούχων μέσα στον Οκτώβριο, ύψους τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ.

2. Την ενίσχυση των εργαζομένων που έμειναν εκτός αγοράς εργασίας μέσα στο καλοκαίρι. Εκτός από τα μέτρα που έχουν ήδη ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας (επέκταση επιδόματος ανεργίας, παράταση προγράμματος συνεργασία κλπ) αναμένεται να ανακοινωθεί και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κατάρτισης με αποζημίωση ακόμη και 700 ευρώ τον μήνα σε όσους θα συμμετέχουν.

3. Νέα προγράμματα επιδότησης επενδύσεων όπως το νέο εξοικονομώ κατ’ οίκον.

4. Την αποζημίωση ιδιοκτητών που θα υφίστανται κατόπιν συμφωνίας με τους ενοικιαστές απώλεια εισοδήματος λόγω μείωσης ενοικίων.

5. Την 3η αλλά και 4η φάση επιστρεπτέας προκαταβολής.

dikaiologitika.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here