Οι επιλογές των εμβολίων τρίτης δόσης – Με ποιο θα εμβολιαστούν όσοι έκαναν Astrazeneca

0

Mε την πλατφόρμα να ανοίγει την Παρασκευή 5/11 για τις ηλικίες 18 ετών και άνω πολλά είναι τα ερωτήματα για το ποιο εμβόλιο θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν για τρίτη δόση.

Astrazeneca

Όσοι είχαν εμβολιαστεί με δύο δόσεις του εμβολίου Astrazeneca τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν τρίτη δόση μόνο από το εμβόλιο της Pfizer.

Johnson & Johnson

Όσοι είχαν κάνει το εμβόλιο Johnson & Johnson έχουν την επιλογή να κάνει είτε το Pfizer είτε το Johnson αφού έχουν συμπληρωθεί δύο μήνες απ΄ότι το έκαναν.

Για να μπορέσει ο ενδιαφερόμενος να κλείσει ραντεβού θα πρέπει νε έχει συμπληρωθεί ένα εξάμηνο από την δεύτερη δόση για τα εμβόλια, εκτός του Johnson, που θα πρέπει να έχουν συμπληρωθεί 2 μήνες.

Σύμφωνα με την Μαρία Θεοδωρίδου «σε ποσοστό 93% τα άτομα που είχαν λάβει την τρίτη δόση, είχαν μικρότερη πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο, 92% είχε μικρότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου και 81% είχε μικρότερο κίνδυνο για θάνατο. Το συμπέρασμα είναι ότι η τρίτη δόση είναι αποτελεσματική στην προστασία των εμβολιασθέντων από σοβαρές μορφές της νόσου σε σύγκριση με τα άτομα που έλαβαν δύο δόσεις εμβολίου, τουλάχιστον πέντε μήνες πριν. Η αναγκαιότητα, όπως γνωρίζουμε, της τρίτης δόσης υπαγορεύεται από τη βαθμιαία μείωση των αντισωμάτων της χημικής ανοσίας, αλλά και την λοιμογόνο δράση και τη μεταδοτικότητα των μεταλλάξεων του ιού»./tvxs.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here