Οι καιροί ου μενετοί !!!

1

Από τον Κωνσταντίνο Κοράλλη

Με την ευκαιρία των εκλογών που πλησιάζουν, έρχονται στην μνήμη μου εικόνες από το μακρινό παρελθόν, όταν ο Πατέρας μου στις πρώτες κοινοτικές και δημοτικές εκλογές μετά την δικτατορία το 1975, προσπάθησε να ενώσει το Παράλιο Άστρος. Εν τούτοις το τότε κατεστημένο επέλεξε την οπισθοδρόμηση, την διαίρεση και την επικρατούσα τότε κατεστημένη νοοτροπία, με τα γνωστά αποτελέσματα μέχρι σήμερα, τα οποία κατά γενική ομολογία πληρώνει ακόμα ο Τόπος, του οποίου η πορεία θα ήταν πολύ διαφορετική.

Σήμερα 44 χρόνια μετά και ενώ ο τελευταίος εκλογικός νόμος δίνει την μεγάλη ευκαιρία, ο τόπος να αλλάξει σελίδα και να προχωρήσουμε ανεξάρτητοι, ενωμένοι και αποτελεσματικοί, όπως κάνουν άλλα χωριά με θετικά αποτελέσματα, βλέπε Βέρβαινα, Δολιανά, εμείς επιλέγουμε την διαίρεση, την υποταγή και την εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και φιλοδοξιών, οι οποίες με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν στο απόλυτο κενό.

Για μια τελευταία φορά θα ήθελα να εκφράσω μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις επερχόμενες εκλογές διότι πιστεύω ακράδαντα, ότι είναι σε σωστή βάση και η μόνη με προοπτική για το καλό του Τόπου μας, που μερικοί από εμάς αγαπάμε πάρα πολύ και χωρίς ιδιοτέλεια και προσωπικές φιλοδοξίες, θέλουμε την πρόοδο αυτού του Τόπου και μαζί με αυτό και την πρόοδο των ανθρώπων που διαμένουν σε αυτόν και με την προσωπική, μορφωτική, και επαγγελματική τους διαδρομή, έχουν δείξει ότι αγαπούν, γνωρίζουν και μπορούν να προσφέρουν στον Τόπο τους.

Η ολοκληρωμένη πρόταση αφορά πρώτα την δημιουργία ενός ενωτικού, ανεξάρτητου, συμμετοχικού, συλλογικού, ανανεωτικού και προοδευτικού ψηφοδελτίου για το Τοπικό Συμβούλιο με τουλάχιστον επτά υποψήφιους. Οι βασικές προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληροί ο κάθε υποψήφιος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει, το να είναι μόνιμος κάτοικος Παραλίου Άστρους, να διαθέτει ελεύθερο χρόνο, γνώστης των προβλημάτων του Τόπου, με εμπειρία, με οικονομική άνεση, με ηγετικά και διοικητικά προσόντα, επικοινωνιακό και κοινωνικό άτομο. Έτσι θα εκλεγούν τα πέντε μέλη του Τοπικού Συμβουλίου με βάσει τον αριθμό ψήφων, ενώ πρόεδρος θα εκλεγεί, ο πρώτος με τους περισσότερους σταυρούς που θα εκλεγεί, από την ψηφοφορία.

Η δεύτερη πρόταση αφορά την εκπροσώπηση του Τοπικού Διαμερίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, την οποία δεν είχαμε μέχρι σήμερα, με τα γνωστά αποτελέσματα. Έτσι προτείνεται η ελεύθερη ψήφιση του κάθε συνδυασμού της αρεσκείας του κάθε ενός ψηφοφόρου, με την διαφορά ότι ο σταυρός προτίμησης θα αφορά συγκεκριμένα ένα έως τρία προτεινόμενα πρόσωπα από την γενική συνέλευση του Τοπικού Διαμερίσματος, σε κάθε συνδυασμό για τον Δήμο. Τα επιλεγμένα πρόσωπα θα πρέπει να πληρούν, όσον το δυνατόν, τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτά του Τοπικού Συμβουλίου, δηλαδή να είναι μόνιμοι κάτοικοι Παραλίου Άστρους, να διαθέτουν ελεύθερο χρόνο, γνώστες των προβλημάτων του Τόπου, με εμπειρία, με οικονομική άνεση, με ηγετικά και διοικητικά προσόντα, επικοινωνιακά και κοινωνικά άτομα σε υψηλότερο επίπεδο, προκειμένου να εκπροσωπούν επάξια το Παράλιο Άστρος στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο αντικειμενικός στόχος θα είναι η εκλογή τουλάχιστον δύο ικανών προσώπων στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επειδή η παραπάνω πρόταση βρίσκει την μεγαλύτερη αποδοχή από τους ψηφοφόρους του Παραλίου Άστρους, προτείνουμε την άμεση Γενική Συνέλευση των ψηφοφόρων του Παραλίου Άστρους στο Διοικητήριο, προκειμένου να συζητηθεί η πρόταση αυτή ή οποιαδήποτε άλλη πρόταση, ελεύθερα, δημοκρατικά και συναινετικά, προκειμένου να καταλήξουμε στο καλύτερο αποτέλεσμα για τον Τόπο, χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες, χωρίς οπισθοδρομικές αντιλήψεις, οι οποίες μας έχουν οδηγήσει στην απραξία και στην κακοδαιμονία του Τόπου μας.

Εάν τελικά δεν υλοποιηθεί η παραπάνω πρόταση, τότε οι αρμόδιοι αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη για την συνέχιση μιας καταστροφικής διαδρομής με γνωστά τα αποτελέσματα και τα οποία θα είναι άλλη μία χαμένη τετραετία για τον Τόπο μας. Ας έχουν υπόψη τους αυτοί που θα αναλάβουν την ευθύνη αυτή, ότι από εδώ και πέρα τα ψέματα έχουν τελειώσει και ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με παρεμβάσεις, ουσιαστική, εποικοδομητική και δίκαιη κριτική, απαίτηση για ουσιαστικό έργο, με αίσθημα ευθύνης για τις επόμενες γενιές.

Η εποχή του απόλυτου κενού, έχει παρέλθει, οι ψηφοφόροι έχουν πλέον ωριμάσει και απαιτούν έργο, καλυτέρευση της ζωής τους και μέλλον γι’ αυτούς και τα παιδιά τους. Ελπίζουμε να ληφθούν σοβαρά υπόψη τα παραπάνω για το καλό όλων μας.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here