ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

0

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ !

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ!

ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΕΝΤΡΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ!

Η ΟΒ της ΚΝΕ Τρίπολης καταγγέλλει την στάση του διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Τριπόλεως, ο οποίος έδιωξε αυθαίρετα και με φωνές μέλη της ΚΝΕ, απειλώντας να καλέσει την αστυνομία, σε ενημέρωση που έκαναν με φυλλάδια στους μαθητές, έξω από τον χώρο του σχολείου. Το δόγμα <<νόμος και τάξη>> που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση της ΝΔ δε θα περάσει. Τα μέλη της ΚΝΕ ενημέρωναν για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο σύμφωνα με δηλώσεις της Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως, θα εφαρμοστεί από την κυβέρνηση Ν.Δ. στο επόμενο σχολικό έτος (2020-2021)  και περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

  • Συνυπολογισμός των επιδόσεων των μαθητών και στις 3 τάξεις του Λυκείου, τόσο για την είσοδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όσο και για την απόκτηση απολυτηρίου.
  • Επαναφορά της περιβόητης τράπεζας θεμάτων στην Α’ Λυκείου και σταδιακά και στις υπόλοιπες τάξεις.
  • Θέσπιση “ελάχιστης βάσεις εισαγωγής” στο Πανεπιστήμιο που θα καθορίζεται τόσο από το Υπ. Παιδείας, όσο και από τα αντίστοιχα τμήματα και σχολές των ΑΕΙ.

Ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως τέτοια μέτρα απλά απομακρύνουν τον μαθητή από την απόκτηση ουσιαστικής γνώσης, αφού τα σχολεία θα μετατραπούν σε εξεταστικά κέντρα, όπου οι μαθητές θα δίνουν εξετάσεις επί 3 χρόνια, κυνηγώντας τα SOS θέματα και παπαγαλίζοντας αποσπασματικές γνώσεις, οι οποίες μετά από λίγο θα ξεχνιούνται. Η χρήση των φροντιστηρίων θα γίνει ακόμα πιο απαραίτητη απ’ ότι ήδη είναι,  καταργώντας ακόμα περισσότερο τον θεσμό της “δημόσιας και δωρεάν παιδείας” και η εκπαίδευση θα γίνει πλέον και με τον “νόμο” ένα ακριβοπληρωμένο τρεχαλητό από το σπίτι στο σχολείο και μετά στο φροντιστήριο.  Θύματα του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Ν.Δ. πέρα από τα πορτοφόλια χιλιάδων οικογενειών θα είναι και η ουσιαστική μόρφωση καθώς και ο ελεύθερος χρόνος των μαθητών.

Το σύνθημα “θέλουμε σχολείο δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό”, που βροντοφωνάζουν αυτή την περίοδο χιλιάδες μαθητές, δείχνει την ουσία της αντίθεσής τους στο σχολείο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί όλα αυτά τα χρόνια. Το σημερινό σχολείο, που με τον νόμο Γαβρόγλου της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ακόμα πιο σκληρό και ψυχοφθόρο και έχασε ακόμα περισσότερο από τον παιδαγωγικό-μορφωτικό του ρόλο, γίνεται ακόμα χειρότερο με τις εξαγγελίες της ΝΔ για σχολείο-εξεταστικό κέντρο.

Δεν τρομοκρατούμαστε! Οι μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ κατάφεραν τα προηγούμενα χρόνια με τους αγώνες τους την απόσυρση της τράπεζας θεμάτων και την καθυστέρηση για 1 ολόκληρο χρόνο της εφαρμογής του Νόμου Γαβρόγλου.

Όπως τότε, έτσι και τώρα, ο αγώνας για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο που καλύπτει τις μορφωτικές ανάγκες όλων των μαθητών, χωρίς διακρίσεις και εμπόδια πρέπει να δυναμώσει, με το δυνάμωμα της συζήτησης και των αγωνιστικών διαθέσεων μέσα και έξω από τα σχολεία, με τον συντονισμό των μαθητών και με την κοινή πάλη με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους!

 

26/02/2020

ΟΒ Τρίπολης της ΚΝΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here