Ολοκληρώθηκαν οι εθελοντικοί καθαρισμοί από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού… «Καθαρίστε τη Μεσόγειο»

0

Ολοκληρώθηκαν οι εθελοντικοί καθαρισμοί από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο».

Για 11η συνεχόμενη χρονιά ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας συμμετείχε στην πανελλαδική εκστρατεία «Καθαρίστε τη Μεσόγειο», μία πρωτοβουλία εθελοντικών καθαρισμών παράκτιων και άλλων φυσικών περιοχών, η οποία τελεί υπό τον συντονισμό του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.

Για την φετινή χρονιά, υλοποιήθηκε ένα διήμερο πρόγραμμα εθελοντικών καθαρισμών σε δύο διαφορετικές φυσικές περιοχές της προστατευόμενης περιοχής. Συγκεκριμένα οι εθελοντικοί καθαρισμοί έλαβαν χώρο στο Λεωνίδιο Αρκαδίας (Παραλία Πλάκα) την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 και στην Παραλία του Αγίου Ανδρέα Αρκαδίας (Θέση Μύλος) την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019.

Κατά τους εθελοντικούς καθαρισμούς, διακόσιοι περίπου μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου, εθελοντές και μέλη της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Ανδρέα Αρκαδίας και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Ανδρέα-Πραστού, όλοι μαζί έδωσαν ένα δυναμικό «παρών» στους καθαρισμούς της προστατευόμενης περιοχής. Σύμφωνα με την εικόνα που αποτυπώθηκε στα ειδικά φύλλα καταγραφής απορριμμάτων, τα οποία οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώνουν κατά τη διάρκεια των εθελοντικών καθαρισμών, τα σκουπίδια που επιβαρύνουν ως επί το πλείστον τις φυσικές περιοχές και τις θάλασσες είναι κυρίως από πλαστικό. Επίσης, συλλέχθηκαν αποτσίγαρα, κουτάκια αλουμινίου, γυάλινα μπουκάλια, μικρά και μεγάλα μεταλλικά αντικείμενα, λάστιχα αυτοκινήτων, κ.ά.

Ο Φορέας Διαχείρισης ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν και βοήθησαν στην πραγματοποίηση των εθελοντικών καθαρισμών, που έχουν ως σκοπό την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού και την ενδυνάμωση του θεσμού του εθελοντισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here