Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημερωτική δράση από το «Μeraki People» υποδοχής του 4ου συστήματος προσκόπων Νέας Σμύρνης στον Αγιάννη!

0

Η δημιουργός του «Μeraki People» Κα Χριστιάνα Γαρδικιώτη και η ομάδα της εταιρείας εύχονται «Χρόνια Καλά γεμάτα ΥΓΕΙΑ και ΕΥΗΜΕΡΙΑ» σε όλους τους συμπολίτες μας.

Από τις Δεκ 26 /12/19 έως 29/12/19 ,ο Κος Πάνος Ανδρικόπουλος κατόπιν προσκλήσεως της Κας Γαρδικιώτη Χριστιάνας του «Μeraki People» έκαναν πραγματικότητα αυτό που συμφώνησαν στο Εδινβουργο στον Παγκόσμιο διαγωνισμό «ΠΡΑΣΙΝΗΣ και ΑΕΙΦΟΡΟΥ» επιχειρηματικότητας https://climatelaunchpad.org/competition/  όπου αντιπροσώπευσαν την ΕΛΛΑΔΑ με ΑΡΓΥΡΟ και ΧΑΛΚΙΝΟ βραβείο αντίστοιχα.

Η επίσκεψη ήταν στα πλαίσια της προσπάθειας να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να κάνουμε ντόπιοι και επισκέπτες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ  το πρώτο χωριό ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ στην χώρα ! Το 4ο Σύστημα  Προσκόπων Νέας Σμύρνης ήταν η πρώτη προσπάθεια γεφύρωσης και έμπρακτης συνέργειας μεταξύ των εμπλεκόμενων οργανισμών.

Η επίσκεψη τους  καλωσορίστηκε και υποστηρίχτηκε από τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Αστρους κ.Κώστα Μπάρλα (Λαβιός) και το Τοπικό Συμβούλιο , τον ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ Γεώργιο Καμπύλη και το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και από τους περισσότερους κατοίκους και επισκέπτες του ΑΓΙΑΝΝΗ εκείνες τις ΑΓΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.

Το καλωσόρισμα και η πρώτη επαφή με τα πολιτισμικά/οικονομικά δρώμενα στην περιοχή μας έγινε από τον Δ/τη του ΕΠΑΛ Αστρους Κο Βασίλη Κολοβό,  ο οποίος έκανε και την ξενάγηση στο Θεματικό Πάρκο Ελιάς και το Λαογραφικό Μουσείο τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τον ενθουσιασμό του, την αγάπη του και την δέσμευση του να προωθεί την περιοχή μας όταν δεν είναι καθόλου υποχρεωμένος να το κάνει!

Όταν φτάσαμε στον ΑΓΙΑΝΝΗ  (3.5 ώρες αργότερα που περιμέναμε στην ΕΘΝΙΚΗ λόγω βλάβης των πειστικών του αέρα στο ΠΟΥΛΜΑΝ)  μας καλωσόρισαν αυτοί που είχαν την υπομονή και την καλοσύνη να περιμένουν! Αντιλαμβανόμαστε ότι ο Κος Δήμαρχος είχε μεν διάθεση, πρόθεση και έμπρακτη δέσμευση αλλά οι ειλημμένες και Χριστουγεννιάτικες  υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να είναι εκεί όταν φτάσαμε με τόση καθυστέρηση! ΛΟΓΙΚΟ!

Ήταν όμως εκ μέρους του, ο Κος Δαλιάνης Γιάννης, ο  Κος Μπάρλας Κώστας  μετά της συζύγου του που είχαν φροντίσει για τις επισιτιστικές ανάγκες (φασολάδα σε καζάνι, Παρνωνίτικη γίδα βραστή,  ΚΑΓΙΑΝΑ = ντομάτες με αυγά, ζυμωτό ψωμί και πορτοκάλια από τον κάμπο!!! )  και ο Αντιπρόεδρος Κος Περικλής Μαντίκος . Μαγείρεμα στην εξοχή, περπάτημα στα γύρω γύρω μέρη (Ξηροκάμπι, Λεπίδα, Δάσος Μαλεβής, κ.α.) ομαδικά συνεργατικά παιχνίδια από τα μεγαλύτερα παιδιά και τους αρχηγούς, παρουσίαση της Ιστορίας και των ΟΙΚΙΩΝ του Αγιάννη, baseball, basket ball, μήλα και πολλά άλλα παιχνίδια συμπληρώσανε τις αθλοπαιδιές στο Δημοτικό Σχολείο του ΑΓΙΑΝΝΗ που παραχωρήθηκε για την φιλοξενία τους!

Η ΜΠΛΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ με την παγκόσμια ενεργοποίηση των νέων επιχειρηματιών της, η ενσωμάτωση της φιλοσοφίας «δουλεύουμε στην ΦΥΣΗ για την ΦΥΣΗ», και η ΒΙΟ ΟΙΚΟΜΙΑ (Μύκητες και Ενζυμα από τον ΠΑΡΝΩΝΑ σαν πρώτες ύλες παραγωγής καινοτόμων προϊόντων) ήταν το αντικείμενο της συζήτησης στην οικεία ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΗ και οικογένειας του που είχε να δει τόσους επισκέπτες εδώ και 2 δεκαετίες.

Ξανάνοιξε για να συζητηθεί ο κύκλος του σταριού, ο κύκλος του κρασιού και η συνεύρεση των κατοίκων στην κεντρική πλατεία του ΑΓΙΑΝΝΗ στον ΑΓΙΩΡΓΗ μπροστά που διηγούνται οι τοιχογραφίες του σπιτιού σε συνδυασμό με την προσπάθεια του να γίνει το χωριό το ΧΩΡΙΟ ΤΩΝ ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Γι αυτούς που αναρωτιούνται και έχουν και πολλαπλές ερωτήσεις/αμφιβολίες  περί ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ/ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ η μη, απλά τους ενημερώνουμε ότι  ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΟΝΟΙ! Κοινότητες παντού σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου  οργανώνονται για να γίνουν τόποι ΜΗΔΕΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

https://www.shareable.net/how-communities-worldwide-are-going-zero-waste/?fbclid=IwAR0gpmGoltQ9gEG6PQpVrGW14NqmFcHKgxGMJKOpk8XW-s06SLMXdn5hjsk  Απλά δεν γνωρίζουν οι Δημότες μας ότι υπάρχουν αλλά γι αυτό εξ άλλου δημιουργήσαμε το “Meraki People”

Αποχαιρετίσαμε τον χιονισμένο Αγιάννη το μεσημεράκι της Κυριακής ,ευχαριστούμε και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο  κ.Κατσή για την παρουσία του την ημέρα της αποχώρησης και το ενδιαφέρον του ,αν χρειαζόμαστε κάτι λόγω χιονιού και στην συνέχεια φτάσαμε στο Περιβαλλοντικό Κέντρο ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΝΩΝΑ – ΜΟΥΣΤΟΥ όπου και έγινε πλήρης ενημέρωση και διαδραστική μάθηση από την Κα Κατερίνα Πανταζή                       που επίσης ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΠΩΝ που δεν ήταν ουδόλως υποχρεωμένη,  με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό επιμελήθηκε όλου του προγράμματος εντός του ΚΕΝΤΡΟΥ και στον ΜΟΥΣΤΟ και μας έβγαλε όλους τους ΘΥΡΕΑΤΕΣ ασπροπρόσωπους!

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Ντόπιους χορηγούς φιλοξενίας και σίτισης Κο Κώστα Καμπύλη από την «ΦΑΡΜΑ ΚΑΜΠΥΛΗ –ΑΥΓΟ», Κα ΦΛΕΤΖΕΡΗ Γιάννα από το Super MARKET FLETZERIS, τον Κο Δημήτρη Κουρόγιωργα με τα πορτοκάλια, τον Κο Καραματζάνη Γιάννη, τον Κο Αλουπογιάννη (Φούντα) τον Κο Καμπύλη (ΣΟΥΠΑ) για την απίθανη φιλοξενία τους και προσφορά τους στην ομάδα. Δεν έχουμε λόγια και οι αρχηγοί του Συστήματος επίσης.

Μας ενθουσιάζει η θετική αντιμετώπιση των ΔΗΜΟTIΚΩΝ ΑΡΧΩΝ και εκπροσώπων του ΔΗΜΟΥ για την προσπάθεια μας και προσδοκούμε συνεργασίες για το ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ (Πολιτών, Δήμου και Επιχειρηματικών δράσεων Βιο Οικονομίας που προωθεί το Μeraki People).

Ευελπιστούμε ότι με τα θετικά τους σχόλια και εντυπώσεις που θα μοιραστούν θα χτίσουμε μια πιο ΜΟΝΙΜΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τους ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ  με 25.000 ενεργά μέλη σε 350 γειτονιές σε ολόκληρη την Ελλάδα http://www.sep.org.gr/el/normal/home .  Φυσικά στοχεύουμε στην συνεργασία μας με τα μέλη στους ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ που βρίσκονται σε 216 χώρες και αριθμούν 31 εκατομμύρια νέους και νέες ενεργά μέλη τους  https://www.scout.org

Ευχαριστώ τον Κο Τζιβελόπουλο Φώτη για την φιλοξενία του στο ΤΟΠΙΚΟ ιστότοπο astros -kynourianews.gr που ακατάπαυστα όλα αυτά τα χρόνια μας υποστηρίζει, καταγράφει και προβάλει τις προσπάθειες μας

Τους ευχαριστούμε όλους ανεξαιρέτως γιατί έμπρακτα δείχνουν εξωστρέφεια και αποδοχή για συνεργασίες σε παγκόσμιο επίπεδο που τόσο ανάγκη έχει αυτός ο τόπος.

Με εκτίμηση

Χριστιάνα Γαρδικιώτη

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here