Ολοκληρώθηκε το κινηματογραφικό φεστιβάλ Arcadian Screenings, με το ντοκιμαντέρ «Losing Hope,MAKING HOPE» … με πολλές απουσίες!

0

Χθες βράδυ,έπεσε η αυλαία του κινηματογραφικού  φεστιβάλ Arcadian Screenings,με το  ντοκιμαντέρ «Losing Hope, MAKING HOPE».

Μια ταινία μικρού μήκος 30 λεπτών, σε Σκηνοθεσία και Παραγωγή του Χρήστου Γιατράκου. Μας περιγράφει το όραμα της συντοπίτισσας μας Χριστιάνας Γαρδικιώτη και της ομάδας «The Meraki People », που με βάση την Μπλε Οικονομία, προσπαθούν να δώσουν ξανά ζωή στον τόπο και στα ερημωμένα χωριά του Πάρνωνα.

Δυστυχώς παρότι η ταινία αφορούσε τον τόπο μας και για το πως μπορούν να αναπτυχθούν τα  ερημωμένα χωριά του Πάρνωνα ,μια ιδέα της Χριστιάνας που έχει βραβευτεί παγκοσμίως ,που ήδη έχει ξεκινήσει και συμμετέχουν δημότες της περιοχής ,με στόχο να γίνει το πρώτο ΠΡΟΤΥΠΟ χωριό  με μηδενικά απόβλητα,θα έπρεπε το φεστιβάλ να είχε περισσότερη συμμετοχή…Αλλά ευτυχώς έγινε μια καλή αρχή…

Χριστιάνα Γαρδικιώτη: Όραμα της ομάδας «The Meraki People» είναι να αναζωογονηθούν οι κοινότητες του Πάρνωνα. Οργανικό έδαφος σημαίνει οργανική κοινωνία και συνοδεύεται με ενεργειακή, υδάτινη και διατροφική αυτάρκεια που σημαίνει ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ και ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Το πρότυπο χωριό στον πλανήτη όπου οι άνθρωποι δουλεύουν ΣΤΗΝ φύση ΓΙΑ την ΦΥΣΗ εμπνεόμενοι επιχειρήσεις και επιχειρηματικά μοντέλα που μιμούνται την ΣΟΦΙΑ της. Η Ελλάδα ξαναβρίσκει τον εαυτό της με το κάλεσμα να στοιχηματίσουμε ότι μια ντόπια ομάδα μαζί με μια παγκόσμια ομάδα που θα υλοποιήσει την αειφορία στον Πάρνωνα με σκοπό να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση στον ΠΛΑΝΗΤΗ για μια υγιεινή και γεμάτη νόημα ΖΩΗ.»

Tο κινηματογραφικό φεστιβάλ Arcadian Screenings, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Άστρος, από 21-23/2 ,στην αίθουσα των εκδηλώσεων του Λυκείου Άστρους,σε συνεργασία με τον δήμο.

Christiana Gardikioti

More: chrisgiatrakos.gr/2018/02/01/the-meraki-people-blue-economy-project/

To Ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο διεθνές φεστιβάλ φιλμ Arcadian Screenings 21-25 Φεβρουαρίου 2018. Δεκάδες ταινίες από την Ευρώπη, την Αμερική, την Ινδία τη Μέση Ανατολή έρχονται για πρώτη φορά ενώπιον του Αρκαδικού κοινού. Ανάμεσά τους και 7 ταινίες από δημιουργούς για την Αρκαδία, σε μια μοναδική διαβούλευση για τα προβλήματα της περιοχής μέσα από τα μάτια Αρκάδων δημιουργών.

Ο πρόεδρος του Arcadian Screenings κ.Σπυρόπουλος, δήλωσε τότε:

Η Καλύτερη ταινία του φεστιβάλ … είναι αυτή του Γιατράκου & Γαρδικιώτη, το Χρυσό δίδυμο …

Περισσότερα: arcadianscreenings.gr/index.php/el/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here