Ομιλία υποψηφίου δημάρχου Β.Κυνουρίας κ. Β.Βεκιάρη με την «Ενωτική Συνεργασία»

0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Άστρους,η προεκλογική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Β.Κυνουρίας κ.Βασίλη Βεκιάρη. Πλήθος Δολιανιτών και φίλων του συνδυασμού από όλη την Βόρεια Κυνουρία, έδωσαν ένα δυναμικό παρών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος έστειλε μήνυμα ενότητας και συνεργασίας σε όλους για το καλό του τόπου μας…

Σας παραθέτουμε την ομιλία

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Βασίλειου Βεκιάρη

Στην προεκλογική συγκέντρωση στο Άστρος, 21-5-2019

Δημότες της Βόρειας Κυνουρίας.

Φίλες και φίλοι.

Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, του συνδυασμού «Ενωτική Συνεργασία».

Πρώτα από όλα, ένα μεγάλο ευχαριστώ, για την εμπιστοσύνη που δείξατε, στο πρόσωπό μου. Αυτή η εμπιστοσύνη, με τιμά. Κι εγώ, με τη σειρά μου, θα τιμήσω τη δική σας εμπιστοσύνη. Να είστε σίγουροι.

Το γεγονός ότι όλοι εμείς είμαστε, σήμερα, εδώ, σημαίνει ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά. Πολύ περισσότερα από αυτά που, ίσως, μας χωρίζουν.

Τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν να δημιουργήσουμε μια νέα προοπτική, μια νέα δυναμική, για τον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, και για κάθε χωριό ξεχωριστά.

Μας τιμά όλους, η εμπιστοσύνη που δείξαμε ο ένας στον άλλο, και φτιάξαμε, όλοι μαζί, αυτή την προσπάθεια.

Στο συνδυασμό μας συμμετέχουν άτομα όλων των ηλικιών και όλων των επαγγελμάτων. Άτομα εργατικά, με αγάπη και ενδιαφέρον για τα κοινά και το Δήμο.

Όλοι εμείς αποφασίσαμε ότι ο Δήμος θέλει και μπορεί να αλλάξει. Πως έχουμε τη δύναμη, τη γνώση, και το σθένος, να πάμε το Δήμο μπροστά. Όλα αυτά  που ονειρευόμαστε, ο καθένας για το χωριό του, και το Δήμο, θα γίνουν πραγματικότητα. Σε συνεργασία με όλους τους φορείς, όλων των χωριών. Με τους Πολιτιστικούς συλλόγους, με τους Αθλητικούς συλλόγους, με τους Τοπικούς συλλόγους της Αθήνας, με τους συλλόγους Γονέων, με όλους τους φορείς του Δήμου. Σε αυτή την προσπάθεια, όλοι μαζί, θα καθορίσουμε το μέλλον μας.

Εμείς, οι υποψήφιοι, θα σας χρειαστούμε, όλους, δίπλα μας. Κάθε μέρα, και κάθε στιγμή. Γιαυτό, όλη η δουλειά που έχει γίνει μέχρι τώρα, από το συνδυασμό μας, όλη αυτή η συγκεντρωμένη γνώση και εμπειρία, είναι πραγματικά πολύτιμη. Σταθείτε στο πλευρό μας, και θα φέρουμε στα χωριά μας, και στον Δήμο, τη μεγάλη αλλαγή που όλοι έχουμε ανάγκη.

Για να ακουστεί στον Δήμο η φωνή όλων των χωριών, όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων, της κάθε ιδιαίτερης περιοχής του Δήμου, πεδινής και ορεινής.

Θα είμαστε εδώ, ώστε να αλλάξουμε την καθημερινότητα, όλων μας, για να λύσουμε τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα, για να γίνει η ζωή μας καλύτερη.

Η «Ενωτική Συνεργασία» αποτελείται από ένα ευρύ φάσμα πολιτών, όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Εμείς, δεν κρύβουμε τις διαφορές μας. Αλλά αυτές οι διαφορές, για μας, είναι πλούτος. Πλούτος απόψεων, ιδεών και προτάσεων. Δίνοντας, έτσι, ένα ελπιδοφόρο μήνυμα.

Ποιο είναι αυτό το μήνυμα; Ο διάλογος, η συνεργασία, η ενότητα.

Η παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο στοχεύει, πρώτα απ’ όλα, στη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Υποσχόμαστε συνεχή φροντίδα, για την ύδρευση, την αποχέτευση, το φωτισμό των χωριών μας, τα σκουπίδια, την καθαριότητα.

Είναι προτεραιότητα για μας:

–Να καθαριστούν, και να αξιοποιηθούν, όλες οι πηγές νερού.

–Να απομακρυνθούν, άμεσα, όλοι οι σωλήνες αμιάντου από το δίκτυο ύδρευσης.

–Να καθαρίζονται, τακτικά, όλες οι δεξαμενές του νερού.

Με την υγεία των κατοίκων δεν παίζουμε.

Προστασία, ιδιαίτερα των ορεινών χωριών, από τις κλοπές. Ενίσχυση του αστυνομικού Τμήματος, αλλά και ο Δήμος να πάρει δικές του πρωτοβουλίες.

Να προστατέψουμε την περιουσία των κατοίκων.

 

Φίλες και φίλοι

Η παρουσία μας, στο Δημοτικό Συμβούλιο στοχεύει στο δίκαιο καταμερισμό των κονδυλίων του Δήμου. Σε όλες τις κοινότητες, από τη μικρότερη έως τη μεγαλύτερη. Ό,τι ποσό αντιστοιχεί σε κάθε χωριό, να δίνεται κάθε χρονιά, μέχρι το τελευταίο ευρώ. Ώστε να γίνονται έργα, χρήσιμα για τους κατοίκους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να επισκέπτεται τα χωριά. Ακόμα και να συνεδριάζει, εκεί, επιτόπου. Μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια, και τους κατοίκους, να συζητά για τα προβλήματα. Να αποφασίζουμε, όλοι μαζί, τι πρέπει να γίνει.

Προτείνουμε: Τα δημοτικά τέλη, να γίνουν, επιτέλους, ανταποδοτικά. Ό,τι πληρώνουμε, εμείς οι δημότες, αυτό να μας επιστρέφεται, ως υπηρεσίες του Δήμου.

Οι αντικειμενικές αξίες στην περιοχή μας πρέπει να μειωθούν, γιατί είναι μεγαλύτερες από την εμπορική αξία των ακινήτων.

Τα κτίρια του ΟΤΕ, στο Άστρος και το Παράλιο Άστρος, να επιστρέψουν στο Δήμο, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης των οικοπέδων.

Θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στον αγροτικό τομέα. Στις υποδομές, στους αγροτικούς δρόμους, στην καταπολέμηση του δάκου, στην ονομασία προέλευσης των προϊόντων, στη μείωση του κόστους παραγωγής. Να στηρίξουμε τις εκδηλώσεις, κάθε χωριού, που προβάλλουν τα αγροτικά προϊόντα μας.

Προτείνουμε: Έκθεση αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων της περιοχής μας, για μία εβδομάδα κάθε καλοκαίρι. Μαζί με ομιλίες γεωπόνων και κτηνιάτρων, για την ανάπτυξη και την προώθηση της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής μας.

Ο Δήμος πρέπει να στηρίξει τα άτομα τρίτης ηλικίας, τις πολύτεκνες οικογένειες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους άπορους.

Ο Δήμος πρέπει να φροντίζει, πολύ περισσότερο, τα νεκροταφεία. Να δημιουργηθεί νέο κοιμητήριο στο Άστρος, και όπου αλλού χρειάζεται.

Πρέπει να αναδείξουμε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής μας. Να φτιάξουμε ένα δίκτυο, που να τους συνδέει. Η επιστημονική δουλειά του Βερβενιώτη καθηγητή πανεπιστημίου, Παναγιώτη Φάκλαρη, έχει καταγράψει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους. Από το λιμάνι του Αγίου Ανδρέα, τη βίλα του Ηρώδη του Αττικού, το Ελληνικό, μέχρι τον ναό της Αρτέμιδας στα Βέρβενα.

Θα φροντίσουμε, η βίλα του Ηρώδη να γίνει επισκέψιμη και τα ευρήματα να εκτεθούν, με σύγχρονες υποδομές μουσείου. Να γίνουν επισκέψιμοι οι αρχαίοι δρόμοι, και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι της περιοχής μας.

Η ιστορική κληρονομιά του Καρυτσιώτη, ο χώρος της Β΄ Εθνοσυνέλευσης, οι χώροι της μάχης των Δολιανών και των Βερβένων, το κάστρο του Παραλίου Άστρους, ο Άγιος Πέτρος, ο Πραστός, η Καστάνιτσα, να αποτελέσουν ένα δεύτερο δίκτυο, επισκέψιμων χώρων νεώτερης ιστορίας.

Να στηρίξουμε ιστορικές μελέτες και ημερίδες, για όλη την περιοχή, και για την ιστορία, του κάθε χωριού ξεχωριστά.

Η Τσακωνιά αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο, σε όλη την Ελλάδα. Να την προβάλουμε, με εκδηλώσεις, όλο το χρόνο. Καλοκαιρινά μαθήματα της τσακώνικης διαλέκτου, για όσους θέλουν να τη μάθουν.

Να στηρίξουμε τον τουρισμό, συνδέοντας, την παραλιακή και την ορεινή ζώνη. Η περιοχή μας προσφέρει έναν πλούτο εικόνων και εμπειριών, που μπορούν να φέρει τουρίστες, ιδιαίτερων απαιτήσεων, για όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Να διδαχτούμε από την ενέργεια και τη φαντασία, που τόσα χρόνια τώρα, δείχνει ο Πλάτανος, αυτό το μικρό, ξεχωριστό χωριό.

Καθαρισμός, σήμανση, χάρτες, για όλα τα μονοπάτια του Δήμου.

Να αξιοποιηθεί η κοιλάδα του Τάνου, στα Καστριτοχώρια, με το αρχαιότερο μοναστήρι της Πελοποννήσου, τον Πρόδρομο.

Να στηρίξουμε, και να βελτιώσουμε, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου. Να ενισχύσουμε τα αθλητικά σωματεία. Να φτιαχτεί σκοπευτήριο. Προτείνουμε, στο γήπεδο του Αγίου Πέτρου.

Να «ανοίξουμε», κάθε κτιριακή υποδομή, στις πολιτιστικές ομάδες. Να τους δώσουμε, χώρους και πόρους.

Προτείνουμε: Ένα θερινό, τοπικό, πολιτιστικό φεστιβάλ, όπου όλες οι ομάδες πολιτισμού, όλων των χωριών του Δήμου, να δείχνουν τη δουλειά τους, και τις παραδόσεις μας. Τα χορευτικά, η Φιλαρμονική, η Χορωδία, το Θεατρικό Εργαστήρι, οι ορχήστρες και οι τραγουδιστές του κάθε χωριού. Η δουλειά στο σινεμά, και τις άλλες τέχνες, ανθρώπων απ’ την περιοχή μας, να έχει το δικό της βήμα.

Θα μεριμνήσουμε για τα σχολικά κτίρια, για την καλύτερη λειτουργία, όλων των σχολείων. Ο Δήμος να στηρίξει, οικονομικά, τα παιδιά της περιοχής που σπουδάζουν. Ιδιαίτερα, τα παιδιά από φτωχές οικογένειες, και τους αριστούχους. Να αξιοποιηθεί κάθε κληροδότημα.

Θα προωθήσουμε την ένταξη των χωριών μας στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Και πρώτα απ’ όλα, σε εκείνα τα προγράμματα που θα κάνουν τα χωριά μας ενεργειακά αυτόνομα.

Να υπάρχει μόνιμη επιτροπή του Δήμου, για τα μικρά χωριά, που κινδυνεύουν να ερημώσουν. Τα Κούτρουφα, ο Έλατος, η Ωριά, του Καράτουλα, του Ρούβαλη, η Μεσορράχη, η Περδικόβρυση, το Αετοχώρι, η Αγιασοφιά, ο Στόλος, το Φούντωμα, η Πλατάνα, ο Αγιώργης, η Σίταινα, ο Χάραδρος, η Μελιγού, καθώς και μικρότεροι οικισμοί, πρέπει να συνεχίσουν να ζουν. Δεν τους αξίζει η ερημιά και η περιφρόνηση.

Να ιδρύσουμε μουσείο Θαλάσσιου Πλούτου, στο Παράλιο Άστρος. Να φτιάξουμε σοβαρές λιμενικές υποδομές, στον Άγιο Ανδρέα και το Ξηροπήγαδο. Να ενισχύσουμε τον παράλιο τουρισμό, μεταξύ Αργολίδας και Κυνουρίας, καθώς και από την Ύδρα, τις Σπέτσες, το Λεωνίδιο, τη Μονεμβάσια.

 

Φίλες και φίλοι

Έχουμε και άλλες προτάσεις. Έχουμε πολλές, και σοβαρές προτάσεις. Και οι άλλοι συνδυασμοί έχουν προτάσεις. Πολλές, και ενδιαφέρουσες. Το θέμα είναι πώς γίνονται πράξη.

Εμείς, απαντάμε:

Μόνο με διάλογο, συνεργασία, ενότητα.

Και κυρίως:

Μόνο σε συνεργασία με τους κατοίκους, του κάθε χωριού.

 

Φίλες και φίλοι,

όλοι ξέρετε ποιοι είμαστε.

Ο συνδυασμός μας φτιάχτηκε, και υπάρχει, μέσα από τις συνελεύσεις μας. Το ίδιο προτείνουμε, να κάνει, το κάθε χωριό του Δήμου.

Η δική μας προσπάθεια θέλει να δώσει φωνή, στους κατοίκους του κάθε χωριού. Ώστε οι ίδιοι οι κάτοικοι να επηρεάζουν τις αποφάσεις του Δήμου, σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες. Στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα είμαστε η φωνή του κάθε χωριού.

Δεν είμαστε τοπικιστές. Δεν διεκδικούμε τίποτα για το χωριό μας, σε βάρος των άλλων χωριών. Θέλουμε όλα τα χωριά, όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, να έχουν την ίδια μεταχείριση. Οι ίδιοι οι κάτοικοι να έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Έχουμε τη δύναμη, έχουμε τους ανθρώπους, και τη θέληση, ώστε να πετύχουμε, στις μικρές και στις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος.

Σας καλούμε, να σταθείτε δίπλα μας.

Όταν το κάθε χωριό, το κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα, έχει τη δική του φωνή, δεν υπάρχει κανείς, και τίποτα, που να μπορεί να μας γυρίσει πίσω.

 

Φίλες και φίλοι

Δημότες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Εμείς, δεν αντιδικούμε με τους άλλους συνδυασμούς. Δεν είναι εχθροί μας. Πρέπει να σταματήσει η διχόνοια.

Εμείς, είμαστε δύναμη διαλόγου, συνεργασίας και ενότητας. Και αυτό θα επιβάλλουμε, με την παρουσία μας, στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το διάλογο, τη συνεργασία, την ενότητα. Για το καλό του Δήμου, για το καλό όλων των δημοτών. Εμείς, δεν μιλάμε για το παρελθόν. Εμείς, είμαστε μια εικόνα από το μέλλον.

Γιαυτό μπορούμε και κοιτάμε, στα μάτια, τα νέα παιδιά, τους 17άρηδες, που ψηφίζουν για πρώτη φορά. Σας καλοσωρίζουμε στο δημόσιο βίο.

Σας θέλουμε μαζί μας, ισότιμα. Θέλουμε και τη δική σας φωνή, τη δική σας, φρέσκια ματιά, σε όλα τα ζητήματα του Δήμου.

Δεν σας «τάζουμε» τίποτα, δεν είμαστε αυτής, της παλιάς αντίληψης. Αλλά, έχουμε να σας πούμε αυτό: Τι είναι ο Δήμος; Εμείς, οι δημότες, είμαστε ο Δήμος. Γιαυτό, πάρτε τη ζωή, στα χέρια σας.

 

Φίλες και φίλοι

Και μετά τις εκλογές, πάλι  εδώ θα είμαστε. Για τα προβλήματα, για τα έργα που χρειάζονται, σε κάθε χωριό, και σε όλο το Δήμο.

Εδώ θα είμαστε, με τις προτάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Προτάσεις, που θα βελτιώνουν τη ζωή μας.

Αξίζουμε, μια καλύτερη τύχη.

Καλή μας επιτυχία

 

–Ενωτική Συνεργασία, με δύναμη για το αύριο

–Ενωτική Συνεργασία, μαζί προχωράμε

–Ενωτική Συνεργασία, μήνυμα ενότητας

–Ενωτική Συνεργασία, η φωνή του δημότες

 

Περισσότερα αργότερα στην σελίδα του συνδυασμού «Ενωτική Συνεργασία»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here