ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)

0

Η ΟΑΣΠΠ, τιμάει την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας την πάλη των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων ενάντια στο ξεκλήρισμα, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Συμμετέχουμε όλοι, στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη την Πελοπόννησο, που οργανώνουν ταξικά προσανατολισμένες συνδικαλιστικές εργατικές οργανώσεις που στήριξαν και στηρίζουν τον αγώνα μας (ΠΑΜΕ).

Μαζί με τους συμμάχους μας στους αγώνες, τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα διαδηλώσουμε ενάντια στην πολιτική που χτυπάει αλύπητα το φτωχό λαό για να εξασφαλίζει μεγάλα κέρδη σε μια χούφτα μονοπώλια, ντόπια και ξένα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, συνεχίζει τα αντιλαϊκά μέτρα μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το μεγάλο κεφάλαιο, σε συμφωνία και με τα άλλα κόμματα, που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.

Αυτά τα νέα μέτρα πλήττουν άγρια τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, όπως όλο το φτωχό λαό. Το πετσόκομμα του αφορολόγητου κα ιη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, οι νέες δραστικές μειώσεις στις συντάξεις, ο αντιδραστικός κανονισμός λειτουργίας του ΕΛΓΑ, που δεν αποζημιώνει, η μείωση της τιμής του γάλακτος, του κρέατος κα,  αυξάνουν κι άλλο την ανέχεια και τη φτώχεια στον αγροτικό κόσμο, δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη ζωή μας στα χωριά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έφτασε στο σημείο να επιλέξει την 1Η Μάη για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνουν πάνω στον λαό τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν 130.000 πλειστηριασμούς! Είναι καθήκον απέναντι στην ιστορία του αγροτικού κινήματος , στον λαό, οι μικρομεσαίοι αγρότες να μπουν μπροστά και να κάνουν πράξη το σύνθημα “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”.

Αγρότες – αγρότισσες,

Όλοι στον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!

Καταδικάζουμε τις  δυνάμεις των ΗΠΑ – Βρετανίας – Γαλλίας, που  επιτέθηκαν στη Συρία και αιματοκύλισαν το λαό της.

Ο πραγματικός λόγος της επίθεσης είναι το μοίρασμα των αγορών και ο έλεγχος πλουτοπαραγωγικών και ενεργειακών πόρων, τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων και ο ανταγωνισμός κρατών. Ανταγωνισμός που οδηγεί στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης με τραγικές συνέπειες για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Είναι  σοβαρές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που μας βάζει στο μάτι του κυκλώνα, καθώς η χώρα μας συμμετέχει ενεργά. Οι βάσεις που υπάρχουν αποτελούν ορμητήριο για τις επιθέσεις στην περιοχή, το Αιγαίο έχει γίνει ξέφραγο αμπέλι για τα αεροπλανοφόρα, η Τουρκία μπαινοβγαίνει στο Αιγαίο με την ανοχή των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που έχουν σβήσει τα σύνορα και ανοίγουν το δρόμο για επικίνδυνες εξελίξεις. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων τόσο στην περίοδο πολεμικών συγκρούσεων όσο και στην περίοδο ειρήνης, αφού τσακίζει το λαό, φορτώνει νέα βάρη, ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους συγκεντρώνοντας γρήγορα τη γη και παραγωγή στα χέρια επιχειρηματιών.

Εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία μας για τις εξελίξεις στην περιοχή που οξύνει τον κίνδυνο άμεσης εμπλοκής της χώρας μας. Θα φέρει νέο κύμα προσφύγων που οφείλεται στις επιθέσεις και τους βομβαρδισμούς.

Βροντοφωνάζουμε και στις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς:

  • Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στις πολεμικές επεμβάσεις – καμία διευκόλυνση από τις ΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία που είναι στην χώρα μας. Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις του θαΝΑΤΟου.
  • Να επιστρέψουν άμεσα οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Αλληλεγγύη και φιλία με τους λαούς της περιοχής».

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ματώνουμε για τα κέρδη των μονοπωλίων στην ειρήνη και στους πολέμους τους!

Αγρότες – αγρότισσες

Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων την ΚΑΠ, την ΕΕ, το ΔΝΤ, που οδηγεί στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε λιγότερα χέρια, ξεκληρίζοντας εκατοντάδες μικρομεσαίους παραγωγούς. Ενάντια στους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους.

Παλεύουμε για μια εντελώς διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας που θα διασφαλίζει ικανοποιητικό εισόδημα στο μικρομεσαίο αγροτοκτηνοτρόφο και καλύτερη ζωή στο χωριό, επαρκή, φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τον ελληνικό λαό.

Δύναμη και προοπτική στην πάλη μας δίνει η κοινή μας δράση με τους εργατοϋπάλληλους και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Ανοίγει το δρόμο για ανατροπή της πολιτικής και της ανάπτυξης που μας ξεκληρίζει.

Κολίγοι στον 21ο αιώνα δεν θα γίνουμε.

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Δυναμώνουμε τους αγώνες μας! Πιο μαζικά, πιο δυναμικά στο δρόμο της αντεπίθεσης!

Όλοι στις αγωνιστικές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here