Ορθή διαχείριση απορριμμάτων

0

Οι επόμενες ημέρες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, έτσι το Τμήμα  Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Πρασίνου του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας απευθύνει έκκληση σε όλους τους δημότες να επιδείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης, τηρώντας απαρέγκλιτα τις παρακάτω οδηγίες με σκοπό τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας:

1) ΔΕΝ αφήνουμε απορρίμματα έξω από τους κάδους, τα συσκευάζουμε σε ανθεκτικές σακούλες, στεγνές, καλά δεμένες και τις τοποθετούμε μέσα στους κάδους απορριμμάτων τις βραδινές ώρες.

2) Μειώνουμε και διαχωρίζουμε τα απορρίμματα μας τώρα που ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

3) Γάντια και μάσκες ΔΕΝ ανακυκλώνονται και απορρίπτονται στους κάδους σύμμικτων απορριμμάτων  και ΟΧΙ στους  κάδους της ανακύκλωσης.

4) ΔΕΝ αποθέτουμε ογκώδη αντικείμενα (καρέκλες, καναπέδες, ντουλάπες, τραπέζια) στους δρόμους. Επικοινωνούμε πρώτα με το τμήμα καθαριότητας του Δήμου μας στο 27550 23377.

5) Αναβάλουμε τις εργασίες που παράγουν δομικά απορρίμματα στους δρόμους.

6) Αναβάλουμε το κλάδεμα στις αυλές των σπιτιών μας.

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες είναι στους δρόμους και δίνουν καθημερινά τη μάχη να προστατέψουν την υγεία όλων μας,  καλούμαστε να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας βοηθώντας όλοι την προσπάθειά τους.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και συμβάλλουμε ουσιαστικά στην προσπάθεια για ένα Δήμο Βόρειας Κυνουρίας ΚΑΘΑΡΟ.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Συνημμένα αρχεία:

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here