Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σκουρλέτης στην ανοιχτή Γ.Σ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Τρίπολη

0

Στην Τρίπολη σήμερα το απόγευμα, στην ανοιχτή γενική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία υποδεχτήκαμε τα νέα μέλη μας, μαζί με φίλους και ψηφοφόρους μας, συνεχίζοντας τη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει σε όλη τη χώρα, από την επομένη των εκλογών.

Είναι η ώρα της αντιστοίχησης της οργανωτικής πραγματικότητας του κόμματός μας, αλλά και της παρουσίας του σε κοινωνικούς, συνδικαλιστικούς, επιστημονικούς και άλλους μαζικούς φορείς, με την πολιτική επιρροή του.

Πρόκειται για μια ώριμη επιλογή που, ακριβώς γι’ αυτό, συναντά την πραγματική διάθεση προσφοράς και συλλογικής δράσης η οποία εκδηλώνεται παντού, παρότι ερχόμαστε από μια εκλογική αναμέτρηση που δεν ήταν νικηφόρα.

Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράστηκε έμπρακτα με την ανοδική του πορεία που κορυφώθηκε με την λαϊκή εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης δύο φορές μέσα στο ’15. Όσα έκανε από τότε, μέχρι και το μεγάλο ποσοστό που κατέγραψε στις τελευταίες εκλογές, είναι μέρος μιας αυθεντικής διαδικασίας που τον εδραίωσε ως τον κύριο πολιτικό εκφραστή του αριστερού και προοδευτικού κόσμου που στηρίζει σταθερά τις προσπάθειές του αυτά τα χρόνια.

Σήμερα καλούμαστε όλοι μαζί να ανοίξουμε νέους δρόμους για τον τόπο μας, να απαντήσουμε στις νέες προκλήσεις, να συναποφασίσουμε για την προγραμματική μας πρόταση, για τον τρόπο που λειτουργούμε, για την αντιπολίτευση που θα ασκήσουμε. Για το πρόσωπο ενός σύγχρονου, λαϊκού, αριστερού, προοδευτικού κόμματος, το οποίο θα κερδίσει επάξια την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών του τόπου μας.

Ο ανοιχτός, αδιαμεσολάβητος διάλογος μεταξύ μας και με την κοινωνία, για αυτή τη συναρπαστική πορεία μας από το 2012 και έπειτα, αλλά και για όσα συμβαίνουν τώρα, σε πραγματικό πολιτικό χρόνο, είναι το κλειδί για όσα θα ακολουθήσουν. Ο πλούτος των απόψεών μας δεν είναι ένδειξη αδυναμίας και εσωστρέφειας. Είναι εμπλουτισμός και προϋπόθεση των νέων συνθέσεών μας, αλλά και της συνάντησής μας με νέα τμήματα της κοινωνίας.

Απέναντί μας έχουμε μια ιδεοληπτική, ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, που δείχνει ήδη το σκληρό της πρόσωπο. Εμείς, όμως, οφείλουμε να καταθέσουμε τη δική μας, τεκμηριωμένη, ελκυστική, προγραμματική πρόταση. Που θα ενσωματώνει τις αγωνίες του λαού μας για το κλίμα, για τα δικαιώματα, για την υγεία, για την παιδεία, για το εργατικό εισόδημα, για το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας. Μαζί, ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε.

Πάνος Σκουρλέτης – Panos Skourletis

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here