Ο Δήμαρχος κ.Γιώργος Καμπύλης δίνει απαντήσεις σε όλα, στην σημερινή πρώτη συνέντευξη τύπου που έδωσε…

1

Σήμερα το μεσημέρι,πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέντευξη τύπου του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας, κ.Γεώργιου Καμπύλη.

Ο κ.δήμαρχος ξεκίνησε κάνοντας μια ανάλυση για τα οικονομικά του δήμου μας,καθώς και γιατί αναγκάστηκαν να προβούν στην αύξηση των δημοτικών  τελών,δίνοντας απαντήσεις στις ανακρίβειες ,όπως είπε της αντιπολίτευσης,για το πραγματικό μέγεθος των αυξήσεων…

Ακολούθησαν ερωτήματα για το μέγεθος της ζημιάς των προηγούμενων ετών,από ποιούς άλλους πόρους θα καλυφθεί η διαφορά της ζημιάς,για  προβλήματα του Αρκαδικού Χωριού,για την μισθοδοσία της προέδρου της ΔΕΥΑΒΚ, που είναι θέμα στην επικαιρότητα,για τις συνδέσεις λειτουργίας του βιολογικού για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου,για το πάρκινγκ του Π.Άστρους, μεταξύ των πιο σημαντικών θεμάτων.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε σε έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη,σε έργα από τις ζημιές του Ζορμπά,για το Λιμάνι του Αγ.Ανδρέα, καθώς και του Π.Άστρους,σε ελλείψεις σε φακέλλους,όπως στο έργο ανάπλασης του χώρου της Β Εθνοσυνέλευσης,επειδή κωλύεται λόγω που ένα κομμάτι του έργου είναι σε ιδιοκτησία,καθώς και για απλήρωτους λογαριασμούς στα σχολεία Αθμιας σε (ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΔΕΥΑΒΚ) ,ποσού 63.000!

Ακολούθησε ενημέρωση ,σχετικά με το ασθενοφόρο , για τη δωρεά των Γερμανών Φίλων της περιοχής,που ήταν 4 χρόνια μέχρι στιγμής στις αποθήκες…και σε λίγες ημέρες θα παρθεί η πιστοποίηση από το ΕΚΑΒ και θα δοθεί προς την υπηρεσία “Βοήθεια στο σπίτι”,σε συνεργασία με το Κ.Υ Άστρους, για να προσφέρει υπηρεσία στα χωριά προς τους ηλικιωμένους.

Μετά αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται για το άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους ,κι αφού ευχαρίστησε προσωπικά τον συντοπίτη μας υφυπουργό υγείας κ.Β.Κοντοζαμάνη,που μεσολάβησε και πήρε την βοήθεια του φίλου του εφοπλιστή κ.Μαρτίνου, για την πληρωμή μιας μελέτης που υπολείπετε για να λειτουργήσει επίσημα το Μουσείο.Να σημειώσουμε,ότι ο κ.Μαρτίνος έχει κάνει πολλές δωρεές,  τόσο στον Αγιάννη, όσο και στο Άστρος και γι αυτό αξίζει δίκαια τις ευχαριστίες μας. Αν όλα πάνε καλά ,αισίως το Μουσείο θα ανοίξει σε 2-3 μήνες, αφού είναι σε  ανάλογη επαφή με την κ.Καραπαναγιώτου και έχει  ήδη προκηρυχθεί και η θέση του φύλακα.

Τελειώνοντας  είπε,ότι ο δήμος με τα οικονομικά αποθέματα που διέθετε μέχρι και το τέλος του έτους…λειτουργούσε οριακά.

Κλείνοντας είπε:”Εμείς δεν θα αναλωθούμε στο παρελθόν, στόχος μας είναι να φέρουμε την αλλαγή, το νέο,ανάπτυξη στην περιοχή και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών.”

Οικονομικά στοιχεία 12-2-2020

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του δημάρχου.

΄Επιμέλεια-Παρουσίαση-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews:Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo Kynouria-Κοιν.Σ.Επ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. “Την 12-1-2011 με την ΑΔΑ-4Α9Γ-99 το ΥΠΠΟΑ αποφάσισε να επισκευάσει και να ανοίξει το Αρχαιολογικό Μουσείο Άστρους. “…..

    “Με την ΥΠΠΟΤ/ΔΑΒΜΜ/91790 2329 π.ε-12-01-2011 η Απόφαση εγκρίθηκε η “Μελετη Άρσης Ετοιμορροπίας Αρχαιολογικού Μουσείου Άστρους με όρους (ΑΔΑ-4Α9Γ-99 )και στις 22-04-2013 υπεγράφη η Προγραμματική Συμβαση Πολιτισμικής Αναπτυξης για την εκτέλεση του έργου μεταξυ του τέως ΥΠΑΙΘΠΑ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Οι εγκριθεισες εργασίες ξεκίνησαν τον Απριλιο του 2014 και ολοκληρώθηκαν το Δεκεμβριο του 2015. Από το 2016 το ΥΠΠΟΑ μας λέει “Το Μουσείο είναι έτοιμο να επαναλειτουργήσει “…..

    Μας πήρε 3 χρόνια για να αποφασίσουμε , 5 χρονια για να εκτελέσουμε τι αποφασίσαμε το 2011 και μας πήρε άλλα 5 χρόνια για να σκεπτούμε πότε θα ανοίξουμε το Μουσείο .Τώρα μιλάμε για στατικότητα του κτηρίου…

    Το έργο τελείωσε και εγκρίθηκε το 2015 , η έγκριση και παράδοση του έργου το 2015 περιέχει και την στατικότητα του κτηρίου, Ο κοινός νους μας λέει δεν χρειάζεται άλλη μελέτη στατικότητας, το αποφασίσαμε και το δεχτήκαμε το 2015 , τελεία και πάβλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here