Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας εκτός από φυσική ομορφιά εξασφαλίζει στους επισκέπτες του εξαιρετικής ποιότητας ύδατα…

0

Δελτίο Τύπου

«Διεθνές Πρόγραμμα “Γαλάζια Σημαία” 

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών. Με 545 βραβευμένες ακτές, 16 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 49 χώρες.

Η ΕΕΠΦ χειρίζεται το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» στην Ελλάδα από το 1992. Η «Γαλάζια Σημαία», σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Ανάμεσα στις 545 βραβευμένες ακτές είναι και 4 ακτές του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας: Άγιος Ανδρέας-Μύλος, Ατσίγγανος, Καλλιστώ και Ξηροπήγαδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως αποτελούν τις μοναδικές ακτές σε όλη την Αρκαδία στις οποίες απονεμήθηκε το σύμβολο αυτό, αποδεικνύοντας ότι ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας εκτός από φυσική ομορφιά μπορεί να εξασφαλίσει στους επισκέπτες του εξαιρετικής ποιότητας ύδατα, υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες και ασφάλεια.

Ευχαριστούμε όλους όσους δούλεψαν για το αποτέλεσμα αυτό.

https://www.blueflag.gr/awards/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here