Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, συμμετείχε στην έκθεση «5ος ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ»

0

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας  συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία,στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιηθούν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στα πλαίσια της έκθεσης «5ος ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» με δικό τους περίπτερο, για την ανάδειξη και προβολή του λαϊκού πολιτισμού της Βόρειας Κυνουρίας, στο μεγάλο κοινό της πρωτεύουσας, καθώς και με με μουσικοχορευτική παράσταση ,η οποία παρουσιάστηκε χθες.

Το πρόγραμμα της παράστασης , προέβαλε την μουσικοχορευτική παράδοση της Βόρειας Κυνουρίας με παρουσίαση χορών και τραγουδιών του Αγίου Ιωάννη, των Βερβένων και των Δολιανών ,από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Άστρους, καθώς και την προβολή της Τσακωνιάς με βιωματική γνώση των χορών και τραγουδιών της αλλά και της ιδιαίτερης διαλέκτου της, από τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Αγίου Ανδρέα-Πραστού. Επίσης, μέλη του πολιτιστικού συλλόγου «Θυρεάτης» παρουσίασαν ένα δρώμενο που σχετίζεται με το τελετουργικό του γάμου.

Συμμετείχαν:

Α. Οι μουσικοί:

Καρκούλης Σπύρος, κλαρίνο.

Κατσιάνης Στέλιος, λαούτο

Νιάρχος Ανδρέας, κρουστά

Πέρρος Θοδωρής, τραγουδιστής παραδοσιακών τραγουδιών

Β. Οι πολιτιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή:

-ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άστρους

ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Ανδρέα-Πραστού

-ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελληνικών Χορών και Εθνογραφικών Ερευνών «Θυρεάτης»

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης στο περίπτερο του Δήμου γινόταν προβολή απο οπτικοακουστικό και φωτογραφικό υλικό, καθώς και εκδόσεις βιβλίων σχετικών με την τοπική ιστορία, με έμφαση στο τσακώνικο στοιχείο και τον πολιτισμό. Επίσης αντικείμενα ιδιαίτερου λαογραφικού και ηθογραφικού ενδιαφέροντος.

Ο δήμαρχος κ.Π.Μαντάς δήλωσε ενθουσιασμένος! για την παρουσία της βόρειας Κυνουρίας στην έκθεση Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός στο Σ.Ε.Φ… Είσασταν με διαφορά οι καλύτεροι!!!συγχαρητήρια σε όλους!!

Δημοσιεύτηκε από Takis Mantas στις Σάββατο, 13 Απριλίου 2019

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here