Ο δήμος μας υπέρ νέας τεκμηριωμένης πρότασης προς την Πολιτική προστασία…

0

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο δημαρχείο Β.Κυνουρίας,με θέματα πολιτικής προστασίας και ειδικότερα εν όψει του καλοκαιριού,για την αντιπυρική προστασία.

Στην συνάντηση αυτή ,καλεσμένοι του δημάρχου κ.Γ.Καμπύλη,ήταν ο διοικητής Πυροσβεστικής Αρκαδίας κ.Αλέμης, ο διοικητής Τρίπολης κ.Γόντικας,ο διοικητής του κλιμακίου του δήμου μας κ.Β.Μαρκόπουλος, ο διοικητής του Λιμενικού κ.Σκαρπέλος,εκπρόσωπος της αστυνομικής αρχής ο κ.Β.Καμπύλης,ο δασάρχης κ.Πετρής,ο δ/σ κ.Δ.Γκαύρος από την αντιπολίτευση,καθώς και ο αρμόδιος της Πολιτικής προστασίας του δήμου μας και αντιδήμαρχος κ.Δ.Κατσής.

Ο αντιδήμαρχος κ.Κατσής,ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για το ελάχιστο ποσό που θα πάρουμε ως δήμος (33,000 ευρ),σε σχέση με άλλους δήμους με μικρότερη έκταση (που θα πάρουν 105.000 ευρ.),καθώς και για  τις επαφές που έκανε με την Πολιτική προστασία και τί μπορεί να γίνει ,μήπως μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε επιπλέον χρήματα για φέτος αλλά και για την επόμενη χρονιά.Να σημειώσουμε ,ότι ο δήμος μας (κι η προηγούμενη δημοτική αρχή),αυτά είχε ζητήσει!όπως ανέφερε ο κ.Κατσής.

Ο κ.Δήμαρχος κ.Γ.Καμπύλης, πρότεινε να γίνει μια τεκμηριωμένη νέα πρόταση, επικυρωμένη από τους σημερινούς συμμετέχοντες,δίνοντας έμφαση στην αδυναμία προσβασιμότητας των μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων στα ορεινά χωριά του δήμου μας ,καθώς και για την αναγκαιότητα σχεδιασμού, άμεσης διάνοιξης δρόμων, περιμετρικά των χωριών και με τοποθέτηση κρουνών.

Ακολούθησε διάλογος και προτάσεις και τελικά επικυρώθηκαν τα νέα δεδομένα που θα κατατεθούν προς την Πολιτική προστασία.

Επιμέλεια-Ρεπορτάζ για το astros-kynourianews.gr:Φώτης Τζιβελόπουλος-Team Promo kynouria

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here