Ο διάλογος των στραβών συνεχίζεται, εδώ  οι επισκέπτες μας σταματάνε , σκέπτονται… τι βλέπουν και ρωτάνε “τώρα από πού πάμε στο Άστρος δεξιά η αριστερά”;

4

Του Γιάννη Κουρόγιωργα

Αναγκαζόμαστε  να επαναλάβουμε  συνοπτικά τα  παρακάτω βασικά σημεία  από παλιότερη παρέμβαση μας  γιατί αντιληφθήκαμε  η δημόσια συζήτηση μόλις άρχισε  με τις πινακίδες στον κόμβο Παραλίου Άστρους <στη τοποθεσία  παλιόχανο>, αν προκαλούν σύγχυση και ταλαιπωρία στους  επισκέπτες  μας. Πιστεύουμε θα βοηθήσουμε με τις παρακάτω διευκρινήσεις μας  τους αρμοδίους και τον δημόσιο διάλογο.

“Ερχόμαστε κάθε χρόνο στην πατρίδα. Το ταξίδι είναι μακρυνο και κουραστικό , 3 ωρες στο αεροδρόμιο, 10 ωρες η πτήση, 4 ώρες βαλίτσες , ενοικίαση αυτοκινήτου , οδήγηση μέχρι το Άστρος ,  περιπου  17 ώρες αν όλα πάνε καλά. Δεν χαθήκαμε όταν φτάσαμε  στην  Ε.Ο.  Κυβερίου Άστρους στον κόμβο Παραλίου Άστρους  γιατί ξέραμε που πηγαίναμε,

Αλλά χάθηκαν δύο αυτοκίνητα επισκεπτών μας που  αργότερα μας επισκέππτηκαν. Έστριψαν αριστερά και έψαχναν να βρούν το Άστρος στο Παράλιο Άστρος , ο ένας αργά στο σκοτάδι της νύκτας , ταλαιπωρήθηκαν αρκετά.”

Το πρόβλημα είναι ότι όταν περάσεις την τελευταία στροφή του δρόμου  και βλέπεις το κάμπο με τις ελιές πριν τον κόμβο Παραλίου Άστρους  υπάρχει μια σχετικά μεγάλη μπλε πινακίδα που δείχνει “ΆSTROS” με κατεύθυνση αριστερά , στο ίδιο σημείο υπάρχουν και πινακίδες με διαφημίσεις, εκεί ο κουρασμένος  επισκέπτης  παίρνει την πρώτη εντύπωση  ότι για να πάει στο Άστρος πρέπει να στρίψει αριστερά … Στη συνέχεια στον κόμβο Παραλίου Άστρους  βλέπει άλλες πινακίδες , και την ίδια μπλε πινακίδα με μεγάλα γράμματα που δείχνει την κατεύθυνση για το “ΆSTROS”  αριστερά, όπως και η προηγούμενη…… Επίσης όταν φεύγεις από το Άστρος  προς το Κυβέρι πριν τον κόμβο Παραλίου Άστρους  βλέπεις την ίδια μπλε πινακίδα με μεγάλα γράμματα που δειχνει την κατεύθυνση για το “ΆSTROS”  δεξιά.”

Επίσης στο  κόμβο  Παραλίου Άστρους , στο ίδιο σημείο που βρίσκεται η δεύτερη παραπάνω μπλε πινακίδα,  υπάρχει η νόμιμη πινακίδα  τοποθετημένη από τις αρμόδιες αρχές  της Περιφέρειας, που  φαίνεται  στη φωτογραφία, και  δείχνει   σωστά την κατεύθυνση προς το “Άστρος ” δεξιά, αλλά τα τα γράμματα Άστρος είναι μικρότερα από τα μεγάλα γράμματα  “ΆSTROS”   της άλλης πινακιδας με συνέπεια οι κουρασμένοι επισκέπτες  να προσέχουν το “ΆSTROS”.

Τα παραπάνω  βασικά σημεία είναι από τον παρακάτω  σύνδεσμο , αν θέλετε να δείτε περισσότερα.

Το συνταγματικό δικαίωμα  αναφοράς στις αρχές και oi λανθασμένες   πινακίδες ,Ε.Ο.  Κυβερίου Άστρους στον…

Θέλουμε να προσθέσουμε και να διευκρινήσουμε τα παρακάτω.

Αναμφισβήτητα οι τρείς μπλέ λανθασμένες  πινακίδες προκαλούν σύγχυση  και  ταλαιπωρία σε πολλούς επισκεπτες μας, που κουρασμένοι πολλές φορές από το μακρυνό ταξίδι ,δεν σταματούν για να σκεπτούν από που πάνε στο Άστρος  δεξιά η αριστερά και ποιά πινακίδα είναι  σωστή. Οι κουρασμένοι επισκέπτες οδηγούν και δεν  έχουν πολλή ώρα για να αναλύσουν επιστημονικά τις πινακίδες του Κ.Ο.Κ.  σας τους ειδικούς των τεχνικών υπηρεσιών. Η πρώτη εντύπωση  που λανθασμένα δημιουργήθηκε με την πρώτη πινακίδα “ΆSTROS”   επιβεβαιώνεται  ευκολότερα πάλι λανθασμένα με την δεύτερη πινακίδα με τα μεγαλύτερα  γράμματα “ΆSTROS”   από την διπλανή νόμιμη πινακίδα με τα μικρά γράμματα Άστρος  και  στιγμιαία βιαστικά αποφασίζουν και  πάιρνουν την αριστερή λάθος κατεύθυνση για το ΆSTROS, όπως δείχνουν αριστερή κατεύθυνση οι δύο μπλε πινακίδες αγνοώντας την νόμιμη πινακίδα με τα μικρά γράμματα Άστρος.

Η ουσία είναι οι επισκέπτες μας ταλαιπωρούνται όταν έρχονται στο Άστρος.

Η πραγματικότητα είναι :“Αλλά χάθηκαν δύο αυτοκίνητα επισκεπτών μας που  αργότερα μας επισκέππτηκαν. Έστριψαν αριστερά και έψαχναν να βρούν το Άστρος στο Παράλιο Άστρος , ο ένας αργά στο σκοτάδι της νύκτας , ταλαιπωρήθηκαν αρκετά.” Αυτό γίνεται πολλές φορές.

Οι πινακίδες τύπου Π-41 του Κ.Ο.Κ. δείχνουν  “ΆSTROS” σε κατεύθυνση αριστερά  και σαν συνέπεια δημιουργούν  την εντύπωση στους επισκέπτες μας που δεν ξέρουν τους τύπους των πινακίδων Π-8, Π-41  του Κ.Ο.Κ. ότι το Άστρος είναι σε αριστερή λανθασμένη κατεύθυνση. Οι πινακίδες όλων των  τύπων του Κ.Ο.Κ. σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις πρέπει να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Ο Κ.Ο.Κ , το σύνταγμα και οι άλλοι νόμοι  του κράτους υπάρχουν για να εξυπηρετούν πρωταρχικά  το δημόσιο συμφέρον. Στη συγκεκριμένη περίπτωση  οι  τρεις μπλε λανθασμένες πινακίδες με τα μεγάλα γράμματα “ASTROS” στον κόμβο  Παραλίου Άστρους  σύμφωνα με ειδικές η γενικές διατάξεις είναι αντίθετες με το δημόσιο συμφέρον . Πρέπει να αφαιρεθούν αμέσως, για να σταματήσει η σύγχυση  και η ταλαιπωρία των επισκεπτών μας.

Η πινακίδα  της κατασκήνωσης “ΑΣΤΡΟΣ”  μπορεί να τοποθετηθεί,  αν αυτό είναι νόμιμο, σε διαφορετικό σημείο από τον  κόμβο Παραλίου  Άστρους  σαν πινακίδα “ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΣΤΡΟΣ”  και όχι σαν” ΑSTROS”, για να διακρίνεται η κατεύθυνση για την κατασκήνωση  και  όχι για το Άστρος,  και να μην δημιουργείται σύγχυση των επισκεπτών μας. Άλλωστε είναι  ευνοικότερο για την επιχείρηση της κατασκήνωσης , να διαφημίζεται και η “κατασκήνωση” περισσότερο με την πινακίδα “ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΣΤΡΟΣ” αντί την  υπάρχουσα πινακίδα” ΑSTROS”.Πολλοί άνθρωποι δεν  είναι φωστήρες του Κ.Ο.Κ. και δεν γνωρίζουν ότι  η πινακίδα ” ΑSTROS” με το σήμα που έχει  σημαίνει και κατασκήνωση. Διαφορετικά όλοι δικαιούνται να τοποθετούν πινακίδες όπου θέλουν με όποιο περιεχόμεμο τους αρέσει, ακόμα αντίθετο με το δημόσιο συμφέρον. Ο Κ.Ο.Κ. προβλέπει με τις γενικές διατάξεις δεν πρέπει να δημιουργείται  σύγχυση στους κόμβους των δρόμων.

Παρακαλούμε  τις αρμόδιες αρχές αφαιρέσετε αμέσως τις τρεις  λανθασμένες πινακίδες με τα μεγάλα γράμματα “ASTROS” στον κόμβο  Παραλίου Άστρους  και τις άλλες παράνομες διαφημίσεις στο σημείο της κεντρικής πινακίδας, για να σταματήσει η σύγχυση  και η ταλαιπωρία των επισκεπτών μας.

Οι συμπολίτες μας  γνωρίζουν την αλήθεια, γνωρίζουν πολλές ιστορίες  ταλαιπωρημένων επισκεπτών μας , δεν θα αρχίσουμε να τις καταγράφουμε  με ονόματα, ημερομηνίες και τηλέφωνα…έχουν βγάλλει τα δικά  τους συμπεράσματα  και περιμένουν προσωρινά σιωπηρά και  υπομονετικά για τον κοινό νου.

Γνωρίζουμε ότι τελικά ο κοινός νους θα επικρατήσει…

Έτσι  όπως φαίνεται στην παραπάνω  φωτογραφία ξάστερα και καθαρά χωρίς σκουπίδια και σύγχυση είναι οι πινακίδες των δρόμων σε όλα τα σύγχρονα κοινωνικά κράτη . Οι περισσότερες  πινακίδες στους δρόμους μας είναι  επίσης σαν την παραπάνω  φωτογραφία, που είναι αναμφισβήτητα σύμφωνα με το Κ.Ο.Κ , μπορούμε άμα θέλουμε να κάμουμε και εμείς  το ίδιο στο παλιόχανο  , για να σταματήσει επιτέλους “η ταλαιπωρία του Άστρους “.

 

4 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυτού που μπερδεύεται με το “ASTROS” και στρίβει αριστερά νομίζοντας ότι πάει στο “Μεσογειο”, πρέπει να του πάρουν αμέσως το δίπλωμα ικανότητας οδήγησης. Μπορεί και να ειναι δημόσιος κίνδυνος. Πόσο μάλιστα αν έρχεται κι από εξωτερικό!!!! Άκρως επικίνδυνος….
  Μεταξύ σοβαρού κι αστείου, όταν ένας τουρίστας, ημεδαπός ή αλλοδαπός λέει ότι πήγε διακοπές στο “ΑΣΤΡΟΣ” , εννοεί το Παράλιο ΑΣΤΡΟΣ.

  • Παραπάνω υπάρχουν δύο φωτογραφίες, που δείχνουν δύο διαφορετικές πορείες, διαλέγετε και παίρνετε , είναι αναμφισβήτητα δικός σας δικαίωμα….

   Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια. Εμείς όσο μπορούμε βοηθάμε αλλά “κούνα και εσύ τα χέρια σου….”

   Οι πινακιδες δεν είναι για τους ντόπιους συμπολίτες μας , τους αιρετούς μας και τους αρμόδιους της περιφέρειας που δεν τις βλέπουν ούτε τους ενδιαφέρει, είναι για τους επισκέπτες μας που δεν γνωρίζουν και δεν συμμετέχουν στις προιστορικές διαμάχες για το Άστρος και το Παράλιο Άστρος. Σήμερα 5 λεπτά οδήγημα δεν είναι τίποτα , είμαστε όλοι γείτονες και φίλοι. Το ποιό σημαντικό όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα και δεν ανοίγουμε τρύπες, ούτε θέλουμε άλλους να ανοίγουν τρύπες στη βάρκα μας για να μην πνιγούμε τελικά όλοι μας.

 2. Δεν υπάρχει καμμια σύγχυση καθώς το “ASTROS” προς τα αριστερά είναι πινακίδα για το κάμπινγκ ενώ στην πινακίδα κυκλοφορίας(την οποία πρέπει να ακολουθεί ο οδηγός) δείχνει δεξιά….ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑ….ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑΤΕ…..

  • Οι επισκέπτες μας ταλαιπωριούνται που δεν γνωρίζουν τις πινακιδες με σήματα η από κούραση δεν προσέχουν τα σήματα. Αν “δεν υπάρχει καμία σύγχυση, ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΕΡΔΕΜΑ…. “όπως λέτε , αναφέραμε πιο πάνω “Όποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια. Εμείς όσο μπορούμε βοηθάμε αλλά «κούνα και εσύ τα χέρια σου….»”

   Ρίξτε μια ματιά τι λέγαμε παραπάνω.

   ” Άλλωστε είναι ευνοικότερο για την επιχείρηση της κατασκήνωσης , να διαφημίζεται και η “κατασκήνωση” περισσότερο με την πινακίδα «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΣΤΡΟΣ» αντί την υπάρχουσα πινακίδα» ΑSTROS».”

   “Η πινακίδα της κατασκήνωσης «ΑΣΤΡΟΣ» μπορεί να τοποθετηθεί, αν αυτό είναι νόμιμο, σε διαφορετικό σημείο από τον κόμβο Παραλίου Άστρους σαν πινακίδα «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΣΤΡΟΣ» και όχι σαν» ΑSTROS», για να διακρίνεται η κατεύθυνση για την κατασκήνωση και όχι για το Άστρος, και να μην δημιουργείται σύγχυση των επισκεπτών μας. Άλλωστε είναι ευνοικότερο για την επιχείρηση της κατασκήνωσης , να διαφημίζεται και η “κατασκήνωση” περισσότερο με την πινακίδα «ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΑΣΤΡΟΣ» αντί την υπάρχουσα πινακίδα» ΑSTROS».Πολλοί άνθρωποι δεν είναι φωστήρες του Κ.Ο.Κ. και δεν γνωρίζουν ότι η πινακίδα » ΑSTROS» με το σήμα που έχει σημαίνει και κατασκήνωση. Διαφορετικά όλοι δικαιούνται να τοποθετούν πινακίδες όπου θέλουν με όποιο περιεχόμεμο τους αρέσει, ακόμα αντίθετο με το δημόσιο συμφέρον. Ο Κ.Ο.Κ. προβλέπει με τις γενικές διατάξεις δεν πρέπει να δημιουργείται σύγχυση στους κόμβους των δρόμων”

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here