Ο Εσπερινός στην Αγία Κυριακή.

0

Η παραπάνω Ιερή Ακολουθία και ότι ακολούθησε μετά το πέρας αυτής, ήταν η εκπλήρωση ενός τάματος από τον συντοπίτη μας, Ιωάννη Π. Σιαβελή, Εργολάβο οικοδομών, λόγω της περάτωσης της κατασκευής του σκελετού του Ιερού Ναού, με οπλισμένο σκυρόδεμα, εργασία την οποία ανέλαβε από το Μητροπολίτη μας, πριν λίγων μηνών από τις αρχές Καλοκαιριού (δείτε εδώ).

Κατά το τέλος της παραπάνω Ιεράς Ακολουθίας, ο Σεβασμιότατος αναφέρθηκε συντόμως στο ιστορικό κατασκευής του Ιερού Ναού, ευχαρίστησε τους προσκυνητές και όλους τους δωρητές και επαίνεσε τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Παναγιώτη Καραχάλιο και τον Εργολάβο οικοδομών κ. Ιωάννη Π. Σιαβελή για την μεθοδικότητα, την επιμέλεια με την οποία εργάστηκαν και για το αποτέλεσμα του έργου τους.

Παρόν στην εκδήλωση και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο Εφημέριος του χωριού μας, προσκυνητές από τη γύρω περιοχή, καθώς και αρκετοί συμπατριώτες του Γιάννη από την Αγία Σοφία, που ήλθαν να τον καμαρώσουν, να του ευχηθούν και να συμμετάσχουν στη χαρά του.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τα τραπεζοκαθίσματα έμπροσθεν του Ιερού Ναού, γέμισαν με προσκυνητές που απόλαυσαν τραχανά με ντόπιο βεργάδι, κ. α. εδέσματα, ατενίζοντας ταυτοχρόνως τις κοκκινωπές αχτίνες του ήλιου, που λαμπύριζαν στο ήρεμο γαλάζιο του Μυρτώου πελάγους.

Αξίζει έπαινος στους δωρητές του Ιερού Ναού (Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, κ.α.) και ευχόμεθα η περάτωσή του να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό.

Και στο συμπατριώτη μας, πάντα επιτυχίες.

6

8

 

10

Περισσότερα

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here