Ο Ε.Ε.Σ. στο πλευρό των πυρόπληκτων κατοίκων της Αρκαδίας

0

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    

      Οι Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος  Ε.Ε.Σ. Τρίπολης στις πυρκαγιές της Αρκαδίας

 Το Περιφερειακό Τμήμα του  Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  Τρίπολης από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης των καταστροφικών πυρκαγιών στο Νομό Αρκαδίας, σε απόλυτη και αρμονική συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, έλαβε μέρος σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων βοηθώντας τις δυνάμεις πυρόσβεσης όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο.

Οι Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Τρίπολης με τη συνδρομή Εθελοντών από τα Περιφερειακά Τμήματα Πάτρας, Κορίνθου και Καλαμάτας επιχείρησαν στις περιοχές Χράνων, Ίσαρη, Χρούσας και Νεοχωρίου του Δήμου Μεγαλόπολης, όπως επίσης και στο μέτωπο στις περιοχές Χρυσοχώρι, Δάφνη, Δωδεκάμετρο, Τρόπαια και Καλλιάνι στη Γορτυνία, συμμετέχοντας ενεργά σε κατασβέσεις, εκκενώνοντας οικισμούς, μεταφέροντας κατάκοιτους, βοηθώντας στη διανομή νερού και τροφής προς τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ο Ε.Ε.Σ. θα συνεχίσει να βρίσκετε κοντά στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, όποτε αυτό χρειαστεί ή ζητηθεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ         

Ο Ε.Ε.Σ. στο πλευρό των πυρόπληκτων κατοίκων της Αρκαδίας

 Αμέσως μετά την εκδήλωση των πυρκαγιών στις περιοχές της Γορτυνίας και της Μεγαλόπολης κινητοποιήθηκε  ο μηχανισμός για την ανακούφιση των πληγέντων σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές, με τη συλλογή και διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, διατροφής, αλλά και ζωοτροφών κατόπιν έκκλησης της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με τη συγκινητική ανταπόκριση του κόσμου συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Τρίπολης ποσότητες ανθρωπιστικής βοήθειας οι οποίες εστάλησαν στις πληγείσες περιοχές συνολικά μαζί με την αποστολή από τις Κεντρικές Αποθήκες του Ε.Ε.Σ. στην Αθήνα.

Ήδη, ειδικό κλιμάκιο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ε.Ε.Σ. έχει μεταβεί στις περιοχές αυτές για την πληρέστερη καταγραφή των αναγκών ανά περιοχή. Επίσης, οι κάτοικοι των πληγεισών περιοχών μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο του Ε.Ε.Σ. Τρίπολης ή με τα Κεντρικά γραφεία Αθήνας για τις πιθανές ανάγκες που μπορεί να προκύψουν.

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:

Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ., Αθήνα

2103612467

Περιφερειακό Τμήμα Τρίπολης:

2710222550

tripoli.dpt@redcross.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here