Ο. Κωνσταντινόπουλος: Συνάντηση με τους Προέδρους Κοινοτήτων Δήμου Τρίπολης

0

Πραγματοποιήθηκε χθες στην Τρίπολη η συνάντηση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Αρκαδίας κ.
Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου με τους εκλεγμένους εκπροσώπους των Προέδρων των Κοινοτήτων του Δήμου Τρίπολης.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αντίδραση των Προέδρων και τόνισε ότι το Νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση χρήζει πολλών αλλαγών. Δήλωσε μάλιστα ότι οι αλλαγές που επιχειρούνται στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα επιφέρουν μεγαλύτερα προβλήματα παρά λύσεις.

Με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι πολίτες απέκτησαν δυνατότητες. Οι μεταρρυθμίσεις άλλαξαν το χάρτη του Α΄και Β΄βαθμού στην Αυτοδιοίκηση.

Δυστυχώς με το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα οξύνθηκαν και ο νέος νόμος που προωθεί η ΝΔ δημιουργεί ένα Δημαρχοκεντρικό μοντέλο

Το Κίνημα Αλλαγής ξεκαθάρισε ότι η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να προηγηθεί ο εκλογικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποκαλύπτει τη βούληση της Κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε ουσιαστικές τομές και μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Eξέφρασε τη διαφωνία του με πολλές από τις αστοχίες και προβλέψεις του νέου εκλογικού νόμου και ιδίως με το όριο εκλογής 43% από τον πρώτο γύρο και τέλος δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει και επεξεργαστεί ουσιαστικά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του δικτύου Κοινοτήτων.

Το Δ.Σ. της Ένωσης των Προέδρων του Δήμου Τρίπολης εξέφρασε την έντονη αντίθεσή του στις προτάσεις που προωθεί η Κυβέρνηση. Παράλληλα συζητήθηκαν προτάσεις για τη στήριξη των χωριών μας, ώστε να μην ερημώσουν (αξιοποίηση πόρων ΣΑΤΑ, αύξηση πάγιας προκαταβολής για μικρά έργα)

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here