Ο Κ. Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

0

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας παρουσίασε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «πρόκειται για έναν οδικό χάρτη για τη χώρα, αφορά όλη την Ελλάδα και φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας και να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες μέσα σε βάθος εξαετίας».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το σύνολο των πόρων που θα διακινηθούν αγγίζουν τα 57 δισ. ευρώ. «Το Εθνικό Σχέδιο υπηρετεί την ανάκαμψη της Οικονομίας και την ανθεκτικότητα της κοινωνία και το 37% των πόρων αφορά στην πράσινη μετάβαση. Προβλέπεται – μεταξύ άλλων – στην ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημόσιων κτηρίων και στην εξοικονόμηση πόρων. Επίσης ο οδικός άξονας Ε65 στη Θεσσαλία, και ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης θα χρηματοδοτηθούν εν μέρει από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης. Παράλληλα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα ωφεληθούν από τον ψηφιακό μετασχηματισμό, ενώ δράσεις που θα γίνουν είναι το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του πρωτογενούς τομέα παραγωγής», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης έχει σημαντική επίδραση στην κοινωνία, επειδή ακριβώς στο επίκεντρό του βρίσκεται ο πολίτης. Το σχέδιο δημιουργείται από την Ελλάδα για την Ελλάδα και απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Έκανε λόγο για «έναν μαραθώνιο, το νήμα του οποίου θα κοπεί, όταν θα έχουν απορροφηθεί οι πόροι του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης μέχρι το 2026 στο 100%».

Το Σχέδιο εξειδικεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ‘Ακης Σκέρτσος, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Μιχάλης Αργυρού και ο διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης, Νίκος Μαντζούφας.

Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, εγκρίθηκε τη Δευτέρα από το Υπουργικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια, θα συζητηθεί στη Βουλή και θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα Απριλίου./tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here