«Ο κ.Τσίπρας μειώνει τα οικιακά τιμολόγια κατά 30% για όλη τη Δυτική Μακεδονία, αλλά τιμωρεί την Αρκαδία αποκλείοντας τους κατοίκους της από τη μείωση αυτή.»

0

Δήλωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

«Ο κ.Τσίπρας μείωσε τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για όλους τους οικιακούς καταναλωτές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κατά 30%, αλλά ΟΧΙ για τους κατοίκους της Αρκαδίας.

Δυστυχώς, με προσωπική επιλογή του ίδιου και με συνολική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τα νοικοκυριά της Αρκαδίας αποκλείονται από το μέτρο της μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30%. Επιβάλλουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, ένα (ευνοϊκό) για τους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, οι δύο – Καστοριά και Γρεβενά – δεν διαθέτουν καν λιγνιτικές μονάδες) και ένα για την Αρκαδία.

Θυμίζω ότι στις 5 Φεβρουαρίου, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε: «Ενόψει της προετοιμασίας του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Πελοποννήσου, ζήτησα από τους κ.Υπουργούς Επικρατείας Φλαμπουράρη και Βερναρδάκη να ενταχθεί ολόκληρος ο Καλλικρατικός Δήμος Γορτυνίας […]. Ζήτησα επίσης την ένταξη του τέως Καποδιστριακού Δήμου Βαλτετσίου […]. Οι κ. Υπουργοί συμφώνησαν στις προτάσεις αυτές και ήδη έχουν ξεκινήσει τη συνεργασία τους με τους αρμόδιους Υπουργούς, ώστε να τροποποιηθεί ο σχετικός νόμος και να ενταχθούν και αυτές οι περιοχές στο μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ.» (πηγή: http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/tripoli/miomeno-timologio-dei-gia-gortynia-ke-p-d-valtetsiou-diekdikise-o-tatoulis-apo-flabourari-ke-vernadaki/ )

Στις 29 Ιανουαρίου, ο Γραμματέας της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τάσος Παπαζαχαρίας, δήλωνε πως: «Ο κ.Τσίπρας θα έρθει στην Τρίπολη και περιμένω να ανακοινώσει μειώσεις στο ρεύμα για ολόκληρη την Αρκαδία!». (πηγή: https://www.kalimera-arkadia.gr/blog/item/80246-papazaxarias-o-tsipras-tha-erthei-stin-tripoli-kai-perimeno-na-anakoinosei-meioseis-sto-reyma-gia-oli-tin-arkadia.html )

Ας κρίνουν οι πολίτες τον καθένα ξεχωριστά για τις δηλώσεις και τις πράξεις τους. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ο κ.Τσίπρας προσωπικά τιμωρούν την Αρκαδία για κάποιον λόγο.
Όσον αφορά τις υπόλοιπες εξαγγελίες του κ.Πρωθυπουργού, θα επανέλθω αναλυτικά.»

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here