Ο Πρόεδρος της Σίταινας “κρούει τον κώδωνα του κινδύνου” για τον Πάρνωνα στους τοπικούς βουλευτές & Περιφέρεια…

0

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΑΙΝΑΣ

Α Λ Λ Ο Ι Μ Ο Ν Ο Σ   Π Ε Τ Ρ Ο Σ

ΠΑΡΝΩΝΑΣ-ΚΡΟΝΙΟΝ ΟΡΟΣ Η ΜΑΛΕΒΟΣ.

       ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ

Πήρα την απόφαση καθήμενος στο χωριό μου την ΣΙΤΑΙΝΑ στην Πλατεία του θεολόγου κάτω από το πλάτανο που δεσπόζει με την επιβλητική του παρουσία αναλογιζόμενος και με μεγάλη θλίψη για ότι συμβαίνει στην περιοχή του βουνού με το δάσος της ΣΙΤΑΙΝΑΣ. Ειμαστε υποτίθεται στον 21 αιώνα και τι διαπιστώνει κανείς.Μια περιοχή κυριολεκτικά στο έλεος της μοίρας της και θα γίνω πολύ συγκεκριμένος.Παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς των οργάνων της πολιτείας για τα του Πάρνωνα.Ο Πάρνωνας διαιρείται διοικητικά στους νομούς Λακωνίας και Αρκαδίας.Δεν είναι τυχαίο που βάζω πρώτα την Λακωνία και θα σας εξηγήσω παρακάτω τι εννοώ με αυτό.

ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ:Το κομμάτι που ανήκει στον νόμο Λακωνίας αν και εκεί δεν έχουν γίνει και σπουδαία πράγματα,βρίσκεται σαφώς και σε πολύ καλύτερη μοίρα και δεν συνεχίζω γιατί αν και με ενδιαφέρει ολόκληρο το ορεινό σύμπλεγμα είναι φύσιν αδύνατο να μπορέσω να ασχοληθώ ουσιαστικά.

ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ:Εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση της αδιαφορίας όλων ανεξαιρέτως ημών.

Θελω να ξεκινήσω και να κάνω ερωτήσεις που απαιτώ κυριολεκτικά άμεσων απαντήσεων και δημοσίως σε όσους φυσικά έχουν να πουν κάτι και να απαντήσουν .Δεν μιλώ σαν ΠΕΤΡΟΣ ΑΛΟΙΜΟΝΟΣ αλλά σαν Πρόεδρος της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΑΙΝΗΣ.

01.Ερωτώ,να μου πουν οι όλοι οι κύριοι βουλευτές και πολιτευτές που έχουν περάσει κατά καιρούς  στο ΝΟΜΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ, έχετε επισκεφτεί ποτέ σας κανείς τον ΠΑΡΝΩΝΑ και το Οροπέδιο του Προφήτη ΗΛΙΑ; Θα απαντήσω εγώ σε αυτή την ερώτηση. ΠΟΤΕ!!!Γιατί; Πάλι απαντώ για εσάς. Γιατι κύριοι μόνο τρελός θα μπορούσε να επιχειρήσει να διαβεί με όχημα την διαδρομή από το ΤΑΛΜΙΡΙ και από την ΣΙΤΑΙΝΑ, εκτός και αν έχει προαποφασίσει να αλλάξει αυτοκίνητο.

Μόνο οχήματα ερπιστριοφόρα και αυτά με κίνδυνο. Και άμα με θεωρείτε υπερβολικό ελάτε να δοκιμάσετε όλοι και δεν αναφέρομαι μόνο στους παραπάνω αλλά και στον ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ τον Κύριο ΝΙΚΑ που σαφώς και ο άνθρωπος αυτός δεν εχει 1 ΧΡΟΝΟ, στον Κύριο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΡΗΣΤΟ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ που ισχύουν ακριβώς τα ίδια.

Και δεν κάνω πολιτική υπέρ κανενός όπως θα προστρέξουν να πουν, γιατί εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ το έχουμε παντεσπάνι ότι δεν μας συμφέρει να ακούμε να το πετάμε στην εύκολη δικαιολογία. Ας μου πουν επομένως όλοι οι προηγούμενοι τι έχετε κάνει πάνω σε αυτό το κομμάτι της ΑΡΚΑΔΙΚΗΣ ΓΗΣ. Κύριοι είναι το λιγότερο ντροπή όλων σας και όλων μας και βάζω μέσα και τον εαυτό μου, εν έτη 2020 ο δρόμος αυτός θα πρέπει  να ήταν ασφαλτοστρωμένος μέχρι το οροπέδιο εδώ και πολλά χρόνια. Κάποτε κύριοι ανέβαιναν χιλιάδες κόσμος στο οροπέδιο,και έχετε καταφέρει όλοι σας,γιατι περί κατορθώματος πρόκειται να ανεβαίνουν μερικές εκατοντάδες ήρωες με μόνο γνώμονα την αγάπη τους για το βουνό.

02.Ερωτώ να μου πείτε κύριοι της Περιφέρειας διαχρονικά τι έχετε κάνει για την διάνειξη ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΩΝ ΖΩΝΩΝ,στο όρος ΠΆΡΝΩΝΑ. Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Το βουνό και το δάσος της ΣΙΤΙΑΝΑΣ στο έλεος της μοίρας του έτσι; Δεν πειράζει άμα καούμε έχουμε το ΜΑΙΝΑΛΟΝ.

Να σας ρωτήσω και κάτι άλλο; Εγώ είμαι τυφλός μάλλον. Υπάρχει κύριοι του ΔΑΣΑΡΧΕΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ κανένα σημείο σε όλο τον ορεινό όγκο δεξαμενών πυρασφάλειας να μου πείτε και εμένα για να ξέρω; Αν πιάσει κύριοι φωτιά απο κεραυνό η από οποιαδήποτε άλλη αιτία θα καεί όλο το δάσος γιατί έχετε φροντίσει όλοι σας ο΄λα αυτά τα χρόνια και για τον δρόμο και για τις αντιπυρικές ζώνες και για  τις δεξαμενές.

ΤΡΊΤΟΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ και θα αναφερθώ στους κτηνοτρόφους που είναι άνθρωποι και φυσικοί φύλακες του δάσους θα έπρεπε να έχετε φροντίσει όλα τα παραπάνω για να μπορούν οι Άνθρωποι αυτοί να κινούνται αξιοπρεπέστατα και όχι κάθε τόσο και λιγάκι να είναι στα συνεργεία για βλάβες.

Ξέχασα και κάτι και με αυτό θα τελειώσω.

Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ κύριοι δεν είναι το μπαλάκι όλων σας όλα αυτά τα χρόνια για να κάνει της δουλειές σας και τις υποχρεώσεις που έχετε αναλάβει εσείς όλοι. Έχετε όπου σας συμφέρει αυτό είναι εντός ορίου οικισμού ,το άλλο είναι εκτός ορίου οικισμού αλλά και πάλι και στα εντός και στα εκτός είσαστε ΑΠΟΝΤΕΣ.Η Ελλάδα είναι ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ τα όρια της έχουν καθοριστεί με διεθνείς συμβάσεις και δεν θα έρθετε κανένας από εσάς να βάλει άλλα όρια κύριοι δεν σας το επιτρέπουμε κανένας.

   ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΩ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ  ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ  ΜΟΥ!!!
     ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΞΥΠΝΗΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΗΘΑΡΓΟ ΣΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here