Ο πρόεδρος της τ/κ Αγ.Πέτρου ,ενημερώνει για τα πρώτα αποτελέσματα μιας δημιουργικής συνεργασίας, που αναβαθμίζει το χωριό…

0
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Άγιος Πέτρος, 8 Οκτωβρίου 2020
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
 

Αγαπητοί συμπατριώτες,

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας με τη ψήφο της μας τίμησε τις τελευταίες εκλογές, αποτελώντας αυτό για μας μια δέσμευση και ευθύνη για την προσπάθεια για ανάταξη της πορείας του χωριού μας, την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξή του με τις νέες υποδομές και τα έργα. Γνωρίζουμε όλοι ότι το Κοινοτικό μας Συμβούλιο δεν έχει εκτελεστικές αρμοδιότητες και ούτε διαχειρίζεται αυτόνομα προϋπολογισμό.

 
Η αρμοδιότητά μας είναι να μελετάμε, να σχεδιάζουμε και να προτείνουμε έργα, δράσεις και λύσεις σε προβλήματα που υπάρχουν στο χωριό μας και στον τόπο μας. Να παρακολουθούμε τα αιτήματα και να πιέζουμε με κάθε τρόπο για την υλοποίησή τους. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να αναπτύξουμε συνεργασίες με όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, τα Υπουργεία και κυρίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή το Δήμο και την Περιφέρεια.
 
Μετά τις εκλογές ξεχνώντας τις όποιες αντιθέσεις μας προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε με όλα τα μέλη του Κοινοτικού μας Συμβουλίου, αλλά και με το Δήμο μας και την Περιφέρεια, τους οποίους έχουμε κατακλύσει με προτάσεις και αιτήματα. Δεν θέλω τώρα να κάνω πλήρη απολογισμό, για τα έργα και τις προσπάθειες τις οποίες, όλοι όσοι μένετε στον Άγιο Πέτρο βλέπετε. Όμως οι προσπάθειες μας για την στήριξη και αναβάθμιση του χωριού μας αποδίδουν καρπούς.
 

Η άρτια συνεργασία που αναπτύξαμε και διατηρήσαμε αυτό το χρόνο με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ Λαμπρόπουλο και τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκαντζό μας έφεραν αποτελέσματα. Το οδικό δίκτυο από τον Άγιο Πέτρο έως την Μαλεβή επισκευάστηκε και ασφαλτοστρώθηκε με καινούργιο τάπητα, σε ένα έργο συνολικής αξίας περίπου 2.000.000 ευρώ. Δημοπρατήθηκε και σύντομα θα ξεκινήσει ο δρόμος από Άγιο Πέτρο Καστρί αξίας 1.000.000 €. Επιπλέον, ο δρόμος από Άγιο Πέτρο έως τα Βούρβουρα θα χρηματοδοτηθεί με 600.000 €.

 
Θέλω να σας ενημερώσω, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, ότι στην σημερινή συνάντηση εργασίας της Περιφέρειας μας, ανακοινώθηκε πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα δημοπρατηθεί η κατασκευή γηπέδου 5χ5 στο παλαιό μικρό γηπεδάκι του χωριού μας, προϋπολογισμού 65.000 €.
 
Ευχαριστούμε θερμά όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο και υποσχόμαστε πως ο Άγιος Πέτρος θα συνεχίσει τη συνεργασία εν αναμονή και άλλων έργων, όπως οι 200.000 € για την εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΑΚΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here