Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δήμου μας,ενημερώνει για σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν σήμερα ,στην 1η «Δια περιφοράς» συνεδρίαση …

0
Δ.Σ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ

Αγαπητοί συνδημότες ,

Σήμερα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας με  16 θέματα προς συζήτηση. Εξαιτίας των  κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης των αρνητικών επιπτώσεων  της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19  και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς και  σύμφωνα με το Άρθρο 10 παρ. 1 της Π.Ν.Π (Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου) η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 55/τεύχος Α΄ /11-3-2020. Αυτό σημαίνει ότι για πρώτη  φορά δεν ακολουθήθηκε η γνωστή διαδικασία συμμετοχής των δημοτικών συμβούλων δια ζώσης και με φυσική παρουσία, αλλά η επικοινωνία μας επετεύχθη μέσω ηλεκτρονικών μέσων, διαδίκτυο, τηλέφωνο.

Οι αρχηγοί των παρατάξεων,  οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων τήρησαν μια απολύτως υπεύθυνη στάση και απέδειξαν ότι το κοινό καλό του τόπου μας μπορεί  να μας ενώσει.

Οι μέρες που διανύουμε είναι αναμφίβολα δύσκολες για όλους τους Έλληνες.  Ακόμη όμως και μέσα σε αυτή τη κρίσιμη συγκυρία ο δήμος  μας πρέπει να λειτουργήσει απρόσκοπτα και είμαστε όλοι εδώ παρόντες για να το διασφαλίσουμε. Να είστε σίγουροι ότι δεν θα διστάσουμε και δεν θα καθυστερήσουμε να λάβουμε καμία απόφαση που να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου προς όφελος των πολιτών και μέτρα που να ανακουφίζουν τις ευπαθείς ομάδες του δήμου μας !

 Ήδη ο Δήμαρχος έγκαιρα έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα σε συνδυασμό και με τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης για την κάλυψη των αναγκών απολύμανσης των κοινόχρηστων χώρων, εξυπηρέτησης των πολιτών και φροντίδας των ευπαθών ομάδων του δήμου μας.

 Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, η πολιτική προστασία και οι υπηρεσίες του Δήμου μας βρίσκονται καθημερινά σε ετοιμότητα και  με  αυξημένα αντανακλαστικά με σκοπό την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης που διανύουμε.

  Η ΔΗΚΕΔΗΒΚ (Κοινωφελής Επιχείρηση) μέσω του Προέδρου της και του  προσωπικού  της,   ως δομή για την περίθαλψη και εξυπηρέτηση ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ’ οίκον βοήθειας, καθημερινά δίνουν  μάχη για την στήριξη των ευπαθών ομάδων του Δήμου μας ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου μας.

 Όλοι μας ανεξαιρέτως  αιρετοί και  πολίτες έχουμε  χρέος όχι μόνο να υπερασπισθούμε αλλά και να τηρήσουμε ευλαβικά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες που δίνουν καθημερινά οι ειδικοί επιστήμονες του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας) αλλά και τα μέτρα που λαμβάνει η  πολιτεία και η Πολιτική Προστασία της Κυβέρνησης όσο σκληρά και να είναι.  #ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ-ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΕ ΑΣΚΟΠΑ-ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ#.

 Αυτή την ώρα δεν θα πρέπει να υπολογίσουμε την οικονομική ζημία που υφίσταται ο κάθε ένας από εμάς ή τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Η στάθμιση των αγαθών της υγείας και της ζωής μας καταδεικνύουν ότι τα τελευταία αυτά υπερτερούν έναντι κάθε άλλου υλικού αγαθού. Η πολιτεία άλλωστε έχει ψηφίσει συγκεκριμένα μέτρα οικονομικής  στήριξης των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών τα οποία μπορεί να μην είναι αρκετά αλλά μπορούν να ικανοποιήσουν  έστω και πρόσκαιρα τις άμεσες βιοτικές ανάγκες των πολιτών. Μέτρα οικονομικής στήριξης ακόμη και μέσω  απαλλαγών  προβλέφθηκαν και για τους πολίτες μέσω των δήμων.

  • Σήμερα αποφασίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, ύστερα από πρόταση του Δημάρχου κ. Γ. Καμπύλη:

→  Την αποδοχή έκτακτης επιχορήγησης ποσού 20.000,00 Ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών  προς κάλυψη αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 .

  • Σημαντικές έκτακτες οικονομικές ελαφρύνσεις για την ανακούφιση των επιχειρήσεων του δήμου μας και συγκεκριμένα:

Α. Την πλήρη απαλλαγή από τα αναλογούντα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων και του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού για όλο το χρονικό διάστημα  που ισχύουν οι περιορισμοί, για όσες επιχειρήσεις διέκοψαν ολοσχερώς τη   λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του   κορωνοϊού COVID-19.

Β.  Την  πλήρη απαλλαγή  από τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων   για το χρονικό διάστημα  που ισχύουν οι περιορισμοί, για όσες επιχειρήσεις περιόρισαν τη δραστηριότητά τους (χωρίς να κάνουν χρήση κοινόχρηστων χώρων με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων ).

Ο Δήμος μας δηλαδή  έκανε  χρήση των δυνατοτήτων της Π.Ν.Π. (Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου) με ημερομηνία 20-3-2020 ΦΕΚ 68/τεύχος Α΄ μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου και έλαβε αμελλητί  αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης και την ανακούφιση των πληγέντων ελεύθερων επαγγελματιών του τόπου μας.

Η λειτουργία του δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας  είναι συνεχής και σε πλήρη επικοινωνία τόσο με το Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, τους επικεφαλής των παρατάξεων, τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και με όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων επιδιώκουμε  τη  λήψη έγκαιρα  όλων των αναγκαίων αποφάσεων για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου   προς όφελος των πολιτών και των ευπαθών ομάδων.

Κλείνοντας θα ήθελα να  σας κάνω γνωστό ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μας  θα βρίσκονται στη διάθεση των δημοτών καθ’ όλο το επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα, όλες οι δομές στήριξης των ευπαθών ομάδων του Δήμου είναι παρούσες, το ανθρώπινο δυναμικό  αιρετοί και υπάλληλοι στις θέσεις τους  έτσι ώστε με συνεργασία και ομοψυχία να βγούμε αλώβητοι από   την πρωτόγνωρη για όλους μας κατάσταση.

   Με εκτίμηση

           Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

   Θέμης    Δ.   Πλακοκέφαλος

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here