Ο σχεδιασμός υποδομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσιάστηκε στον υπουργό Κ. Καραμανλή από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα & Άλλα νέα…

0
Ο σχεδιασμός υποδομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου παρουσιάστηκε στον υπουργό Κ. Καραμανλή από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, στην Τρίπολη

Posted: 16 Jul 2020 10:14 AM PDT

Τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως προς τα μεγάλα έργα υποδομής, προκειμένου η περιοχή αυτή να βαδίσει σύμφωνα με τις αναμφισβήτητες δυνατότητες που διαθέτει, παρουσίασε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίπολη σήμερα, Πέμπτη 16 Ιουλίου.

Ο περιφερειάρχης είχε στο γραφείο του συνεργασία με τον υπουργό, ο οποίος συνοδευόταν από τον υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Βλάση, τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο, άλλα στελέχη του υπουργείου, καθώς επίσης τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου.

Μετά την συνεργασία των δύο πλευρών, παρουσία αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, έγιναν δηλώσεις τόσο από τον υπουργό Κ. Καραμανλή, όσο και από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, ενώ χαιρέτισε και ο υφυπουργός Κ. Βλάσης.

Ακολούθησε η υπογραφή -από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου- του χρησιδανείου προς την Περιφέρεια της ανενεργού μετρικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι, συνολικού μήκους περί τα 60 χιλιόμετρα, ο χώρος της οποίας θα διαμορφωθεί σε οικολογικό – περιβαλλοντικό – πολιτιστικό πάρκο, σε εφαρμογή του μάστερ πλαν που θα αρχίσει σύντομα να εκπονείται.

Στον υπουργό, ο περιφερειάρχης επέδωσε αντίγραφο του εμβλήματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενός αναγλύφου με τον μυθικό ήρωα Πέλοπα, καθώς και εκδόσεις οδηγών και βιβλίων σχετικά με τις Περιφερειακές Ενότητες, αλλά και τοπικά προϊόντα από διάφορες περιοχές της Περιφέρειας.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π. ΝΙΚΑ

Απευθυνόμενος ο περιφερειάρχης στον υπουργό, κι αφού τον καλωσόρισε και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του, αλλά και το έργο του στο υπουργείο -τόσο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και εν γένει-, σημείωσε:

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται κάτω από τις δυνατότητές της και καταβάλουμε μεγάλες και συνεχείς προσπάθειες ώστε η ιστορική αυτή περιοχή να φθάσει στο επίπεδο στο οποίο δικαιούται να βρίσκεται.

Εχουμε κάνει σχεδιασμό για μεγάλα έργα σε κάθε μία από τις Περιφερειακές Ενότητες.

– Για την Κορινθία, είναι το θέμα της καταργημένης σιδηροδρομικής μετρικής γραμμής των 60 χιλιομέτρων, από την Κόρινθο ώς το Δερβένι. Ευχαριστώ για τη συμβολή σας κύριε υπουργέ στο να παραχωρηθεί η εν λόγω γραμμή στην Περιφέρεια προκειμένου ο χώρος που καταλαμβάνει να αποτελέσει ένα μεγάλο οικολογικό και περιβαλλοντικό πάρκο. Το μεγάλο αυτό έργο θα μεταμορφώσει την περιοχή, η οποία ταλαιπωρείται από περιβαλλοντικά ζητήματα.

Ευχαριστίες για το ίδιο θέμα απευθύνω και στα στελέχη της ΓΑΙΑΟΣΕ και του ΟΣΕ γενικότερα, για την πολύτιμη βοήθειά τους, όπως επίσης και προς τον γενικό γραμματέα Μεταφορών.

Επίσης κορυφαίο ζήτημα για την Κορινθία αποτελεί και η αναγκαιότητα άμεσης παράδοσης της μελέτης για τα διαβρωτικά φαινόμενα στον Κορινθιακό Κόλπο.

– Για την Αργολίδα, ολοκληρώνεται η μελέτη διασύνδεσης, επιτέλους, του Ναυπλίου και του Αργους με τον αυτοκινητόδρομο Α7 του “Μορέα”.

– Για την Αρκαδία υπάρχει εδώ και 40 – 50 χρόνια το μεγάλο θέμα της παράκαμψης των Λαγκαδίων, έργο του οποίου πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα η μελέτη, να παραδοθεί στην Περιφέρεια προκειμένου να το εντάξουμε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

– Για τη Λακωνία είναι ο δρόμος από τη Σπάρτη μέχρι το Γύθειο, η μελέτη του οποίου γίνεται από το υπουργείο Υποδομών κι αν μας παραδοθεί εγκαίρως, το εν λόγω έργο θα μπορέσει να ενταχθεί στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, στην τροποποίηση του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

– Για τη Μεσσηνία, έχουμε τους δύο οδικούς άξονες, αφ’ ενός ο δρόμος από την Καλαμάτα μέχρι τον Ριζόμυλο -έργο για το οποίο πρόσφατα το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων- και αφ’ ετέρου ο δρόμος από το Καλό Νερό μέχρι την Τσακώνα.

Τονίζω, παράλληλα, ότι για μας είναι κρίσιμο και θέμα μεγάλης σημασίας η ενεργοποίηση -στο σύνολό της- τής σιδηροδρομικής γραμμής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέχρι την Καλαμάτα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε ανάπτυξη των Βιομηχανικών Περιοχών Τρίπολης, Καλαμάτας, Μελιγαλά -και σε λίγο της Μεγαλόπολης, όπου έχουμε το ειδικό πρόβλημα της μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή-, χωρίς να έχουμε  τη δυνατότητα μεταφορών με σιδηρόδρομο.

Τονίζω ότι είμαστε έτοιμοι ως Περιφέρεια να δεσμεύσουμε χρήματα και να συνεργαστούμε με τον ΟΣΕ και για τη συντήρηση της γραμμής μέχρι την Καλαμάτα, αλλά και για τη μελέτη κανονικοποίησης, όπως πράξαμε και για τη γραμμή από την Κόρινθο μέχρι το Ναύπλιο, η οποία αναμένεται να επανενεργοποιηθεί μέσα στην επόμενη χρονιά και ως Περιφέρεια δεσμεύσαμε προς τούτο πίστωση 15.000.000 ευρώ. Για το τελευταίο ευχαριστούμε τον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ και για τη δική τους προσπάθεια και συμβολή.

Ευχαριστούμε για την έλευσή σας, θα είμαστε συμπαραστάτες εν τοις πράγμασι στο έργο σας”.

 

Για τη σημερινή συνάντηση από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση, την οποία μπορείτε να δείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο:
Ουσιαστικά αναπτυξιακά ζητήματα δρομολογούνται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 16 Jul 2020 10:13 AM PDT

Ουσιαστικά ζητήματα για σημαντικά έργα υποδομών διευκρινίστηκαν στη συνάντηση εργασίας που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίπολη, σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου.

Ειδικότερα, όσον αφορά τον σιδηρόδρομο έγινε γνωστό στην εν λόγω συνάντηση -με τη συμμετοχή αντιπεριφερειαρχών και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας, καθώς και του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ Θανάση Κοτταρά, του ομολόγου του της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου, αλλά και του υφυπουργού Απόδημου Ελληνισμού Κώστα Βλάση- ότι οι εργασίες στη γραμμή Κόρινθος – Ναύπλιο θα έχουν ολοκληρωθεί σε 3 μήνες και η επαναλειτουργία της προγραμματίζεται μέσα στο 2021.

Οσον αφορά την κυκλοφορία του τρένου ώς την Καλαμάτα ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Θ. Κοτταράς είπε ότι θα διενεργηθεί αποτύπωση της κατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής και στη συνέχεια θα προχωρήσουν οι απαιτούμενες μελέτες για αποκατάσταση της γραμμής από το Αργος και προς τον νότο της Περιφέρειας.

Οπως τόνισε δε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, όταν έλθει ο χρόνος για τις μελέτες αποκατάστασης της μετρικής γραμμής, η Περιφέρεια θα συμβάλει οικονομικά στο εν λόγω έργο.

Οσον αφορά τα οδικά έργα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εξέφρασε την εκτίμηση πως σε 18 μήνες θα αρχίσει ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος, όπως επίσσης και ότι θα παραδοθεί έγκαιρα η μελέτη για τον δρόμο Σπάρτη – Γύθειο.

Ωστόσο εξέφρασε αμφιβολίες για τον χρόνο παράδοσης της μελέτης παράκαμψης των Λαγκαδίων, προσθέτοντας ότι όσον αφορά τον δρόμο Καλό Νερό – Τσακώνα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη για την ώρα.

Θετικά, εξ άλλου, ανταποκρίθηκε ο Κ. Καραμανλής στο αίτημα που διατυπώθηκε σχετικά με τον νόμο 4412/2016 περί των δημοσίων έργων, καθώς -όπως τόνισε ο περιφερειάρχης- τα ισχύοντα σήμερα έχουν ως συνέπεια να χάνεται σημαντικός χρόνος, κάτι που αποβαίνει σε βάρος των έργων.

Ο υπουργός δήλωσε, ειδικότερα, ότι μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του εν λόγω νόμου.

Τέλος, θετικά στάθηκε ο υπουργός και όσον αφορά τη δυνατότητα οι Περιφέρειες να ενισχύσουν τις άγονες γραμμές των υπεραστικών ΚΤΕΛ.

Συνάντηση του περιφερειάρχη με τον διευθυντή της Αναπτυξιακής Πάρνωνα

Posted: 16 Jul 2020 10:12 AM PDT

Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην Τρίπολη, σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου, με τον γενικό διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα Μαρίνη Μπερέτσο.

Εκταμιεύσεις 250.000 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 16 Jul 2020 10:09 AM PDT

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 250.000 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Ενημέρωση των κατοίκων των Δολιανών για το έργο της παράκαμψης

Posted: 16 Jul 2020 10:08 AM PDT

Στην ενημέρωση των κατοίκων σχετικά με την πορεία των απαλλοτριώσεων για το έργο της παράκαμψης των Δολιανών προέβη χθες, Τετάρτη 15 Ιουλίου, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Αρκαδίας, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Λαμπρόπουλο.

Η συνάντηση έγινε εν όψει της δημοσίευσης σε ΦΕΚ των απαλλοτριώσεων, προκειμένου οι κάτοικοι να ενημερωθούν σχετικά με τις λεπτομέρειες του έργου αλλά και για την επίσπευση των διαδικασιών.

Σε 204 ανήλθαν τα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 16 Jul 2020 10:04 AM PDT

Ενα επιπλέον κρούσμα κορονοϊού αναφέρθηκε χθες Τετάρτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία ο αριθμός των προσβληθέντων ανέρχεται σε 204 άτομα . Το νέο κρούσμα προέκυψε στην Π.Ε. Αργολίδας και αφορά εισαγόμενο περιστατικό.

Ειδικότερα, στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χθες Τετάρτη 15 Ιουλίου η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας σημειώνονται τα εξής:

«Αναφέρεται ένα νέο κρούσμα του κορονοϊού SARS-CoV-2 από εισαγόμενο περιστατικό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Το αναφερόμενο κρούσμα διαπιστώθηκε στην ΠΕ Αργολίδας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό, ανέρχεται στην Περιφέρεια μας σε διακόσιους τέσσερις (204)

και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: έξι (6) + ένα (1) εισαγόμενο: (7)* και εκατόν εξήντα δύο (162) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο εκατόν εξήντα εννέα (169)  αφαιρέθηκαν από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετα δύο (2) και δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου*

ΠΕ Αρκαδίας: τρία (3)  + ένα (1) – ενέχεται ως αρνητικό και δεν περιλαμβάνεται επί του συνόλου

ΠΕ Κορινθίας: δεκαέξι (16)

ΠΕ Λακωνίας: ένα (1)**  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1) εισαγόμενο σε πύλη εισόδου και δεν

προσμετρούνται άλλα δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου**

ΠΕ Μεσσηνίας: δεκατέσσερα (14)*** + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δεκαπέντε (15)  αφαιρέθηκε από την επίσημη επικαιροποιημένη αναφορά του ΕΟΔΥ πρόσθετο ένα (1)***

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν δέκα άνδρες (110) και ενενήντα τέσσερις γυναίκες (94).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων δεκατέσσερα (14) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε είκοσι επτά (27). Τρεις εκ των νοσηλευόμενων εξήλθαν από τη ΜΕΘ. Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης) λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 15/07/2020 ώρα 15:00) και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ:

Ανακοίνωση 16-07-2020

Αυτοψία στις εργασίες αποκατάστασης του εθνικού δρόμου Κόρινθος – Αργος

Posted: 16 Jul 2020 10:03 AM PDT

“Η βελτίωση του οδικού δικτύου είναι μια από τις κύριες προτεραιότητες της περιφερειακής Αρχής” δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, στο πλαίσιο αυτοψίας που διενήργησε στις εργασίες αποκατάστασης του εθνικού δρόμου Κορίνθου – Αργους.

Τον αντιπεριφερειάρχη συνόδευαν στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας, εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας και ο πρόεδρος του Αγίου Βασιλείου Κώστας Παπαχαραλάμπους.

Η στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας

Posted: 16 Jul 2020 10:01 AM PDT

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, η στελέχωση συνολικά των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου, ήταν η εξής:

Σε σύνολο 796 υπαλλήλων, 127 απουσίασαν λόγω κανονικού τύπου αδειών (κανονική, αναρρωτική, ειδικές άδειες ανατροφής κλπ).

Αναλυτικά, την στελέχωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας σήμερα, ανά Περιφερειακή Ενότητα, μπορείτε να δείτε εδώ:

Δελτίο παρουσίας υπαλλήλων 16 Ιουλίου 2020

Δ.Α.Ο.Κ. Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ -ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ 17-07-2020

Posted: 16 Jul 2020 04:09 AM PDT

Η ΔΑΟΚ ΠΕ Μεσσηνίας ανακοινώνει  ότι:

Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/7/2020 θα πραγματοποιηθεί ψεκασμός Δακοκτονίας στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:…..

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here