Πέτρος Τατούλης: «Χωρίς ενότητα και διάθεση αυτοθυσίας δεν υπάρχει σωτηρία αυτού του τόπου»

0

Ως καμπάνα κινδύνου για αφύπνιση πρέπει να αποτελούν τα φωτεινά παραδείγματα αυτοθυσίας των Ηρώων της Επανάστασης του 1821, Παπαφλέσσα και Αναγνωσταρά. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, που παρευρέθηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου στην γιορτή που έγινε στην Πολιανή, προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη των Ηρώων της Επανάστασης του 1821, Γρηγορίου Δικαίου – Παπαφλέσσα και Χρήστου Κορομηλά – Αναγνωσταρά, που κατάγονται από εκεί.

Ο Περιφερειάρχης στον χαιρετισμό του ανέφερε αρχικά ότι η υπόθεση σωτηρίας της χώρας είναι πρόβλημα όλων μας, το οποίο λύνεται μόνο με δουλειά, ενώ στη συνέχεια τόνισε πώς τα φωτεινά παραδείγματα αυτοθυσίας των Παπαφλέσσα-Αναγνωσταρά, θα πρέπει να λειτουργήσουν ως καμπάνα κινδύνου για να μας αφυπνίζουν από τον τρόπο που σκεφτόμαστε σήμερα.

Χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης τόνισε: «Η υπόθεση σωτηρίας της χώρας είναι πρόβλημα όλων μας. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, θέλουμε δύο πράγματα. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας πώς χωρίς δουλειά δεν λύνονται τα προβλήματα της χώρας και δεύτερον, πώς πρέπει να λειτουργούν ως καμπάνα κινδύνου τα ζωντανά παραδείγματα της παράδοσης και της ιστορίας μας, για να μας αφυπνίζουν από τον τρόπο που σήμερα σκεφτόμαστε και λειτουργούμε.

Το παράδειγμα του Παπαφλέσσα και το παράδειγμα του ηρωικού του θανάτου και της αυτοθυσίας του, ως παράδειγμα διόρθωσης λαθών και ως συνέπεια απέναντι στην ιστορία. Όπως και το φωτεινό παράδειγμα του Αναγνωσταρά, που έμεινε τελευταίος στην μάχη ρίχνοντας και την τελευταία του βολή. Πιάστηκε αιχμάλωτος αλλά δεν κιότεψε ποτέ του! Έμεινε σταθερός στις απόψεις και τις ιδέες του! Για αυτό βασανίστηκε και εκτελέστηκε από τον Ιμπραήμ. Αυτά ήταν τα δύο φωτεινά παραδείγματα»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατέληξε ότι αυτό που μέτρησε ακόμα περισσότερο ήταν η συμμετοχή του λαού και των ανθρώπων που θυσιάστηκαν εν γνώσει τους: «Δεν ήταν μόνο οι φωτισμένοι άνθρωποι, ήταν ο απλός λαός που συνέβαλε τα μέγιστα σε αυτή την ιστορία. Χωρίς τον λαό και τους πολίτες δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας σε αυτόν τον τόπο».

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here