Παγκόσμια Ημέρα αυτισμού

0

Ο κόσμος του αυτιστικού σε 60 δευτερόλεπτα… (video)

Ο αυτισμός είναι μια αρκετά συχνή διαταραχή που εμποδίζει τα άτομα να κατανοούν σωστά όσα βλέπουν, ακούν και γενικά αισθάνονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στις κοινωνικές σχέσεις, την επικοινωνία και την συμπεριφορά τους. Γνωρίζατε όμως πώς ένα άτομο που έχει αυτισμό αντιλαμβάνεται πραγματικά την καθημερινότητά του;

 Δείτε στο παρακάτω απίστευτο βίντεο πώς ένα άτομο με αυτισμό αντιλαμβάνεται τον κόσμο γύρω του:

Στο παρακάτω βίντεο θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον αυτισμό.

Ο αυτισμός είναι μια σοβαρή αναπτυξιακή διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από μειωμένη κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, καθώς και από περιορισμένη, επαναλαμβανόμενη και στερεότυπη συμπεριφορά.

Τα άτομα με αυτισμό έχουν δυσκολία στην εκμάθηση γλώσσας, την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τις διαπροσωπικές σχέσεις με άλλους ανθρώπους. Είναι πολύ πιο συχνός από όσο νομίζουμε (υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 5.000 παιδιά και ενήλικα άτομα με κλασικό αυτισμό και 30.000 άτομα με αυτιστικού τύπου διαταραχές ανάπτυξης – πιθανότερο βέβαια τα νούμερα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα καθώς διευρύνεται η διαδικασία της διάγνωσης) ενώ χαρακτηριστικά του είναι η τρομερή υπερκινητικότητα ή η συνήθιστη παθητικότητα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

Δείτε αναλυτικά παρακάτω:

Μπορείτε να δείτε και εδώ πώς θα αναγνωρίσετε στο παιδί τα πρώτα σημάδια για αυτισμό:

Πηγή: mama365.gr

https://www.o-klooun.co

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού: Μύθοι και αλήθειες γύρω από τον αυτισμό

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ