Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

0

Δελτίο Τύπου

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

«Δημιουργώντας ένα ασφαλές πλαίσιο αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη»-σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης 30 Ιουνίου 2021 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:

«Συνδέσεις και επανασυνδέσεις, φροντίδα και ανθεκτικότητα στο Σχολείο – Εμπειρίες εκπαιδευτικών από την εφαρμογή στο πεδίο».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν, οι δράσεις του Kέντρου Πρόληψης οι οποίες υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς με στόχο την υποστήριξη και ενίσχυση των εκπαιδευτικών στο έργο τους, σε μια δύσκολη για όλους μας συγκυρία όπως αυτή της πανδημίας.

Με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο του 2020 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Παιδαγωγικού έργου ΠΕ 11 ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσουβιωματικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής που υπηρετούν στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αρκαδίας με θέμα:«Σχολείο 2020: Ομαλή προσαρμογή και επανασύνδεση σε εποχή κρίσης»

Το σεμινάριο είχε σαν στόχοτην ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σε πρακτικά εργαλεία βιωματικής μάθησης ώστε να τα εφαρμόσουν στις τάξεις τους και να συμβάλλουν στην δημιουργία υποστηρικτικού περιβάλλοντος στο χώρο του σχολείου, στην διευκόλυνση της προσαρμογής των μαθητών και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής όπως η αναγνώριση συναισθημάτων, η εύρεση λύσεων και η ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε ψυχοπιεστικές συνθήκες.

Στην συνέχειακατά το χρονικό διάστημα Απριλίου – Μαΐου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας, πραγματοποιήθηκαν δύοδιαδικτυακά βιωματικά σεμινάρια σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης με θέμα: «Πρόληψη κατ’ οίκον: Από το Α ως το Ω»*.

Σκοπός τους ήτανη ενδυνάμωση, η υποστήριξη και η φροντίδατων ίδιων των εκπαιδευτικών σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, μέσω της ανάπτυξης ατομικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων που συμβάλλουν στηθετική προσαρμογή, στηνψυχική ανθεκτικότητακαι στηνψυχική ευεξία. Επιπλέον, η διαδικασία αυτή αποτέλεσε ερέθισμα για τονεμπλουτισμό της εξ αποστάσεως επικοινωνίας με τους μαθητές τους.

Τέλος, στην εκδήλωση, αποτύπωσαν και παρουσίασαν με εξαιρετικά δημιουργικό τρόποτην εμπειρία τους οι εκπαιδευτικοίΠρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν στα παραπάνω βιωματικά σεμινάρια του Κέντρου.

*Το ομώνυμο εκπαιδευτικό υλικό που αξιοποιήθηκε έχει δημιουργηθεί από το Κέντρο Πρόληψης Δήμου Αθηναίων«Αθηνά Υγεία».

Συντονίστριες:

Για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Τραχανά Φωτεινή, Κοινωνιολόγος.

Για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Μαρία Βουδούρη, Ψυχοπαιδαγωγός.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here