Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Aναξιόπιστα τα rapid test!

0

Γραφεί ο Θοδωρής Καραγιαννίδης

Πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και των αρμόδιων αρχών προκαλεί η απάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, μετά από ερώτημα του tvxs.gr, που αναφέρει ότι τα rapid test αντιγόνων για τον κοροναϊό -που διαφημίζει και χρησιμοποιεί η ελληνική κυβέρνηση- είναι αναξιόπιστα και δεν συνιστώνται σε μαζικό πληθυσμό και ασυμπτωματικούς !

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα που υποβλήθηκε αν ενθαρρύνει την υποκατάσταση των μοριακών τεστ με τα rapid test αντιγόνων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απαντά στο tvxs,gr ότι  “τα αντιγονικά test, αποτελούν έναν εύχρηστο, ταχύτερο και φθηνότερο τρόπο εξέτασης για τη νόσο COVID – 19, αλλά μέχρι στιγμής δεν είναι τόσο αξιόπιστα όσο τα μοριακά NAATγενικά RT – PCR tests. Ο ΠΟΥ έχει εκδώσει ειδικές οδηγίες σχετικά με το πότε θα πρέπει αυτά να
χρησιμοποιούνται.”

Περαιτέρω, όπως σημειώνει στο σχετικό αποκαλυπτικό του άρθρο ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο ΠΟΥ είναι επιφυλακτικός και δηλώνει στο tvxs.gr ότι τα rapid test είναι στο στάδιο της αξιολόγησης ενώ, στις οδηγίες του – στις οποίες παραπέμπει- μιλά με σαφήνεια για τη χρήση τους μόνο σε συμπτωματικούς και όχι σε μαζικά τεστ στην κοινότητα όπως χρησιμοποιούνται από τις ελληνικές αρχές. Όμως, ήδη, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, έχουν χρησιμοποιηθεί 8879 τεστ αντιγόνων. 

Διαβάστε επίσης τα αποκαλυπτικά άρθρα του Θανάση Παπαγεωργίου στο Tvxs.gr:  

Γιατί τα διαφημίζει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση;

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόσφατο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός ανέφερε επί λέξει:  “Είμαστε από τους πρώτους στην Ευρώπη που διαθέτουμε τα καινούργια rapid test αντιγόνων”. Τότε είχε περάσει απαρατήρητο αλλά πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αφήνει εκτεθειμένο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. .

Ήδη εδώ και δύο εβδομάδες το Υπουργείο Υγείας και ΜΜΕ παρουσιάζουν ως επιτυχία ότι η Ελλάδα έχει αποκτήσει 200.000 rapid test. “Η ελληνική κυβέρνηση ενεργώντας με ταχύτητα «έκλεισε» την αγορά 200.000 τεμαχίων ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορωνοϊού” αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα στις 11/9 ενώ το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που τα προμηθεύτηκε. Δηλώσεις για τη χρησιμότητα των μαζικών τεστ, έχουν κάνει διάφοροι επικεφαλής φορέων και  επιστήμονες-εκπρόσωποι της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Τα rapid test, που ο ΠΟΥ χαρακτηρίζει αναξιόπιστα και ακατάλληλα, ουσιαστικά, για μαζικό πληθυσμό,  χρησιμοποιούνται από την προηγούμενη εβδομάδα στη Λέσβο για τον έλεγχο των προσφύγων που βρίσκονται στο νέο καταυλισμό ενώ ήδη χρησιμοποιούνται και στο κέντρο της Αθήνας τις τελευταίες μέρες για την αντιμετώπιση της νέας έξαρσης. Μάλιστα, δημοσιεύματα το Σάββατο, έκαναν λόγο για μεγάλη αποτελεσματικότητα και μικρό αριθμό κρουσμάτων που εντοπίζονται ! 

Σοβαροί και κίνδυνοι και ερωτηματικά για την κυβέρνηση

Οι κίνδυνοι, που εντοπίζουν επιστήμονες  μετά την αποκάλυψη του tvxs.gr, είναι πολύ σοβαροί. Ο κυριότερος ότι με τη διενέργεια αναξιόπιστων τεστ σε μαζική κλίμακα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι πολίτες που είναι θετικοί παίρνουν ψευδές αποτέλεσμα και συνεχίζουν τις οικογενειακές και κοινωνικές επαφές, προκαλώντας ανεξέλεγκτη διασπορά. Για αυτό και τα ερωτήματα για την κυβέρνηση είναι σοβαρά:

– Γιατί παραβιάζει τις σαφείς οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη μη ενδεδειγμένη μέθοδο μαζικών τεστ στην κοινότητα;
– Χρησιμοποιώντας  μαζικά τεστ και επιδεινώνει τις συνθήκες της πανδημίας και διαστρεβλώνει τα πραγματικά δεδομένα για την εξάπλωση της πανδημίας;

Όμως, ειδικά μετά από όσα αποκαλύφθηκαν το καλοκαίρι για την αποσιώπηση κρουσμάτων σε νησιά, εργοστάσια κλπ, προκύπτουν αυθόρμητα κάποια ερωτήματα:

– Με ποια διαδικασία καταγράφονται με ακρίβεια τα επίμαχα τεστ αντιγόνων εφόσον δεν γίνονται σε γνωστά εργαστήρια.
– Με ποιο πρωτόκολλο για αδιάβλητη διαδικασία καταγράφονται και συμπεριλαμβάνονται στις επίσημες ανακοινώσεις τα τεστ που γίνονται ιδιωτικά από πολίτες. 
-Υπάρχει σε εξέλιξη προσπάθεια συστηματικής υποκαταγραφής της νόσους, ώστε να μην πληγεί το πολιτικό αφήγημα;

https://tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ