Πανελλαδικές: Αυτά είναι τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

0

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, μάθημα με οποίο άνοιξε σήμερα η αυλαία των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων.

Στους υποψήφιους που εξετάστηκαν με το νέο σύστημα δόθηκαν κείμενα των συγγραφέων Θεόδωρου Γρηγοριάδη με τίτλο «Το γιατρικό της αμόλυντης λογοτεχνίας» και Κώστα Ε. Τσιρόπουλου με τίτλο «Γράφειν» καθώς και ποίημα του Τίτου Πατρίκιου από τη συλλογή «Σε βρίσκει η ποίηση».

Στους υποψήφιους που εξετάστηκαν με το παλαιό σύστημα δόθηκε άρθρο του συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη με τίτλο «Ανάγνωση: η προσωπική τέχνη».

Τα θέματα με το νέο σύστημα:

 

Τα θέματα με το παλιό σύστημα:

Μετά από τη σημερινή εξέταση, οι υποψήφιοι (που θα εξεταστούν και με το νέο και το παλαιό σύστημα), θα εξεταστούν την Τετάρτη, 17 Ιουνίου, στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στα Μαθηματικά (Ομάδες Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη 16 Ιουνίου, με το μάθημα των Νέων Ελληνικών (Γενικής Παιδείας)
tvxs.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here