Παπαηλιού: Συνάντηση με μέλη της Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών Βόρειας Κυνουρίας

0

  Συνάντηση του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙZA Προοδευτική Συμμαχία

                                         Γιώργου Παπαηλιού

       με μέλη της Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών Βόρειας Κυνουρίας

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Παπαηλιού συναντήθηκε στο Άστρος  με μέλη της Επιτροπής Αγώνα των Αγροτών της Βόρειας Κυνουρίας και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών της Κυνουρίας.

Η κλιματική αλλαγή τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει τεράστιες ζημίες και στην ελαιοπαραγωγή, όπως οι φετεινές υψηλές θερμοκρασίες στην ελαιοπαραγωγή της Κυνουρίας.

Είναι γνωστό, ότι ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν καλύπτει ζημίες που προκαλούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες (τον καύσωνα) και άλλα ακραία φυσικά φαινόμενα. Ο κανονισμός χρειάζεται επικαιροποίηση, η οποία είχε δρομολογηθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με την εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης, την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ δεν προχώρησε.

Οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis) για την, έστω μερική, αποκατάσταση των ζημιών-την εισοδηματική στήριξη των ελαιοπαραγωγών σε περιοχές στις οποίες το λάδι είναι η μοναδική πηγή εισοδήματος, μπορεί να αποτελέσουν μία βραχυπρόθεσμη «ανάσα» για όσους, όπως στην περιοχή της Κυνουρίας, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Πάντως, χρειάζεται η διαμόρφωση μιάς συνολικής πολιτικής για την παραγωγή και τη διάθεση του λαδιού, η τιμή του οποίου έχει κατρακυλήσει.

Η εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ επιδεικνυόμενη αδράνεια και η επίκληση της ανεξέλεγκτης λειτουργίας της αγοράς θα επιδεινώσουν την κατάσταση, θα ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο τα μεταπρατικά συμφέροντα και «θα αφήσουν στην απέξω» τους ελαιοπαραγωγούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here