Παπαηλιού :Το οικονομικό σύστημα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού κινείται προς την κατεύθυνση του ανεξέλεγκτου των χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων…

0

 Γιώργος Η. Παπαηλιού : Το οικονομικό σύστημα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού κινείται προς την κατεύθυνση του ανεξέλεγκτου των χρηματοπιστωτικών δραστηριοτήτων, όπως και οι κυβερνήσεις αντίστοιχου προσανατολισμού.

Οι τράπεζες ερευνούν ελάχιστα ή δεν ερευνούν, όταν «προσκρούουν» σε ισχυρά συμφέροντα και καθυστερούν χαρακτηριστικά

Τα τραπεζικά δάνεια («δανεικά και αγύριστα»  προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τον «Κήρυκα Χανίων» και τα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ακόμη αναζητούνται.

Η ρύθμιση για την απαλλαγή τραπεζικών στελεχών από την αυτεπάγγελτη δίωξη και την  απαίτηση έγκλησης από μέρους των τραπεζών.

Η δέσμευση προϊόντων οικονομικών εγκλημάτων την οποία διατάσσει η ελληνική αρχή καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, δεν μπορεί να υπερβαίνει  τους 18 μήνες, που σημαίνει ότι, αν εντός του 18μήνου, οι εμπλεκόμενοι δεν οδηγηθούν σε δίκη, θα επανακτήσουν τα περιουσιακά στοιχεία τους. Από αυτή τη ρύθμιση προφανώς οφελούνται ισχυρά οικονομικά συμφέροντα

Η ΝΔ αρνείται να προωθήσει την ονομαστικοποίηση των μετοχών των μέσων μαζικής ενημέρωσης, για προφανείς λόγους

Ο ρόλος και η αρμοδιότητα των δικηγόρων δεν τους επιτρέπει να αναλαμβάνουν καθήκοντα «καταδότη»

«Πάνε περίπατο» οι μεγαλόστομες εξαγγελίες της ΝΔ για επιστροφή του συνόλου των μειώσεων σε όλους τους συνταξιούχους, οι οποίες μειώσεις επεβλήθησαν με νόμους της ΝΔ.

Η τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας για τα αναδρομικά (των κυρίων συντάξεων, ό χ ι των επικουρικών, των δώρων και της άδειας), βάσει δικαστικών αποφάσεων, ανταποκρίνεται στη ρήση «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν».

Με την τροπολογία «αποσβέννυνται» οι αξιώσεις για τα οφειλόμενα λοιπά ποσά που δεν επιστρέφονται.

Δεδομένης της αντισυνταγματικότητας τα ρύθμισης, η ρήση  «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» μετατρέπεται σε «ώδινεν όρος και έτεκεν αντισυνταγματικό τέρας»

Ο βουλευτής Αρκαδίας

του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Γιώργος Η. Παπαηλιού

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here