Παπαηλιού: Το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο,  παρακαταθήκη, επιταγή και  πεδίο για νέους δημοκρατικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες !!! 

0

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού, μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ως εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις κυρώσεις δύο διεθνών συμβάσεων  «του μνημονίου κατανόησης στον τομέα της γεωργίας μεταξύ Ελλάδας και Κουβέϊτ» και «της σύμβασης παροχής … συμβουλευτικών υπηρεσιών μεταξύ του ΥΠΑΑΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας»  προέταξε μία αναφορά για την επέτειο του «Πολυτεχνείου» :

Η σημερινή μέρα-η 17 Νοέμβρη είναι μέρα μνήμης και τιμής για όσους, εν ζωή και μη, κατέστησαν  το «Πολυτεχνείο»  το κορυφαίο γεγονός της πάλης της ελληνικής νεολαίας κατά της δικτατορίας της 21 ης Απριλίου και καταλύτη για την πτώση της.

Έκτοτε, μετά την κατάρρευση του χουντικού καθεστώτος, έχει διανυθεί πολύς και πυκνός χρόνος.

Σήμερα, και παρά το γεγονός, ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές, το μήνυμα της εξέγερσης του Νοέμβρη «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» παραμένει επίκαιρο και η υλοποίησή του παραμένει ζητούμενο. Σ΄ αυτό αποτυπώνονται προτάγματα, όπως η πάλη κατά του φασισμού, ο αγώνας  για την οχύρωση και διεύρυνση της δημοκρατίας  και για την οικοδόμηση κοινωνικού κράτους.

Κάποιοι  επιχειρούν να θολώσουν το μήνυμα  του «Πολυτεχνείου», να το απαξιώσουν και να το ακυρώσουν στη συνείδηση του λαού και ιδίως της νέας γενιάς. Να ακυρώσουν τους αγώνες για ελευθερία και δημοκρατία.

Δυστυχώς και παρότι οι συνθήκες σήμερα απαιτούν εθνική ενότητα και κοινωνική συνοχή, η κυβέρνηση της ΝΔ  αυτό επιχειρεί, με την εν γένει πολιτική της και με την αντισυνταγματική κίνησή της «να βάλει στο γύψο» το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, φιμώνοντας και διαστρεβλώνοντας την αντίθετη άποψη και δημιουργώντας κλίμα και το πλαίσιο για τα επερχόμενα.

Όμως δεν  θα τα καταφέρει.

Το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο,  παρακαταθήκη, επιταγή και  πεδίο για νέους δημοκρατικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες !!!                         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ