Παράταση προθεσμίας στην πρόσκληση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου & Άλλα νέα…

0
ηλεδιάσκεψη με υπουργό Υγείας Ν. Κεραμέως είχε ο Π. Νίκας και οι υπόλοιποι περιφερειάρχες της χώρας

Posted: 15 Sep 2020 12:04 PM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συμμετείχε το μεσημέρι σήμερα, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, σε τηλεδιάσκεψη των περιφερειαρχών της χώρας με την υπουργό και υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και Σοφία Ζαχαράκη αντίστοιχα, καθώς και με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Αντικείμενο της διάσκεψης αποτέλεσε η λειτουργία των σχολείων και η αντιμετώπιση προβλημάτων που συνδέονται με τον κορονοϊό.

“Τα σχολεία θα λειτουργήσουν πάση θυσία, είναι οι τελευταίες δομές που θα κλείσουν σε μια περιοχή όπου ενδεχομένως εκδηλωθεί πρόβλημα” επισημάνθηκε στη σύσκεψη, όπου διευκρινίστηκε πως “αν σε ένα τμήμα μιας τάξης εκδηλωθεί κρούσμα, θα κλείνει το τμήμα, όχι το σχολείο”.

Προκειμένου να γίνεται η συγκεκριμένη ενέργεια, θα προηγείται γνωμοδότηση του γενικού διευθυντή υγείας της Περιφέρειας και σχετική εισήγησή του προς τον διευθυντή εκπαίδευσης (πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας) της κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Για ειδικότερα προβλήματα, τέλος, έγινε γνωστό πως λειτουργεί ειδική υπηρεσία στην Πολιτική Προστασία, η οποία θα απαντά στα ερωτήματα που ενδεχομένως προκύψουν.

Τρία θέματα ανεμογεννητριών μετατέθηκαν στην επόμενη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ., εγκρίθηκε χθες Δευτέρα ο κανονισμός για την “Ιριδα”

Posted: 15 Sep 2020 12:02 PM PDT

Στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου θα γνωμοδοτήσει το σώμα επί τριων μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε περιοχές του Πάρνωνα -στους δήμους Νότιας Κυνουρίας και Ευρώτα-, ενώ σε άλλες δύο ανάλογες περιπτώσεις, στην Π.Ε. Λακωνίας, γνωμοδότησε θετικά.

Ειδικότερα, στη χθεσινή του συνεδρίαση, το Περιφερειακό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για τις ΜΕΠΕ των αιολικών πάρκων στις θέσεις Μαραντζάκι – Πυργάκι αφ’ ενός και Μέσον αφ’ ετέρου. Οσον αφορά, ωστόσο, τις περιβαλλοντικές μελέτες για ανάλογες εγκαταστάσεις στις θέσεις Τσούκκα – Ελατιάς, Κορομηλιά – Μαζαράκι και Τούρλα, το σώμα αποφάσισε να μεταθέσει τη σχετική έκφραση γνώμης στην επόμενή του συνεδρίαση, στην οποία θα κληθούν να μετάσχουν και να διατυπώσουν τις θέσεις τους οι δήμαρχοι Νότιας Κυνουρίας και Ευρώτα, καθώς υπάρχουν αντιδράσεις από κατοίκους των εν λόγω δήμων.

ΙΡΙΔΑ

Στη χθεσινή του συνεδρίαση, εξ άλλου, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε -μετά από εκτεταμένη συζήτηση- τον κανονισμό λειτουργίας του πληροφορικού συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων “Ιριδα” στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το οποίο γίνεται προσπάθεια να μπει σε πλήρη λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου 2021.

Σημειώνεται ότι από σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου έχουν αρχίσει ήδη σεμινάρια υπαλλήλων στις Π.Ε. -στην Κορινθία, συγκεκριμένα-, ενώ αύριο Τετάρτη 16 του μήνα ανάλογο σεμινάριο θα γίνει στην Π.Ε. Αργολίδας και μεθαύριο Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου στην Π.Ε. Αρκαδίας. Τα εν λόγω σεμινάρια θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα, στην Σπάρτη για τους υπαλλήλους της Π.Ε. Λακωνίας και στην Καλαμάτα για αυτούς της Π.Ε. Μεσσηνίας.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τέλος, μεταξύ άλλων, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε όσον αφορά την Π.Ε. Αργολίδας την μεταφορά πιστώσεων από δημοτικούς δρόμους για το έργο της 19ης επαρχιακής οδού, ενώ για την Π.Ε. Μεσσηνίας εγκρίθηκε η σκοπιμότητα του σχεδίου σύμβασης διαβαθμιδικής συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Δυτικής Μάνης για την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Καρδαμύλης.

Ευρεία σύσκεψη για προνοιακά θέματα και τα Κέντρα Κοινότητας

Posted: 15 Sep 2020 11:56 AM PDT

Ευρύτατη και μακρά σε διάρκεια σύσκεψη συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, με αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ των υπηρεσιών της και των υπηρεσιών των δήμων όσον αφορά τα θέματα προνοιακής πολιτικής -“σε ένα πνεύμα ισοτιμίας, αλληλοαποδοχής και αλληλοϋποστήριξης” όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας:

“Πρέπει να αθροίσουμε δυνάμεις, ώστε να έχουμε αποτέλεσμα. Το ουσιαστικό κέρδος θα είναι να ωφεληθεί ο κόσμος που έχει ανάγκη, καθώς το πρόγραμμα αυτό που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει ως στόχο την υποστήριξη εμπερίστατων συνανθρώπων μας”.

Η συνάντηση, στην οποία έλαβαν μέρος όλοι όσοι συμμετέχουν στα θέματα προνοιακής πολιτικής -όπως επίσης εκπρόσωπος από το υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο χειρίζεται το προϋπολογισμού 2.825.000 ευρώ πρόγραμμα, καθώς και εκπρόσωπος της διαχειριστικής αρχής-, εστίασε ιδιαίτερα στα Κέντρα Κοινότητας και τα προβλήματα της επιτελικής δομής.

Αναλύθηκαν, μεταξύ άλλων, οι συνεδριάσεις των κοινωνικών επιτροπών παρακολούθησης, αλλά και η λειτουργία των κινητών μονάδων, ενώ δόθηκαν οδηγίες και κατευθύνσεις ως προς την επίλυση των διαφόρων ζητημάτων.

“Σκοπός μας είναι ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ δήμων και Περιφέρειας προκειμένου να προκύπτει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα” δήλωσε ο περιφερειάρχης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τη λειτουργία των εν λόγω δομών μέχρι τώρα” για να συνεχίσει τονίζοντας:

“Επιβάλλεται να υπάρξει μεγάλη προσπάθεια συντονισμού ώστε το έργο της κεντρικής επιτελικής, καθώς και των περιφερειακών δομών (των κινητών μονάδων δηλαδή) που λειτουργούν σε κάθε πρωτεύουσα νομού, να είναι αποδοτικό, αποτελεσματικό και να υπάρχει ανταπόκριση σε σχέση με τα χρήματα που δίνονται για την υποστήριξη αυτού του προγράμματος” είπε ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι έχουν γίνει 22 προσλήψεις,

7 στην επιτελική δομή της έδρας και 15 στις Π.Ε. -από 3 στην κάθε μία- και γνωστοποίησε ότι μετά την αντιμετώπιση των προβλημάτων, υπάρχει σχεδιασμός για την αύξηση των Κέντρων Κοινότητας, εκτός από τις πρωτεύουσες και σε μεγάλες πόλεις κάθε νομού.

Παράταση προθεσμίας στην πρόσκληση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 15 Sep 2020 11:54 AM PDT

Μέχρι τις 23 Οκτωβρίου παρατείνεται η προθεσμία μέσα στην οποία οι ενδιαφερόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορούν να υποβάλουν προτάσεις χρηματοδοτικής ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων για τη δράση 2.b.2.3 “Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τον εκσυγχρονισμό τους μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) καθώς και συστημάτων αυτοματισμού”, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014 – 2020”.

Η νέα, τροποποιημένη πρόσκληση περιλαμβάνει, εξ άλλου, διευκρινίσεις αναφορικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής και ενώ σε αυτή υπάρχει επίσης προσθήκη επιλέξιμων κωδικών δραστηριότητας.

Ο προϋπολογισμός της δημόσιας δαπάνης της εν λόγω δράσης ανέρχεται στο ποσό των 3.750.000 ευρώ, η χρηματοδότησή της δε προέρχεται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Στο πλαίσιο της δράσης ενισχύονται επενδυτικά σχέδια διάρκειας έως 24 μηνών συνολικού προϋπολογισμού ύψους επένδυσης (επιχορηγούμενος προϋπολογισμός) από 10.000 έως 60.000 ευρώ.

Αναλυτικές πληροφορίες για την πρόσκληση και την υποβολή προτάσεων και άλλες διευκρινίσεις δίνονται, α) στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου (αρμόδιο στέλεχος Ιωάννα Λαμπροπούλου, τηλ: 271 3 601380, e-mail: ilampropoulou@mou.gr URL: http://www.eydpelop.gr) και β) από τη Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων (Μαιζώνος 122 και Γούναρη, 262 22, Πάτρα, τηλ: 261 0 622711, e-mail: efd@diaxeiristiki.gr , URL: www.diaxeiristiki.gr).

Για τεχνικά θέματα του ΠΣΚΕ οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο HELPDESK (γραφείο υποστήριξης) που λειτουργεί η ΜΟΔ, τηλ. 210-7787940, support@mou.gr (ώρες γραφείου 9 π.μ. – 5 μ.μ.

Την πλήρη τροποποποιημένη πρόσκληση μπορείτε να την δείτε εδώ.

Εκλογές για εκπροσώπους υπαλλήλων στο Υπηρεσιακό και το Πειθαρχικό των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 15 Sep 2020 11:40 AM PDT

Την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο υπαλλήλων Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο υπαλλήλων ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού Περιφέρειας Πελοποννήσου, για τη διετία 2021 – 2022 υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Την σχετική απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ.

Αρχισαν οι εργασίες στον δρόμο Κιάτο – Σούλι – Καστανιά – Γκούρα

Posted: 15 Sep 2020 11:27 AM PDT

Αυτοψία στις εργασίες που άρχισαν να εκτελούνται, στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης και συντήρησης της επαρχιακής οδού Κιάτο – Σούλι – Καστανιά – Γκούρα, έκανε σήμερα Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής.

Τον αντιπεριφερειάρχη κατά την αυτοψία του στο προϋπολογισμού 2.300.000 ευρώ έργο συνόδευσαν στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας.

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στους 338 οι προσβληθέντες

Posted: 15 Sep 2020 11:23 AM PDT

Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού, καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τον αριθμό των προσβληθέντων να ανέρχεται πλέον σε 338.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας, σημειώνονται τα εξής:

“Ανακοινώνονται δύο νέα κρούσματα του κορονοϊού SARS-CoV-2 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ενα περιστατικό καταγράφεται στην Π.Ε. Αργολίδας και ένα περιστατικό στην Π.Ε. Αρκαδίας.

Κατόπιν τούτου το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό ανέρχεται στην Περιφέρειά μας σε τριακόσιους τριάντα οκτώ (338) και αναλυτικότερα:

ΠΕ Αργολίδας: σαράντα ένα (41) + δύο (2) εισαγόμενα: (43) και εκατόν εξήντα δύο ( 162 ) δομής φιλοξενίας στο Δήμο Ερμιονίδας: σύνολο διακόσια πέντε (205)

– δεν προσμετρούνται δύο (2) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Αρκαδίας: δεκατρία (13) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο δεκατέσσερα (14)

– αφαιρέθηκε το εκ παραδρομής του ΕΟΔΥ δηλωθέν περιστατικό της 02.08.2020*

– δύο ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

– δύο ελέγχονται σε άλλη Περιφέρεια και περιλαμβάνεται στο σύνολο το ένα

ΠΕ Κορινθίας: εξήντα ένα (61) + τρία (3) εισαγόμενα: σύνολο εξήντα τέσσερα (64)

ΠΕ Λακωνίας: πέντε (5) + ένα (1) εισαγόμενο: σύνολο έξι (6)

– τρία ενέχονται ως αρνητικά και περιλαμβάνονται στη λίστα του ΕΟΔΥ έως σήμερα

– δεν προσμετρούνται τέσσερα (4) εισαγόμενα διαπιστωμένα σε πύλη εισόδου

ΠΕ Μεσσηνίας: σαράντα ένα (41) + οκτώ (8) εισαγόμενα: σύνολο σαράντα εννέα (49)

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι εκατόν ενενήντα εννέα άνδρες (199) και εκατόν τριάντα εννέα γυναίκες (139).

Εκ των αναφερόμενων κρουσμάτων είκοσι εννέα (29) έχουν λάβει εξιτήριο μετά από νοσηλεία, τα δε στοιχεία του συνόλου των νοσηλευόμενων – νοσηλευθέντων ανέρχονται σε τριάντα έξι (36). Τα υπόλοιπα κρούσματα είναι προς το παρόν υπό παρακολούθηση (ανάλογα με την ημερομηνία έκθεσης)

λαμβάνοντας συγκεκριμένες οδηγίες. Δύο συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους.

Σημειώνεται εκ νέου ότι τα ανωτέρω στοιχεία είναι τα επίσημα στοιχεία που περιέρχονται στην Υπηρεσία μας από τη ΓΓΠΠ και τον ΕΟΔΥ (αναφορά έως 14/09/2020 ώρα 15:00) καθώς και των επίσημων στοιχείων των Νοσοκομειακών Μονάδων της Περιφέρειάς μας και επικαιροποιούνται σε καθημερινή βάση. Περαιτέρω βρίσκονται σε εξέλιξη εργαστηριακού ελέγχου περιστατικά πιθανά ή ύποπτα λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό”.

Την ανακοίνωση υπογράφει ο Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, Ιατρός Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, Συντονιστής διερεύνησης επαφών κρούσματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου μπορείτε να την δείτε εδώ.

Εκταμίευση 180.000 ευρώ από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας

Posted: 15 Sep 2020 11:21 AM PDT

Εντολή εκταμίευσης συνολικής πίστωσης 180.000 ευρώ προς το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η δαπάνη αυτή προορίζεται για αποπληρωμή έργων, μελετών και υπηρεσιών.

Ευχαριστήριο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από το Γ.Ν. Κορίνθου

Posted: 15 Sep 2020 11:21 AM PDT

Ευχαριστήρια επιστολή προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου απηύθυνε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης.
Ο διοικητής του νοσοκομείου, ειδικότερα, κάνει λόγο για “έμπρακτη συμπαράσταση” αναφερόμενος στη δωρεά, από την Περιφέρεια, ενός ιατρικού μηχανήματος “συνδράμοντας με τον τρόπο αυτό στην προσπάθεια όλων μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας”.
Την επιστολή του διοικητή του Γ.Ν. Κορίνθου μπορείτε να δείτε εδώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here