«Παράταση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, μέχρι την Τρίτη 16/3/21»

0

Δελτίο Τύπου

«Παράταση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού»

Σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας από σήμερα Πέμπτη 04 Μαρτίου και μέχρι την Τρίτη 16 Μαρτίου και ώρα 06:00 η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και κατ΄ επέκταση ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, συνεχίζουν να βρίσκονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Το πλαίσιο των μέτρων αναπροσαρμόζεται ως εξής:

  • Στο sms 2 που αφορά μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών, αγαθών πρώτης ανάγκης, δηλαδή, σε σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, αλλά καθώς και στο sms 3 όσον αφορά στο σκέλος των τραπεζών. Η μετακίνηση θα πραγματοποιείται μόνο είτε εντός του οικείου Δήμου, είτε σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.
  • Στο sms 6 που αφορά σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, οι δραστηριότητες αυτές πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο πεζή ή με ποδήλατο, δηλαδή χωρίς τη χρήση οχήματος ή μοτοσυκλέτας προκειμένου να μεταβεί σε άλλη περιοχή για να αθληθεί.
  • Στην περίπτωση της μετακίνησης για παροχή βοήθειας, (κωδικός 4), τα ελεγκτικά όργανα εντέλλονται να ζητούν επιπλέον διευκρινίσεις κατά τον έλεγχο, ώστε να επιβεβαιώσουν την ορθή χρήση του sms.
  • Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. Εξαιρείται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Α΄ και Β΄ Εθνικής κατηγορίας (Super League 1 και Super League 2), στα πρωταθλήματα της Α΄ κατηγορίας ανδρών καλαθοσφαίρισης (Basketball League) και της Α΄ κατηγορίας ανδρών πετοσφαίρισης (Volleyball League ανδρών) και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των οικείων διεθνών ομοσπονδιών. Όλα τα άλλα πρωταθλήματα αναστέλλονται για τις επόμενες ημέρες. Η εφαρμογή των παραπάνω εξαιρέσεων είναι δυνατή μόνο εφόσον ακολουθείται υγειονομικό πρωτόκολλο που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο και πριν από κάθε αγώνα, προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19.
  • Ως προς τα καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop και καθαριστήρια ισχύει προαιρετικά (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 07:00 έως τις 18:30 και με την εξαίρεση ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery) η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί σε κάθε περίπτωση ως τη 1:00.
  • Απαγόρευση μετακίνησης από 19:00 – 05:00 με εξαίρεση την μετακίνηση για λόγους υγείας, για λόγους εργασίας και για σύντομη βόλτα κατοικίδιου γύρω από τη μόνιμη κατοικία.

Κατά τα άλλα, τα μέτρα ισχύουν ως είχαν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) και τα οποία αναλυτικά αναφέρονται στην ιστοσελίδα Covid19.gov.gr.

Η καθημερινότητα όλων μας είναι όλο και πιο δύσκολη, ας κάνουμε όλοι μαζί μια τελευταία προσπάθεια για να πετύχουμε.

Μένουμε σπίτι – Κρατάμε αποστάσεις – Μένουμε ασφαλείς

Επισυνάπτεται η με Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 13805 Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Συνημμένα αρχεία:

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here