Παρέμβαση του Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ…το μεταναστευτικό.

0

Παρέμβαση του Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ στην εκ νέου συζήτηση για τις απαλλοτριώσεις στη Παλαιόχουνη και στη Σκάλα Λακωνίας.

ΟΛΕΣ οι Κυβερνήσεις με την ΤΕΡΝΑ

Το μεθοδευμένο αδιέξοδο για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο στο μεγάλο κεφάλαιο, βαίνει στο τέλος του.

Ξεκίνησε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, πήρε ώθηση με τη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τελειοποιήθηκε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κλείνει ο κύκλος με κυβέρνηση ΝΔ.

Όλες τις αστικές κυβερνήσεις και τις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές που εναλλάχθηκαν στη διαχείριση εξουσίας όλα αυτά τα χρόνια μια κόκκινη κλωστή τους συνέδεε και τους συνδέει και σήμερα. Η εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ΤΕΡΝΑ, για να έχει μακρόχρονη κι εγγυημένη κερδοφορία με τις ρήτρες ποσότητας (150.000 τόνοι σκουπίδια βρέξει χιονίσει), ρήτρες ποιότητας, 80 ευρώ ο τόνος στη πόρτα της ΤΕΡΝΑ, τα μεταφορικά στους Δήμους, το ΦΠΑ, τους σταθμούς μεταφόρτωσης, τα πάντα θα επιβαρύνουν τα λαϊκά στρώματα. Άρα τα 150 ευρώ ο τόνος που λέγαμε από το 2012 μπορεί ν’ αποδειχθεί και λίγο.

Και μόνο το φιάσκο της ιδιωτικής χωροθέτησης με τα πλαστά συμβόλαια που προσκόμισε η ΤΕΡΝΑ το 2013 και τα αποδέχτηκε η τότε Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, αρκεί για να τεκμηριώσει τις εγκληματικές σας ευθύνες.

Ήρθε όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου και υπογραφή του ιδίου του Τσίπρα να λύσει τα όποια προβλήματα με την επίταξη των χωραφιών του κοσμάκη σε Παλαιόχουνη Αρκαδίας και Σκάλα Λακωνίας.

Έβαλε πλάτη η Περιφέρεια

Πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε ότι, η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή έκανε τα πάντα για να προχωρήσει αυτό το οικονομικό και περιβαντολλογικό έγκλημα. Ακόμα και την πλαστογράφηση των εισηγήσεων των υπηρεσιών για να μην αναδειχθούν τα σοβαρά προβλήματα με τον υδροφόρο ορίζοντα στη Σκάλα, το σεισμικό ρήγμα στη Καλλιρόη κλπ.

Συνεχίζετε κι εσείς όμως στα ίδια χνάρια, αποκρύβετε από το ΠεΣυ, όπως έκαναν και οι προηγούμενοι ότι οι υπηρεσίες δεν συμφωνούν με τις τελευταίες τροποποιήσεις της ΑΕΠΟ που λύνουν ακόμα περισσότερο τα χέρια της ΤΕΡΝΑ.

Τελικά όλοι σας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ άλλοτε διαφωνώντας όταν είσαστε αντιπολίτευση και άλλοτε συμφωνώντας και υλοποιώντας όταν έχετε τη διαχείριση της εξουσίας, σε όλα τα επίπεδα κυβέρνησης, Περιφέρειας, Δήμων βάζετε το λιθαράκι σας για να ολοκληρωθεί το έγκλημα.

Υπάρχει άλλος δρόμος

Όπως σε όλα τα μεγάλα προβλήματα υπάρχουν δυο δρόμοι αντιμετώπισής τους. Ο ένας αυτός που με συνέπεια υλοποιείται χρόνια τώρα σε όφελος του κεφαλαίου και των διαφόρων τρωκτικών και ο άλλος που εμείς προτείνουμε.

Να πετάξουμε έξω από τη διαχείριση των απορριμμάτων τη μαφία των σκουπιδιών που χρόνια τώρα λυμαίνεται τεράστια ποσά. Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από Δημόσιο Κρατικό Φορέα, που θα ακολουθεί πολιτικές πρόληψης παραγωγής απορριμμάτων, θα στηρίξει τους Δήμους με μηχανήματα, εφόδια, μελέτες κλπ για διαλογή στη πηγή, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, που θα κάνει τις χωροθετήσεις με επιστημονικά κριτήρια. Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει σεβασμός στο περιβάλλον, στην υγεία και στην τσέπη των λαϊκών στρωμάτων.

Μόνο τότε οι εργαζόμενοι στη διαχείριση των απορριμμάτων θα έχουν θα έχουν μόνιμη δουλειά μα δικαιώματα, θα ζουν και θα δουλεύουν σε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Με αυτό το σκεπτικό καταψηφίζουμε τις απαλλοτριώσεις των χωραφιών του κοσμάκη σε Παλαιόχουνη και Σκάλα.

 

Τα βρίσκουν στα μεγάλα,

σκοτώνονται για τα διαδικαστικά

Τρίπολη 27-9-2019

 

Στο πρώτο θέμα της πρώτης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού προηγήθηκε ένας χαμός με τα διαδικαστικά, τελικά οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που είναι στο συνονθύλευμα του κυρίου Τατούλη τα βρήκαν.

Ψήφισαν κοινό ψήφισμα για το Μεταναστευτικό – Προσφυγικό:

  • Που δεν λέει κουβέντα για τις αιτίες και τους υπαίτιους για τους πολέμους και τη φτώχεια που γεννά την προσφυγιά
  • Που αθωώνει την επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, που εγκλωβίζει δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στη χώρα μας
  • Που αθωώνει το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ που έχουν κάνει ξέφραγο αμπέλι τη χώρα και σουλατσάρουν στο Αιγαίο

Καλά θα κάνουν οι αντιπεριφερειάρχες του κυρίου Νίκα που βγαίνουν στα κανάλια, να μην ακολουθούν την τακτική Τατούλη του τσουβαλιάσματος και να μην λένε ψέματα. Γιατί το ψήφισμα του ΠεΣυ δεν ήταν ομόφωνο, όπως είπε κάποιος, αφού υπήρχε τουλάχιστον η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, την οποία και παραθέτουμε πιο κάτω.

 

Παρέμβαση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα στο ΠεΣυ για το μεταναστευτικό.

Υπάρχουν αιτίες και υπαίτιοι

Για την αντιμετώπιση τέτοιων μεγάλων προβλημάτων όπως είναι το προσφυγικό-μεταναστευτικό, είναι ανάγκη να δει κανείς τις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα, τους υπεύθυνους γι’ αυτή την άθλια και επικίνδυνη κατάσταση.

Οι ανταγωνισμοί για το μοίρασμα και τον έλεγχο των αγορών, των πηγών και των δρόμων μεταφοράς Ενέργειας, που έχουν ως θύματα τους εργαζόμενους όλων των χωρών και κερδισμένους μια χούφτα μονοπωλιακούς ομίλους, που διαιωνίζουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, αποτελούν την αιτία για τη μετανάστευση και την προσφυγιά.

Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκοντας έτοιμο το έδαφος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επεκτείνει την αντιμεταναστευτική πολιτική στον ίδιο δρόμο υλοποίησης της καταστροφικής για πρόσφυγες και νησιώτες συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, που κρατά εγκλωβισμένους στα ελληνικά νησιά χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες μη επιτρέποντάς τους να μεταβούν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Ήδη ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων αυξάνεται. Η μεταφορά ορισμένων προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα επιδεινώνει το πρόβλημα. Τους στοιβάζουν σε πρόχειρες κατασκηνώσεις με απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ με τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό στρώνει παραπέρα το δρόμο με ένταση της καταστολής. Ενισχύει τον μηχανισμό απελάσεων, με την απαράδεκτη απόφαση για κατάργηση της εξέτασης ασύλου δεύτερου βαθμού και με την αυξημένη παρουσία της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ που ευθύνεται για τον ξεριζωμό ολόκληρων λαών και της Frontex να σουλατσάρουν στο Αιγαίο.

Πιστή η κυβέρνηση της ΝΔ στο δόγμα υπηρέτησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή, στο οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε σημαιοφόρος, εμπλέκει όλο και περισσότερο το Μεταναστευτικό στα ευρωατλαντικά παζάρια και τις αντιθέσεις.

 

Συνένοχη η Περιφέρεια

Συνένοχες σε αυτή την κατάσταση είναι και η προηγούμενη και η τωρινή Περιφερειακή Αρχή. Όχι μόνο γιατί δεν αναδεικνύετε τις αιτίες και τους υπαίτιους, αλλά συνειδητά συσκοτίζετε και πάτε την κουβέντα στα παρελκόμενα, στους κινδύνους για την υγεία, για αύξηση εγκληματικότητας κλπ.

Γιατί κ. Νίκα δε φταίει γενικά η Τουρκία άρα και ο Τούρκικος λαός. Γιατί όπως κι εδώ υπάρχουν δυο Ελλάδες έτσι κι εκεί υπάρχουν δυο Τουρκίες. Η Ελλάδα και η Τουρκία των εργαζόμενων, των αγροτών, των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, που είναι θύματα της ίδιας πολιτικής που γεννά μετανάστευση και προσφυγιά, και υπάρχει και η Ελλάδα και η Τουρκία των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, της άρχουσας τάξης που διαγκωνίζονται για το μοίρασμα της λείας των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών, που έχουν θεό και πατρίδα μόνο το κέρδος.

Έχετε ευθύνη κι εσείς και οι προηγούμενοι γιατί όχι μόνο κρύβετε τις αιτίες κι αθωώνετε τους υπαίτιους αλλά και τους υπηρετείτε.

Το 2012 όταν η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έκλεινε το στρατόπεδο Κορίνθου και το μετέτρεπε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης  προσφύγων και μεταναστών, η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά καμάρωνε δίπλα σε υπουργούς που μίλαγαν σε συγκεντρώσεις γι’ αυτό. Έστελνε μάλιστα ο κ. Τατούλης κι επιστολές στους υπουργούς που εξέφραζε τη συμφωνία του και για να μη λέτε ότι λέμε ψέματα καταθέτω στα πρακτικά την επιστολή του κ. Τατούλη στο υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Δένδια στις 23/08/2012.

Έχετε ευθύνη και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γιατί στον κουρνιαχτό που σηκώθηκε τότε, κάποιοι από εσάς συμμετείχατε μαζί με τους εγκληματίες της χρυσής αυγής που έσερναν το χορό.

Εμείς όπως και τότε έτσι και τώρα, με νηφαλιότητα και συνέπεια θα αναδεικνύουμε τις αιτίες και τους υπεύθυνους, θα καλούμε το λαό να δυναμώσει την κοινή πάλη Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών για ένα κόσμο χωρίς φτώχια, εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά.

 

Έλληνες και μετανάστες διεκδικούμε:

  • Να κλείσουν οι “Μόριες”, Κέντρα κράτησης – hot spots στα νησιά και στην Κόρινθο. Να μη δημιουργηθούν νέες.
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους για όσο παραμένουν στη χώρα μας.
  • Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα πηγαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
  • Να προχωρήσουν άμεσα όλες οι οικογενειακές επανενώσεις.
  • Κανένας ανήλικος να μη ζει σε ακατάλληλες συνθήκες, άστεγος ή φυλακισμένος.
  • Όχι στην κατάργηση του β’ βαθμού εξέτασης ασύλου.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% όσοι κάτοικοι των νησιών έχουν υποστεί ζημιές.

 

Να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν με τις προσφυγικές ροές για τους αστυνομικούς, όπως προβλήματα με τις μετακινήσεις, απλήρωτες υπερωρίες, κλπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here