Παρέμβαση KKE σχετικά με τις εξελίξεις στην ΤΗΘΕΡΜΑΝΣΗ

0

Παρέμβαση σχετικά με τις εξελίξεις στην ΤΗΘΕΡΜΑΝΣΗ πραγματοποίησε η ΚΟΒ Μεγαλόπολης του ΚΚΕ σήμερα Παρασκευή 29 Μάη. Τις θέσεις του ΚΚΕ για αυτό το θέμα ανέπτυξε ο Ανδρέας Γιαννόπουλος μέλος της Τ.Ε. Αρκαδίας του ΚΚΕ

Η  συνέχιση, επέκταση και ολοκλήρωση της  τηλεθέρμανσης είναι ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά τον κάθε Μεγαλοπολίτη.  Η τηλεθέρμανση είναι ένα έργο που πληρώθηκε με πολλά εκατομμύρια από το λαό της Μεγαλόπολης για να αξιοποιεί την απορριπτόμενη θερμική ενέργεια  που παράγονταν στην 3η μονάδα του ΑΗΣ για να καλύπτει της ανάγκες θέρμανσης της  Μεγαλόπολης. Ένα έργο που αντί να ολοκληρωθεί και να επεκταθεί σε όλη την πόλη και να συνδεθεί με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις στην 5η Μονάδα,  οδηγείται στο κλείσιμο.

    Για την αρνητική αυτή  εξέλιξη είναι συνυπεύθυνοι τόσο αυτοί που σήμερα «σκίζουν τα ιμάτια τους», ενάντια στο κλείσιμο όσο και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα διασφαλιστεί με το δίκτυο Φυσικού Αερίου  πιο φτηνή λύση θέρμανσης  για τους Μεγαλοπολίτες. Και είναι συνυπεύθυνοι γιατί συμφώνησαν και συμφωνούν στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, με τη λειτουργία της ΔΕΗ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ έβαλαν γερά πλάτη για την ολοκλήρωση της απελευθέρωσης της ηλεκτρικής ενέργειας με καταστροφικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης.  Τότε με τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ, την Περιφερειακή Αρχή Τατούλη, τις Δημοτικές Αρχές Τσιριγώτη, Μπούρα και Παπαδόπουλου μαζί με τους εργατοπατέρες στη ΔΕΗ κορόιδευαν και αποπροσανατόλιζαν τον κόσμο με συγκεντρώσεις εκτόνωσης για την «καλή απελευθέρωση» της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η Περιφερειακή Αρχή Νίκα και η Δημοτική Αρχή Χριστογιαννόπουλου ολοκληρώνουν την απολιγνιτοποίηση και προωθούν την παραπέρα απελευθέρωση του Φυσικού Αερίου.

    Μετά από συνεχείς συσκέψεις κυβερνητικών παραγόντων, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Δήμου Μεγαλόπολης, το υπουργείο Περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι η κάλυψη αναγκών θέρμανσης στη Μεγαλόπολη θα γίνει με παροχή Φυσικού Αερίου (Φ.Α.)  και ότι σε αυτό συμφωνεί, το έχει αποφασίσει και η Δημοτική Αρχή.

Η Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης και προσωπικά ο Δήμαρχος  κος  Χριστογιαννόπουλος  έχει αναλάβει να πείσει τον κόσμο να αποδεχθεί αυτή την άσχημη εξέλιξη. Όπου βρεθεί και όπου σταθεί προβάλει την κυβερνητική πρόταση για το Φ.Α και  «ασύμφορη» την Τηλεθέρμανση (Τ/Θ).

Ότι το Φυσικό Αέριο θα είναι φτηνότερο, κανένας δεν μπορεί να το εγγυηθεί, ας μην ξεχνάμε τα παραμύθια που μας  έλεγαν για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας  ότι δήθεν θα έχει ο λαός φτηνό ρεύμα και είδαμε τα τιμολόγια της ΔΕΗ να εκτοξεύονται προς τα πάνω και τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων να ανατρέπονται. Μπορεί να γέμισαν τα βουνά με ανεμογεννήτριες, οι πλαγιές με φωτοβολταϊκά, να σχεδιάζονται δίκτυα και αγωγοί μεταφοράς ενέργειας που διασχίζουν την περιοχή απ’ άκρη σ’ άκρη, όμως τα τιμολόγια για τη λαϊκή κατανάλωση καμία μείωση δεν είδαν. Αποδείχτηκε ότι αυτή η ανάπτυξη δεν εξασφαλίζει την πρόσβαση σε φτηνή Ενέργεια για όλο το λαό. Αντιθέτως, τα τιμολόγια αυξάνονται συνεχώς, ενώ οι θέσεις εργασίας που δημιουργούνται είναι ελάχιστες και η εργασία σε αυτές εντατικοποιημένη και κακοπληρωμένη. Και το φυσικό αέριο, όπως και όλες οι μορφές ενέργειας, στα χέρια των καπιταλιστών, διαχειρίζονται σαν πανάκριβα εμπορεύματα.

Στο ίδιο πλαίσιο η Δημοτική αρχή και οι άλλες παρατάξεις με ανακοινώσεις και συνεντεύξεις  επιρρίπτουν  τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. Συγκάλεσαν κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο οποίο επί ώρες αντάλλασαν φιλοφρονήσεις για το πόσο καλά τα «κάνανε» μέχρι τώρα και στο τέλος «διαπίστωσαν» ότι δεν είχαν πρόταση για την Τ/Θ!!! Όλοι μαζί όμως στο παρελθόν αρνιόντουσαν την πρόταση του ΚΚΕ, της Λαϊκής Συσπείρωσης, των ταξικών  συνδικάτων για σύνδεση της Τηλεθέρμανσης, πρώτα με την 4η μονάδα και μετά με την 5η.

    Το ΚΚΕ απευθύνεται  στον κόσμο της Μεγαλόπολης, στα λαϊκά στρώματα της πόλης, τους εργαζόμενους και τους καλεί  να διεκδικήσουν τώρα την επέκταση και ολοκλήρωσης του δικτύου της τηλεθέρμανσης και την άμεση σύνδεσή της και με την 5η μονάδα με αξιοποίηση της απορριπτόμενης θερμικής ενέργειας. Η Μεγαλόπολη και η ευρύτερη περιοχή έχει προσφέρει πολλά στον εξηλεκτρισμό και στην ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Δικαιούται να έχει φθηνή και ποιοτική θέρμανση όπως και όλα τα λαϊκά νοικοκυριά της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ