Παραδόθηκε η έκθεση από τον έλεγχο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου & Άλλα δελτία τύπου…

0

Παραδόθηκε σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου η έκθεση της διεθνούς εταιρείας που έλεγξε τα οικονομικά πεπραγμένα της απελθούσας περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου.

Ο έλεγχος, που διήρκεσε τέσσερις μήνες, κατέληξε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα και το σύνολο της μελέτης θα παραδοθεί άμεσα στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, για τα περαιτέρω.

“Είναι προφανές ότι η έκθεση θα παραδοθεί και στους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και στον καθένα που έχει έννομο συμφέρον” δήλωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Επικεφαλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ΕΝΠΕ ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας

Η σύσταση και συγκρότηση συνολικά 12 Επιτροπών Εργασίας, για την οργανωμένη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των θεμάτων των Περιφερειών, αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), χθες Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας τέθηκε επικεφαλής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, μια “κρίσιμη επιτροπή, καθώς κατ’ επανάληψη έχω αναφέρει ότι τα προβλήματα είναι θεσμικά και ακολουθούν τα οικονομικά” όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Ο ίδιος, σε παρέμβασή του κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Ενωσης, συνέστησε να υπάρξει ουσιαστική προσπάθεια “για τη διατήρηση κλίματος ηρεμίας, συνεννόησης και αλληλεγγύης με τις δημοτικές αρχές, καθώς όλοι μας υπηρετούμε την αυτοδιοίκηση και πρέπει να βαδίζουμε αρμονικά και από κοινού”.

ΟΙ 12 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

Αναλυτικά, οι 12 επιτροπές που συγκρότησε η ΕΝΠΕ είναι οι εξής:

Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Επιτροπή Αναπτυξιακών θεμάτων και Επενδύσεων με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Επιτροπή Οικονομικών με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο.

Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη.

Επιτροπή Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό.

Επιτροπή Ψηφιακής Διακυβέρνησης με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη.

Επιτροπή Τουρισμού με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο.

Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού με επικεφαλής την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα.

Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Επιτροπή Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη.

Επιτροπή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Π. Νίκας για πυρηνελαιουργεία: “Προέχει η προστασία της δημόσιας υγείας”

Το θέμα των πυρηνελαιουργείων σε Αργολίδα, Λακωνία και Μεσσηνία, απασχόλησε τη συνάντηση που είχε σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον Στέλιο Σπανό, προϊστάμενο του Τμήματος Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

“Συμφωνήσαμε ότι το προέχον είναι η προστασία της δημόσιας υγείας” δήλωσε ο περιφερειάρχης, τονίζοντας πως είναι “απολύτως βέβαιο ότι θα ζητηθεί νέα ΑΕΠΟ (Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων) για τα πυρηνελαιουργεία.

Ο περιφερειάρχης -αναφέροντας ότι έχει ξεκινήσει η κατά 30% μειωμένη λειτουργία ορισμένων πυρηνελαιουργείων- ξεκαθάρισε ότι “η Περιφέρεια, που έχει την ευθύνη λειτουργίας των εν λόγω μονάδων και στους τρεις νομούς που αυτές λειτουργούν -δηλαδή την Αργολίδα, τη Λακωνία και τη Μεσσηνία- και εκδίδει την σχετική άδεια, επιβάλει τους όρους και θα επιβάλει κι άλλους, με μοναδικό κριτήριο την προστασία της δημόσιας υγείας. Στο χρονικό διάστημα των προηγούμενων 4 μηνών έγιναν σχετικές έρευνες, συγκεντρώθηκαν στοιχεία, καθώς δεν ήταν δυνατόν να υπάρξουν μέτρα χωρίς προηγούμενη καταγραφή και τεκμηρίωση της κατάστασης” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Στο μεταξύ, δημοσιοποιήθηκαν και τα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων της Επιτροπής Ελέγχου Ελαιουργείων – Πυρηνελαιουργείων στην Π.Ε. Μεσσηνία, στις 22 και στις 28 του περασμένου Ιανουαρίου, μετά από αυτοψίες που διενεργήθηκαν.

Εκθεση επιθεώρησης:Επιτροπή ελέγχου Ελαιουργείων-Πυρηνελαιουργείων στην ΠΕ Μεσσηνίας σε θέματα Δημόσιας Υγείας 22/01/2020

Εκθεση επιθεώρησης:Επιτροπή ελέγχου Ελαιουργείων-Πυρηνελαιουργείων στην ΠΕ Μεσσηνίας σε θέματα Δημόσιας Υγείας 28/01/2020

Η πορεία του ΕΣΠΑ αντικείμενο σύσκεψης στην έδρα της Περιφέρειας

Ευρεία σύσκεψη για το ΕΣΠΑ συγκάλεσε σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τη συμμετοχή των χωρικών αντιπεριφερειαρχών, των διευθυντών Τεχνικών Εργων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και του συνόλου των στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής.

Στην εν λόγω σύσκεψη έγινε εκτίμηση κατά Π.Ε. της πορείας των έργων είτε δικαιούχος των οποίων, είναι η Περιφέρεια, είτε οι δήμοι, είτε άλλος φορέας.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε προς τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες ότι τους καθιστά “προσωπικά υπεύθυνους” για την πορεία των έργων και τους ζήτησε να συγκαλούν συσκέψεις με τους δημάρχους -και εν γένει με τους δικαιούχους των έργων-, όπως επίσης και να ενημερώνουν άμεσα την έδρα της Περιφέρειας για το οποιοδήποτε πρόβλημα προκύπτει σε ενταγμένο έργο.

Συνάντηση περιφερειάρχη – Αναπτυξιακής Πάρνωνα για το καταδυτικό πάρκο Τυρού

Το καταδυτικό πάρκο στον Τυρό αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπο Λυσίκατο, ο οποίος είναι πρόεδρος στην Αναπτυξιακή Πάρνωνα – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ.

Στην εν λόγω συνάντηση, παρόντος και του διευθύνοντα συμβούλου της Αναπτυξιακής Μαρίνη Μπερέτσου, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου, συμφωνήθηκε ότι πρέπει να υπάρξει από κοινού προσπάθεια για την υλοποίηση και λειτουργία της συγκεκριμένης δράσης, η μελέτη για την οποία έχει πληρωθεί από την Περιφέρεια.

“Η Νότια Κυνουαρία πρωτοπορεί σε αθλητικές δράσεις, όπως η αναρρίχηση και η πεζοπορία και ελπίζουμε γρήγορα να συμβεί το ίδιο και στον καταδυτικό τουρισμό¨σημείωσε ο περιφερειάρχης μετά τη συνάντηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here