Παραμένει ανοιχτός ο κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Μελιγού

0

Δελτίο Τύπου

«Παραμένει ανοιχτός ο κλιματιζόμενος χώρος στο Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Μελιγούς»

Σε συνέχεια του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα:

1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.

2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

  1. Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

    Κατόπιν των ανωτέρω ο κλιματιζόμενος Πολυχώρος στο πρώην Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Μελιγούς θα παραμείνει ανοιχτός για το κοινό ως την Παρασκευή 6 Αυγούστου. Το ωράριο λειτουργίας συνεχίζει να είναι από τις 08:00 έως τις 21:00.

Στον χώρο θα τηρηθούν αυστηρά όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται βάσει των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των πολιτών στο χώρο, θα τηρηθεί η ελάχιστη απόσταση του ενάμιση μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του φαινομένου και αναπροσαρμογή των θερμοκρασιακών ορίων θα γίνεται στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Συστήνουμε στους πολίτες κατά τη διάρκεια του καύσωνα να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία και η βαριά σωματική άσκηση. Να καταναλώνουν μικρά και ελαφρά γεύματα και να πίνουν άφθονα υγρά.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Please enter your comment!
Please enter your name here